📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:14

@up Bo jakby nie patrzeć była to tragedia narodowa, tylko że pewne grupy osób zrobiły z niej kabaret. Po drugie to od samego demota bardziej sadystyczne jest to, że ruskie się z nas śmieją i szydzą, a niektórzy uważają to za zajebisty przykład dystansu do świata.

Jest jeden problem z tego pana za życia śmiano się jeszcze częściej i głośniej.
sylweeczek napisał/a:
dziś kto w Boga wierzy to ciemniak co świata nie zna
No wiesz... wystarczy trochę wiedzy z poziomu szkoły średniej, oraz umiejętności samodzielnego myślenia, żeby wiedzieć jakie brednie i bzdury kościół ludziom wmawia nakazuje traktować jako dogmaty... i jak ten cały bajer zwany religią chrześcijańską ma wątpliwe podstawy logiczne, a co dopiero naukowe.
Kiedyś ciemnocie można było wciskać "dogmaty"... dziś wiedza jest dobrem powszechnym i każdy może samodzielnie myśleć (niestety nie każdy z tego przywileju potrafi korzystać).
@up
Zawsze wydawało mi się, że religia opiera się na wierze, która jednak nie jest logicznym, czy naukowym myśleniem. To zawsze była wiara. Kto wierzy ten wierzy, kto nie ten nie. A jeśli ktoś próbuje wiarę określić poprzez logiczne myślenie to całkowicie już zatraca to sens. Jeśli nie wierzysz, to nie wierz. Wszystko zależy od jednostki.
Zawsze wydawało mi się, że religia opiera się na wierze, która jednak nie jest logicznym, czy naukowym myśleniem. To zawsze była wiara. Kto wierzy ten wierzy, kto nie ten nie. A jeśli ktoś próbuje wiarę określić poprzez logiczne myślenie to całkowicie już zatraca to sens. Jeśli nie wierzysz, to nie wierz. Wszystko zależy od jednostki.

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie