Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 18:35
konto usunięte 2013-12-14, 13:14
Jakieś pomysły na taką sytuację, ale z automatem ? Czy tylko pozostanie nagrywać dobry materiał ?
Zgłoś
Perhydrol 2013-12-14, 13:15
hogg napisał/a:

A nie można było po prostu wyłączyć kluczykiem?

Jak dochodzi do samozapłonu, to kluczyk nie pomoże. Jedni walą gaśnicą w dolot, inni tną węże paliwowe.
Zgłoś
takija 2013-12-14, 13:17 1
ORMO_PL napisał/a:

4. 1.9 dCi to pomyłka. Znam parę przypadków pękniętych głowic TAK O bez przyczyny.
5. To Renault. Tym się nie jeździ. Z Zasady
7. Żadna strata. Jednego francuskiego gunwa mniej.

Nie bronie francuzów bo mi na nich nie zależy. Ale powiedz to mojej byłej lagunie z 2000 rok która zrobiła 500 tys km bez żadnej poważnej awarii silnika Mieliśmy też partnera który zrobił ponad 600tyś km...jedyne co sie w nim zepsuło to pompa paliwa.

Poza tym w lagunie mega niskie spalanie, w miare dynamiczny silnik Ogólnie fajne auto.
Zgłoś
MrYeni 2013-12-14, 13:18 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
las84500 2013-12-14, 13:34
Zaliczyłem w styczniu tego roku awarię turbiny. Urwała mi się łopata od strony gorącej, aż wałek lekko się wygiął i stanął w miejscu. Totalny brak mocy w jednej chwili. Jak się doturlałem do firmy i zdjąłem rurę z turbiny to z trudem obróciłem wałek i wtedy załatwiłem uszczelniacz. Na przejechanie 7 kilometrów do serwisu poszło ponad 2 litry oleju a siwo było za mną jak za "Stefanem Batorym". Ale silnik się nie rozbiegał (Iveco Daily 2,3 HPT) i śmiga do dziś.
Zgłoś
mccoob 2013-12-14, 13:36 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
las84500 2013-12-14, 13:42 6
Tak, ujeb stalowy przewód od magistrali olejowej w silniku, w którym zaraz korby mogą wyłazić bokiem jak w tym przypadku.

Powodzenia!
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-14, 13:52
Jak chcecie niskiego spalania to kupcie se Tata Nano.
Jak chcecie samochodu kupcie sobie coś niemieckiego, włoskiego, lub z północy. Gdy żabojackiego ścierwa.
Dziwne, bo jakoś nikt nie psioczy na niemieckie diesle, nie?
Dziwne, bo i włoskie silniki działają sprawnie i bez awarii.
A i z polskim 4CT90 nie było nigdy większych problemów.

Jestem przeciwnikiem francuskiej motoryzacji. ALE. PSA (pomijając koła pourywane wraz z piastami w Peugeotach, i liczne pożary Citroenów) zrobiło silnik wszechczasów.

Mowa o serii XU/XUD

Dlatego jeżdżę Ładą Nivą.

Pozdrawiam

P.S: Przytoczony Scenic z pękniętą głowicą był z rocznika 2007, kupiony nówka sztuka w Polsce, od początku serwisowany w ASO. i co? FRANCJA.
Zgłoś
stud3nt 2013-12-14, 14:04 2
Zgłoś
las84500 2013-12-14, 14:09 3
ORMO_PL napisał/a:

Jak chcecie niskiego spalania to kupcie se Dziwne, bo jakoś nikt nie psioczy na niemieckie diesle, nie?

2.0 TDI - pękające głowice wersji 16-zaworowych, obsiadanie głowic 8-zaworowych, problemy z napędem pompy olejowej'
2.5 V6 TDI - wycierające sie krzywki wałków rozrządu lub zastosowaniu twardszego materiału w toku modyfikacji pękanie samych krzywek, również problemy z pompą oleju, rozbieranie całego przodu auta dla wymiany rozrządu

Przemilczę temat 2 litrowych diesli BMW.

Niemieckie diesle to były dobre 1.9 TDI i 2.5 TDI rzędowe.
Zgłoś
Cyrk 2013-12-14, 14:10 1
Zgłoś
The.prophecy 2013-12-14, 14:10 2
zincum napisał/a:

To nie żadne zjawisko tylko zasysanie oleju. Silnik może wejść na "niebezpieczne obroty" ale rozbiegany to nigdy nie był. Tak już kończąc, gdyby był serwis to by takie rzeczy się nie działy.
Dziękuję, skończyłem. Jak chcesz o coś zapytać, zapraszam tu czy na PW. Trzymaj się.

Zmartwię cię, bo tak właśnie nazywa się taką sytuację. "Rozbieganie się silnika" to nic innego jak niebezpieczny wzrost prędkości obrotowej. To samo gdy puścisz samochód na luzie z górki, każdy egzaminator [L] powie ci że to prowadzi do niebezpiecznego rozbiegania się samochodu.

Nie dziękuj, bo nie skończyłeś... edukacji. Człowiek uczy się całe życie, jak chcesz coś jeszcze ciekawego się dowiedzieć, zapraszam tu czy na PW.
Zgłoś
tr3mm0r 2013-12-14, 14:14
ORMO_PL napisał/a:

gunwa.

Co to jest gunwo? i dlaczego przez "u"?
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-14, 14:14 2
Zgłoś
takija 2013-12-14, 14:14 2
ORMO_PL napisał/a:

Dziwne, bo jakoś nikt nie psioczy na niemieckie diesle, nie?

Po tym zdaniu kończę z Toba dyskusję ponieważ wiedza Twoja leży i kwiczy
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem