Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 23 minuty temu
Sąd skazał za zniszczenie flagi eurokołchozu
konto usunięte • 2016-04-23, 14:33
Sąd skazał narodowców za zniszczenie unijnej flagi: to nieobyczajny wybryk.
Cytat:

Łódzki Sąd Rejonowy skazał dwóch działaczy Młodzieży Wszechpolskiej za zniszczenie flagi Unii Europejskiej, do którego doszło podczas manifestacji przeciwko Komitetowi Obrony Demokracji.

Wyrok wydaje się absurdalny tym bardziej, że sąd postanowił skazać narodowców z art. 140 kodeksu wykroczeń, dającego możliwość nałożenia kary aresztu, grzywny lub ograniczenia wolności za dopuszczenie się… nieobyczajnego wybryku. Za taki sąd uznał więc zniszczenie unijnej flagi.

Łódzcy narodowcy zostali ukarani właśnie karą grzywny. W opinii szefa miejscowego MW, Szymona Łuczaka decyzja sądu jest wyrokiem politycznym. – To próba sankcjonowania wystąpień politycznych. Manifest, którego dokonali Wszechpolacy, choć kontrowersyjny, ponieważ promujący poglądy, które pozostają w mniejszości, ale są dopuszczalne prawem. Według mnie sąd wykorzystując art. 140 k.w. dyskryminuje osoby nie zgadzające się z obecną polityką międzynarodowej organizacji, jaką jest Unia Europejska – mówił Łuczak.

Narodowcy zapowiedzieli, że złożona odwołanie od wyroku.

Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2016-04-24, 23:24 4
Kilkadziesiąt lat temu skazywano za propagandę antyradziecką, dzisiaj skazuje się za propagandę antyunijną. Kiedyś, za poprzedniego utopijnego ustroju fałszowaną polską historię, a naszych bohaterów narodowych szkalowano i przedstawiano jako wrogów. Dzisiaj, za "jewrosojuza" jest to samo. Każdą formację sceptyczną wobec UE przedstawia się jako wrogą. PiS minimalnie się zdystansował i już chcą nam demokrację przywracać. Jedyną różnicą między ZSRR i UE jest niewyobrażalna głupota i autodestrukcyjne działanie tych drugich. Z ZSRR, z Układem Warszawskim wszyscy się liczyli bo to była siła. W UE natomiast liczy się wtykanie uchodźcom zasiłków, zmiana płci, homoseksualizm.
Zgłoś
konto usunięte 2016-04-25, 11:14 1
Odwoływać się. Wyrok naciągany jak opinie towarzysza rzeplińskiego.
Zgłoś
The_Generat 2016-04-25, 11:30
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
gadom 2016-04-25, 11:52
Sądy "niezawisłe" tak bardzo, bardzo mocno...
Zgłoś
konto usunięte 2016-04-25, 12:00 4
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
petru23 2016-04-25, 12:24
Zgłoś
konto usunięte 2016-04-25, 12:24
W sumie jak tak czytam komentarze to widać czemu tyle kretynów popiera ograniczanie własnej wolność.
Zgłoś
konto usunięte 2016-04-25, 12:30 3
Zgłoś
konto usunięte 2016-04-25, 14:00 4
Zgłoś
eligurf 2016-04-25, 16:14 3
somet napisał
" Pieprzyć unię, banda pedofilii i pedałów."

Mylisz UE z Kościołem Katolickim.
Zgłoś
premium122 2016-04-25, 17:54 2
Zgłoś
konto usunięte 2016-04-25, 19:13
Zgłoś
premium122 2016-04-25, 19:37 2
Zgłoś
konto usunięte 2016-04-25, 20:03
No i typowe prawacko-nacjonalistyczne ścierwo skapitulowało. Zero argumentów contra

Teraz wracaj na kasę do Lidla gdzie Twoje miejsce.
Zgłoś
konto usunięte 2016-04-25, 20:09 1
Ta cała młodzież wszechpolska nie ma prawa nosić takiej nazwy to głównie zwierzyna składająca sią z podludzi typu- "jestem polakiem mam polskie obowiazki" to jest margines społeczny nie mają najmniejszego prawa nazywać się patriotami są czystym bluźnierstwem dla dumnego patriotyzmu co do sądu co to znaczy że lewacki? Oby dokopał tej pustocie jak się tylko da.. Jak patriotyzm ma polegać na noszeniu koszulek z polską walczącą, żołnierzami wyklętymi itp. To ja boję się już używać wyrazu patriota aby nie zostać z nimi skojarzonym podsumowując - nadadzą sią nje rozpałke przed śniadymi
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem