Nie wiem czy w którymkolwiek mieście jest zakaz przewożenia rowerów w komunikacji miejskiej, o ile miejsce do tego przeznaczone jest wolne. Jeśli była możliwość przewiezienia to kierowca za brak mózgu oraz pyskato-agresywna baba powinni dostać w ryj na otrzeźwienie i rozluźnienie pośladów.
Pamiętaj że sprzęt może się zepsuć, albo można się gorzej poczuć lub doznać kontuzji.
We faktach tak usłyszałeś, czy upadłeś przed chwilą na rowerku?
Nie wiem czy w którymkolwiek mieście jest zakaz przewożenia rowerów w komunikacji miejskiej, o ile miejsce do tego przeznaczone jest wolne. Jeśli była możliwość przewiezienia to kierowca za brak mózgu oraz pyskato-agresywna baba powinni dostać w ryj na otrzeźwienie i rozluźnienie pośladów.
Pamiętaj że sprzęt może się zepsuć, albo można się gorzej poczuć lub doznać kontuzji.
W Bytomiu kierowca nie ruszy z przystanku dopuki pedalarz nie wyjdzie z rowerem. ZAKAZ
W Bytomiu kierowca nie ruszy z przystanku dopuki pedalarz nie wyjdzie z rowerem. ZAKAZ
A to ciekawe, bo wg regulaminu nie ma zakazu:
§ 9.
1. W pojazdach znajdują się wydzielone i oznaczone znakiem graficznym (symbolizującym dane
uprawnienie) miejsca dla:
1) osób z niepełnosprawnościami, starszych lub o ograniczonej zdolności ruchowej,
2) osób poruszających się na wózkach inwalidzkich,
3) osób z dzieckiem w wózku dziecięcym,
4) kobiet w widocznej ciąży, opiekunów z dzieckiem na ręku,
5) osób z rowerami.
2. Pasażerowie, o których mowa w ust. 1 pkt 1-5 mają pierwszeństwo w zajmowaniu miejsc
wskazanych w ust. 1 pkt 1-5. Pozostali pasażerowie zobowiązani są do zwolnienia oznaczonych miejsc
na każde żądanie osoby uprawnionej.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie