Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 31 minut temu
🔥 Pomyślności w Nowym Roku - teraz popularne
Rozbiórka po chińsku
~CrazyEdek • 2025-12-29, 15:01
Cytat:

W Chinach dochodzi do przymusowego wyburzania niektórych nieruchomości. Jak widać kierownik ekipy rozbiórkowej był wk🤬iony, więc kopnął psa właścicielki, a następnie uderza właścicielkę domu.

Bo tak było w planach.

Zmieniono 2 razy Zgłoś
PsikutaBezS 2025-12-29, 15:17 19
Korwin zakochany w Chinach, bo tam jest prawdziwy kapitalizm, byłby zachwycony.
Zgłoś
romek134 2025-12-29, 15:30 11
żaden tam kierownik tylko ramię komunistycznej partii chin która wyciąga rękę po swoje
Zgłoś
Loookas79 2025-12-29, 15:32
a ja myślałem że z koparki dostanie
Zgłoś
ajka 2025-12-29, 16:21 4
Zastępczyni kierownika pomaga...
Zgłoś
Quassar 2025-12-29, 16:30 9
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Edys45 2025-12-29, 17:25 3
5 razy oglądałem i za Uja nie wiem o Co CHodzi
Zgłoś
Lololoney 2025-12-29, 18:18 2
romek134 napisał/a:

partii chin która wyciąga rękę po swoje

Oj niekoniecznie...
Sporo jest przykładów starych domów na środku lotnik, autostrad, etc.
Bo ludzie nie dali się wypędzić, więc to nie jest takie oczywiste...

Zgłoś
legionetrangere94 2025-12-29, 18:53 3
Wiecie co jest najlepsze ? Ona i tak go kocha
Zgłoś
profu 2025-12-29, 19:40 2
Tam jeszcze lepy do babki dostaje
Zgłoś
Pawehan 2025-12-29, 21:17 6
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
JanJankowski 2025-12-29, 21:43 1
Edys45 napisał/a:

5 razy oglądałem i za Uja nie wiem o Co CHodzi

Psa kopnął, babę sturhnàł i tyle
Zgłoś
WąsatyZbój 2025-12-29, 23:44 18
CrazyEdek napisał/a:

Bo tak było w planach.

romek134 napisał/a:

żaden tam kierownik tylko ramię komunistycznej partii chin która wyciąga rękę po swoje

ajka napisał/a:

Zastępczyni kierownika pomaga...

To konflikt rodzinny, w wiosce Zhoukou, w prowincji Henan. Sprawa jest skomplikowana. Z grubsza, chodzi o to, że pobita pani Gu, od 10 lat prowadziła dobrze zlokalizowany sklep w budynku wybudowanym przez nią na ziemi jej ojca. Ten, co ją uderzył, to jej szwagier, Lee, który teraz twierdzi, że dawno wykupił ziemię od teścia i kobieta ma się wynieść. By ją pogonić, postanowił wyburzyć budynek. Na filmie widać, że pani Gu, oberwała też od siostrzenicy. Interweniowała policja. Sklep został częściowo zniszczony - za to i za pobicie, Lee grozi wysoka grzywna i kilkadziesiąt dni odsiadki. Jednocześnie sprawa o własność, trafiła do sądu. Lee nie ma dowodów na zakup ziemi od teścia GU, ale jakimś cudem ma akt własności 48 akrów ziemi, w tym 5 akrów, którymi gospodarował ojciec GU (na części z nich stoi budynek mieszkalny i sklep). Tu jest kolejna niejasność, bo w tej wsi, jak na większości terytorium Chin, nie istnieje prywatna własność wiejskiej ziemi - jest ona tylko dzierżawiona od państwa, więc jakim cudem, Lee może być właścicielem? Podejrzewa się fałszerstwo w dokumentach i/lub urzędniczą korupcję. Trwa już śledztwo przeciwko wiejskim władzom. Co ciekawe, sklep i pierwsze piętro budynku, wybudowała Gu, a jej siostra i szwagier dobudowali drugie piętro. Tyle, że formalnie, właścicielem całego budynku był ojciec GU. Budynek, musi być teraz rozebrany i powstał kolejny problem, odnośnie odszkodowania - na pewno należy się Gu, która ma dokumenty potwierdzające budowę sklepu i pierwszego piętra z jej środków. Za to Lee, nie ma nic na potwierdzenie własności drugiego piętra. Całe Henan, żyje teraz tym cyrkiem, a w necie, codziennie pojawiają się nowe komentarze odnośnie rozmaitych wersji wydarzeń - ludzie, są generalnie oburzeni na zachowanie "łobuza" Lee, zastanawiają się nad prawem własności i dziedziczenia oraz sugerują lewe interesy wiejskich władz.

Tu macie artykuł;
zhuanlan.zhihu.com/p/1919445161013912382
Zgłoś
kamilja 2025-12-29, 23:54
On jej nie zabiera domu tylko go wyburza
Zgłoś
Sramnawas 2025-12-30, 14:08
BHP babo i psie , hahah a poważnie lepiej że cepy dostała jak by po Niej koparka przejechała ,i gość raczej wygląda na inwestora one kierownika .
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem