Główna Poczekalnia Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 15:23
🔥 Ekspresowy rozładunek .. - teraz popularne
🔥 Ciemny rozum .... - teraz popularne
Jestem masochistą i lubię czytać fronda.pl Często pojawiają się tam artykuły, które człowieka dobijają i powodują, że traci on wiarę w ludzki rozum (przykład tutaj. Dzisiaj pojawił się kolejny przykład jacy ludzi tam piszą.

Cytat:

Tego nikt się nie spodziewał. Specjaliści z NASA zbadali ikonę, przedstawiającą obraz Matki Bożej. Okazało się, że ikona posiada tętno i własną temperaturę 36,6 stopnic Celsjusza, jak u zdrowego człowieka. Cud?

reszta tutaj

Problem w tym, że Google na zapytanie: our lady of guadalupe site:nasa.gov zwraca tylko 9 rezultatów, żadne nie odnosi się do rzekomych badań, to raz. A dwa - według Wikipedii obraz był badany tylko raz przez pracownika NASA - w 1979 roku [
en.wikipedia.org/wiki/Our_Lady_of_Guadalupe)

Tak się dzieje gdy za źródło bierze się strony (innemedium.pl) gdzie można znaleźć artykuły tj. "UFO na księżycu", "Czas nie istnieje" "Przez ostatnie 18 miesięcy nikt nie widział potwora z Loch Ness".

wyczuwam zbliżający się ból zwieraczy...3...2...1...
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-18, 14:43
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-18, 14:43 1
Ha, ja od dawna mam w ulubionych profil na FB"

facebook.com/MadroscizFrondy

Nie ma lepszego źródła absurdu i humoru
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-18, 14:46 3
@gabrychchch
Dokładnie. A co jeśli się okaże, po obaleniu obecnych rządów i kiedy będzie nas stać na podróże kosmiczne, że na Księżycu faktycznie stacjonują/stacjonowali kosmici? Zarówno zwolennicy jak i przeciwnicy tej teorii mają tu tyle samo do powiedzenia - czyli standardowe ,,nie wiem, to się wypowiem"
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-18, 14:57 5
@up,
a co jeśli się okaże, że Irlandią rządzą karły w zielonych kubraczkach, i to one są odpowiedzialne za tęcze?
To że nie ma się 100% pewności na jakiś temat nie oznacza, że należy się nie odzywać. Można rozważać, jakie jest prawdopodobieństwo, że mamy rację. W twoim przypadku- malutkie.
Zgłoś
longinus 2014-02-18, 15:26 1
jan paweł drugi miał zgon długi
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-18, 15:30
W internetach nic nie ginie:
webcache.googleusercontent.com/search?q=cache%3AcEuangwwV1MJ%3Awww.fro...
Zgłoś
EdmundKemper 2014-02-18, 15:51 1
@Alien_12 Według tych wszystkich wielkich naukowców mieliśmy kolonizować Marsa już kilka lat temu więc raczej takie odkrycie na Księżycu nam nie grozi.

@Zarammoth Zdecydowanie śmieszniejszy jest profil "Czytam lewicową publicystykę dla beki."
Zgłoś
Zimny_browar 2014-02-18, 16:15 1
Moje biurko też ma tętno. Przyłożyłem ucho i usłyszałem.
Zgłoś
Qruz 2014-02-18, 16:32
a tu hydraulik jaja sobie robi i naku***a w boiler młotkiem
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-18, 16:56 7
Imie_jego_44 napisał/a:

Za Frondę zawsze piwo, jeden z ostatnich bastionów niezależności w polskich mediach.
Cieszę się, ze coraz więcej ich artykułów trafia na główną sadistica, jest szansa w młodym pokoleniu.
Chwała Wielkiej Katolickiej Polsce!!!

Zgłoś
Pan_Doktur 2014-02-18, 17:22 1
Cytat:

wyczuwam zbliżający się ból zwieraczy...3...2...1...

twój post jest super przykładem bólu dupy
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-18, 18:20 2
Nie wiem, co chcecie od teorii spiskowych, wiele z nich ma solidne podstawy, przykładowo wiele sprzeczności w atakach na WTC z 2001 roku. Jeśli ktoś ślepo wierzy wszystkim mediom, książkom, profesorom, ekspertom, księżom etc. to cóż, można mu współczuć. Wystarczy porównać byle podręcznik do historii, Biblię i jakąś książkę na temat pewnych teorii historii świata. Ale nic, lepiej znać 1 wersję wszystkiego i udawać kozaka, bo się wie.

Byłbym głupcem jednak wierząc w każdą teorię spiskową i uznawał ją za prawdę.

@EDIT

Co do obcych cywilizacji: naprawdę zdziwiłbym się, gdybyśmy byli sami we wszechświecie.
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-18, 18:26 8
@up, jest duża różnica pomiędzy "gdzieś we wszechświecie być może jest inteligentne życie" a "obcy rządzą światem, porywają krowy i wsadzili mi w odbyt sondę w swojej bazie na ciemnej stronie księżyca"
Zgłoś
Policeman 2014-02-18, 18:48 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-18, 19:08
Ciekawe kiedy napiszą że ta ikona urodziła nowego jezusa
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem