Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Czy to podchodzi już pod znęcanie się nad białą rasą ?
Jak się nie podoba to do pieca..
Nikt na tym filmie nie ucierpiał.. Zwykłe sadystyczne zachowanie rządzących.

W wywiadzie występuje właściciel hotelu Camelot w UK, któremu rząd brytyjski zaproponował wynajęcie całego hotelu na rok dla około 300 nielegalnych imigrantów..
Właściciel mówił, że proponowali kasę dwa razy większą niż sami zarabiają w ciągu roku, warunkiem było zwolnienie całej załogi hotelu i udostępnienie go rządowi..
Właściciel odmówił rządowi z powodu, że ucierpiałaby cała wieś, w której zatrudnienie znajduje większość jej mieszkańców.

Zmieniono 2 razy Zgłoś
Nome 2025-02-28, 19:03 5
Mors_Nigra napisał/a:

Szkoda tylko, że nie pakują tych k🤬iów do Londynu i innych liberalnych k🤬idołków, tylko do małych miejscowości, gdzie ludzie zwykle najwyraźniej, mają więcej oleju w głowie niż miastowi.

nie doceniasz brytoli, oni jakiś czas temu doszli do wniosku, że małe miejscowości i wsie są zbyt mało multikuti, naprawdę czytałam jakiś poważny artykuł na ten temat w ichniej prasie, więc robią co mogą, żeby to zmienić, Londyn już jest praktycznie całkowicie ciapaty, większe miasta też, więc ruszyli na podbój dalej

ja mieszkam na Mokotowie i czasem jestem przerażona, idę ulicą i widzę więcej cz🤬chów i ciapatych niż białych, uczciwie mówię, że nawet lubię ukraińców i białorusinów, bo przeraża mnie wizja ciapatego Mokotowa

podpis użytkownika

God send us a massage: if you can't take a joke go fack yourself!
Zgłoś
Siriuz 2025-02-28, 19:08 1
Lewactwo to gorsza zaraza od komunizmu....

podpis użytkownika

Kto rządzi przeszłością, w tego rękach jest przyszłość; kto rządzi teraźniejszością, w tego rękach jest przeszłość.
Zgłoś
patmon 2025-02-28, 19:16 8
Don_Max napisał/a:

Przecież pół UK ma zaj🤬e hotele na cale lata z murzynami w pokojach, dostają kasę, szamę itd .
Nie mogą pracować, ale i tak mają wyj🤬e i nap🤬lają w myjniach i innych robotach na czarno.
Co poniektórzy robią strajki jak ich przenoszą z hotelu do hotelu bo w tamtym hotelu miał pokój 4x5m a teraz ma 3x3 i on nie będzie mieszkał, bo warunków nie ma(choć bomby nie spadają jak u siebie na wyp🤬dowie) -pokój w centrum Londynu ,dla białego ceny pewnie po 200£ noc

🍻 Jest jak piszesz, Kłaniają się czasy otwartych granic 2004 roku kiedy to miliony rodaków wyjechały pierwszymi autokarami i wysiadali na Viktorii w Londynie, lub pierwsze samoloty w Luton wypełnione naszymi, zwykli ludzie którzy chcieli tam wspomagać brytyjską gospodarkę za połowę stawki, bez większych roszczeń i oczekiwań, może jedynie to żeby asymilować się z ludnością lokalną, ale niestety w większości społeczeństwa angielskiego narodu oni nigdy nas nie lubili, nigdy nas nie szanowali, zawsze było coś na zgrzycie z polską społecznością. W czasie drugiej wojny światowej i po niej gardzili Polakami, a jeżeli byli mili i uprzejmi to albo z czystego przypadku lub za pośrednictwem jakiegoś interesu. Moje doświadczenia z nimi od ponad dwudziestu lat i jest dokładnie tak jak piszesz. Masa rodaków przyjechała tu legalnie w maju 2004 roku i do jakiejkolwiek roboty szli już dnia następnego i w międzyczasie załatwianie pokojów w domach dzielonych z innymi ludźmi, później wynajmowanie domów parami, pierwsze swoje mieszkania, czy pierwsze domy, jedni rodacy przyjeżdżali z małymi dziećmi na rękach lub w pierwszych latach decydowali się założyć rodziny i dziś w większości ci którzy tu siedzą od tamtych lat mają lepiej niż lokalni, miejscowi, bo dorobili się ciężką pracą i systematycznie odkładając zarobione pieniądze. Przez lata spotykałem się z niedowierzaniem ze strony gospodarzy szczególnie starszego pokolenia, że jak to jest możliwe, że mamy swoje nieruchomości, swoje biznesy, samochody z obecnego rocznika, i wakacje dwa razy w roku, no jak to możliwe???, bo oni od zawsze w councilowskich lokalach, bo takie drogie nieruchomości, i pitulili tak dwadzieścia lat temu czy dziesięć i dziś jest to samo, nikt nas tu z kubkiem kawki, kocykiem i cieplutkim pokoikiem w hotlu z wyżywieniem nie czekał, nikt nie oferował tego wszystkiego co teraz się wyprawia to przechodzi ludzkie pojęcie to nie ma jakiekolwiek sensu, to nie prowadzi do niczego dobrego, niestety trzeba głośno powiedzieć, że kalifat brytyjski jest skończony, w moich oczach tak to wygląda,. że pakują tych rosłych bysiów do pokoików hotelowych tworząc koszary wojskowe pełne wyznawców Srallacha, temat rzeka. Jest tak jak napisałeś, przyjmują na potęgę cz🤬chów 🐵🐒🦍🦧 wszelakiej maści, tzw doktorów, inżynierów, stomatologów, architektów z tym że każą im siedzieć w hotelach czego nie rozumie zwykły Brytyjczyk, że na to pieniądze są, a mowa tu o milionach funtów wydawanych dziennie na utrzymywanie takich obiektów.
Zgłoś
Mors_Nigra 2025-02-28, 19:38 3
Nome napisał/a:

nie doceniasz brytoli, oni jakiś czas temu doszli do wniosku, że małe miejscowości i wsie są zbyt mało multikuti, naprawdę czytałam jakiś poważny artykuł na ten temat w ichniej prasie, więc robią co mogą, żeby to zmienić, Londyn już jest praktycznie całkowicie ciapaty, większe miasta też, więc ruszyli na podbój dalej
ja mieszkam na Mokotowie i czasem jestem przerażona, idę ulicą i widzę więcej cz🤬chów i ciapatych niż białych, uczciwie mówię, że nawet lubię ukraińców i białorusinów, bo przeraża mnie wizja ciapatego Mokotowa

Pozdrawiam koleżankę Warszawiankę, chyba że słój, ale lepszy słój niż muszyn lol W każdym razie, na Białołęce, też coraz więcej ciemnych się pałęta. Kiedyś jak się zobaczyło muszyna, czy innego, to wiedziało się, że to ktoś, kto faktycznie uznał, że Polska jest fajnym miejscem do życia, lubi ten kraj, ludzi, kulturę i chce tu żyć jak my. Dzisiaj widzisz takich i już wiesz co to za jedni, skąd i po co oni. Coraz więcej. Kiedyś tu było tak bezpiecznie, zawsze po piwku z kumplami szlajałem się po nocach, po okolicy spacerując sobie. Teraz już ani na piwko ani tym bardziej nocne spacerki nie mam ochoty. A będzie tylko gorzej.

podpis użytkownika

Musi to na Rusi, a w Polsce JAK-KTO-CHCE!!!
Zgłoś
Nome 2025-02-28, 21:58 2
Mors_Nigra napisał/a:

Pozdrawiam koleżankę Warszawiankę, chyba że słój, .

Chłopak z Białołęki mi wymyśla od słoików, świat się kończy

nie, nie jestem słoikiem, prawie całe życie mieszkam na Mokotowie, kiedyś Praga Południe, co do słoików, to ja lubię słoików, cieszę się, że ludzie chcą mieszkać w Warszawie, mam bardzo miłych sąsiadów słoików

podpis użytkownika

God send us a massage: if you can't take a joke go fack yourself!
Zgłoś
Mors_Nigra 2025-02-28, 22:27 1
Nome napisał/a:

Chłopak z Białołęki mi wymyśla od słoików, świat się kończy
nie, nie jestem słoikiem, prawie całe życie mieszkam na Mokotowie, kiedyś Praga Południe, co do słoików, to ja lubię słoików, cieszę się, że ludzie chcą mieszkać w Warszawie, mam bardzo miłych sąsiadów słoików

Oj tam, żarcik-kosmonaucik, nie obrażaj się

A do słoików nic nie mam, praktycznie nie używam tego słowa czy o nich nie myślę wcale, chyba, że zachowują się jak nowobogaccy i próbują być bardziej warszawscy niż prawdziwi Warszawiacy, robią z siebie wielkich panów, bo teraz w Warszawie mieszkają, a nie na pipidówie z której ich przywiało.

No i hola, hola z tym "chłopakiem"! Trochę już żyję sobie, dorastałem też bez internetu, jestem stara gwardia

podpis użytkownika

Musi to na Rusi, a w Polsce JAK-KTO-CHCE!!!
Zgłoś
MysteryMan 2025-02-28, 22:42 2
Mors_Nigra napisał/a:

Pozdrawiam koleżankę Warszawiankę, chyba że słój, ale lepszy słój niż muszyn lol W każdym razie, na Białołęce, też coraz więcej ciemnych się pałęta. Kiedyś jak się zobaczyło muszyna, czy innego, to wiedziało się, że to ktoś, kto faktycznie uznał, że Polska jest fajnym miejscem do życia, lubi ten kraj, ludzi, kulturę i chce tu żyć jak my. Dzisiaj widzisz takich i już wiesz co to za jedni, skąd i po co oni. Coraz więcej. Kiedyś tu było tak bezpiecznie, zawsze po piwku z kumplami szlajałem się po nocach, po okolicy spacerując sobie. Teraz już ani na piwko ani tym bardziej nocne spacerki nie mam ochoty. A będzie tylko gorzej.

W krk to samo.
Zgłoś
zasranka 2025-02-28, 23:03 4
@patmon: Czego tu nie rozumiesz?

Europa ma zniknac w konflikcie miedzy normalnymi bialymi, a reszta ludzi z inteligencja na poziomie malpy.

A panowie swiata beda obserwowac z dronika.
Zgłoś
Kraksa 2025-02-28, 23:49 2
Szacunek dla gościa, że nie tylko mamona jest dla niego najważniejsza ale widzi coś ponad srebrniki.
Zgłoś
Apages 2025-03-01, 1:00 1
Cezzar napisał/a:

Do tego sami biali ludzie... Zaczynam wątpić w białą rasę.. sami sobie wbijamy nóż w plecy..

rodaknet.com/rp_art_6784_czytelnia_richard_coudenhove-kalerg_stany_zje...
Zgłoś
WąsatyZbój 2025-03-01, 1:55 5
Bul_od_bytu napisał/a:

To jest jeszcze c🤬j. Sprawdź sobie jak ukraińcy walą nas w c🤬ja na emeryturach. 1 miesiąc przepracowany w PL i mają prawo do wyrównania ukraińskiej emerytury do minimalnej polskiej. W skrócie dopłacamy co miesiąc 1500 PLN do emeryta, który całe życie płacił składki na ukrainie, ale kasę dostanie z PL bo emerytura na upadlinie to 250-400 PLN. Mamy już około 20 tysięcy takich zmęczonych życiem, a będzie tylko więcej. Takie umowy podpisał nasz zajebisty rząd. A ty Polaku zap🤬laj do śmierci

Prawie się zgadza, ale...
Jednym z warunków wypłacenia Ukraińcowi wyrównania do wysokości minimalnej emerytury z ZUS, jest pobyt na terenie Polski. Nie wystarczy oświadczenie - musi być zgodne z danymi Straży Granicznej. Jeżeli wyjedzie z Polski, od ZUS-u otrzyma tylko takie świadczenie, jakie sobie wypracował, czyli bez wyrównania do najniższej.
Przepracował 1 miesiąc w Polsce, opłacił 1 składkę i wyjechał z Polski - dostanie tylko kilka zł.
By otrzymać emeryturę, to nie musi być nawet przepracowany cały miesiąc. Wystarczy 1 dzień i odprowadzona za ten dzień składka. Oczywiście, adekwatnie za ten dzień, będzie to kilka groszy.
Natomiast do otrzymania emerytury minimalnej potrzebny jest jeszcze minimalny staż pracy - 20 lat dla kobiet i 25 lat dla mężczyzn. Polaków, to też dotyczy.
Jeżeli Ukrainiec przepracował choćby 1 dzień w Polsce, opłacił 1 składkę i spełnił pozostałe dwa warunki, czyli ma łącznie 25 lat polskiego i ukraińskiego stażu, i mieszka w Polsce - tylko wtedy dostanie wyrównanie do 1878,91 zł brutto (taka jest minimalna emerytura ZUS od 01.03.2025).
Wg ZUS, obecnie, takie wyrównanie do najniższej, otrzymuje rzeczywiście ok. 20 tysięcy, ale wszystkich cudzoziemców. Ukraińców jest wśród nich około 1780. Cóż... Opłacili składki - to mają. Należy się, jak psu pełna micha. Za nieróbstwo, nie dostaliby, ani grosza.
Co do umowy, o wyrównywaniu świadczeń emerytalnych, to nie tylko z Ukrainą taką mamy, ale też z innymi krajami (dotyczy publicznych/państwowych podmiotów ubezpieczeniowych).
Popracujesz w Niemczech, Norwegii, Francji, Wlk. Brytanii, Chinach, czy w Rosji, to też otrzymasz od nich świadczenia - niekiedy wyrównujące do ich minimalnej emerytury.
Aktualnie obowiązującą z Ukrainą umowę, podpisał poprzedni rząd Tuska, w którym ministrem Pracy i Polityki Społecznej, był Kosiniak-Kamysz. Żaden kolejny rząd, nawet Konfederacji, czy PiS-u, tego raczej nie zmieni, bo ta umowa dobrze zabezpiecza interes ZUS-u; również na przyszłość.
Stąd możesz ją sobie ściągnąć i poczytać:
dziennikustaw.gov.pl/DU/2013/1373
Ilość wypłacanych cudzoziemcom emerytur, będzie na pewno wzrastać, bo choćby Ukraińców odprowadzających składki emerytalne, jest obecnie ponad 780 tys. Dolicz do tego, Białorusinów, Kolumbijczyków, Filipinczyków, Indusów, Banglijczyków... Łącznie ponad 1,2 mln cudzoziemców opłaca w Polsce składki.
To, że znaczna część Polaków będzie zap🤬lać w pracy, aż do śmierci, zawdzięczamy nie tylko oszukańczemu systemowi emerytalno-rentowemu, ale też januszom biznesu. Gdyby płacili więcej, niż minimalne wynagrodzenie, aż 26% polskich pracowników, to i składki, a więc emerytury byłyby wyższe. Nie mówiąc, o wielu latach przepracowanych na umowy-zlecenie, od których nie trzeba było dawniej odprowadzać składek (i nadal się nie liczą do stażu pracy); albo oszustach, którzy podpisywali fikcyjne umowy, bez zgłaszania pracowników do ZUS i US (moje pierwsze w życiu 2 lata pracy, były właśnie u takiego gnoja - potem go ZUS ścigał).
Zgłoś
TwójCzarnyPan 2025-03-01, 5:10
Nome napisał/a:

Londyn akurat robi się coraz bardziej biały, przynajmniej strefy 1-2, bo kolorowych tam nie stać na mieszkanie i przenoszą się coraz dalej od centrum, aż za M25.
Zgłoś
Cezzar 2025-03-01, 8:27 1
@Apages

Jest książka tego gościa..znalazłem krótkie streszczenie, które mało ma wspólnego z rzeczywistością.

Practical Idealism
Coudenhove-Kalergi Richard

"24.06.2023
Dlaczego ta pozycja nie została przetłumaczona na język polski, wiedzą tylko neoliberałowie. Wszak autor jest pierwszym laureatem nagrody Karola Wielkiego, jest uznawany za prekursora idei Wspólnoty Europejskiej. Książka napisana w 1925 przez bogatego i wiele podróżującego snoba-kosmopolity , w założeniu filozoficzna, w rzeczywistości jest zbiorem tez i wniosków bez jakiegokolwiek naukowego uzasadnienia. Co więcej, w kolejnych rozdziałach autor przeczy sam sobie, np. w jednym stwierdza, że tzw. "chów wsobny" szkodzi rozwojowi populacji, po czym w kolejnym rozdziale stwierdza, że niektóre nacje mają "lepsze cechy" dzięki "chowowi wsobnemu". Generalnie, zapisane słowa człowieka wykształconego bądź co bądź, przypominają retorykę naszego (polskiego) polityka-noblisty. Warto jednak zapoznać się z jej treścią, bo jest to treść dziwnie zbieżna z politycznym kierunkiem ślepowiernych piewców ideologii neoliberalnej w Europie. Trzeba jednak zaznaczyć, że po części faszystowskie i eugeniczne podstawy napisanej książki, z obecną ideologią nie mają wiele wspól nego, jeśli wykluczymy makiawelizm w zachowaniu głównych ideologów neolibralizmu. Ale czy można go wykluczyć po przeczytaniu tej książki, pozostawiam do oceny czytelników. Bardzo pouczająca lektura i przerazająca w obliczu niekontrolowanego napływu do Europy cudzoziemnców z innych kultur Afryki i Azji. Autor już nie żyje i polemika jest stracona, ale warto pokusić się o stwierdzenie, że życie napisało wnioski dokładnie odwrotne od wniosków autora. Autor zaproponował mieszanie ras całego świata w Europie, co ma nas wzbogacić intektualnie i materialnie. Wcześniej przedstawił trzy typy zachowań ludzkich zależne od kontynentu, np. mieszkańców Afryki przedstawił, jako ludzi ceniących wypoczynek i dyskusję intelektualną przy ognisku, nie szukających pracy w obliczu małych potrzeb związanych z ciepłym klimatem i łatwym dostępem do naturalnego pożywienia. Ci ludzie mieliby z własnej woli ciężko pracować w europejskim klimacie, bo przecież musieliby jakoś żyć. Inaczej są przedstawieni Europejczycy i Azjaci, nie będę streszczał całości, która jest mocno kontrowersyjna. Jest to współczesne angielskie tłumaczenie niemieckiego tekstu wykonane przez Greczynkę. Na ile tekt jest wierny oryginałowi, nie wiem. W każdym razie wersja angielska grzeszy infantylnością sformułowań i brakiem teorii psychologii i socjologii. Po prostu, po wielu podróżach, autor siadał w głębokim fotelu, zapalał cygaro, sączył powoli whisky lub drogi koniak, i co mu do głowy wpadło, to zapisywał w jednym tekście pod tytułem Idealizm Praktyczny. Ponoć, jego teoriami inspirował się Hitler, stąd książka po drugiej wojnie niejako była zakazana, mimo medalu Karola Wielkiego dla autora. Po lekturze czytelnik ma pojęcie, do czego zdolni są intelektualiści w polityce i jak są do tego mentalnie trenowani."
Zgłoś
420710247365 2025-03-01, 10:33 3
Camelot Castle Hotel jest w Tintagel w Kornwalii. Legendarne miejsce urodzenia Króla Artura, znane już w średniowieczu, wielokrotnie wspomniane w literaturze z tamtego okresu, między innymi w Tristanie i Izoldzie, są tam ruiny średniowiecznego zamku ale też pozostałości po czasach Rzymian i jeszcze starsze z epoki brązu bo już wtedy to było ważne regionalne centrum. Do tego jest to zajebiste piękne miejsce na południu Wielkiej Brytanii, wokół są piękne plaże i klify. Jeżdziłem tam na wakacje. Wpuścić tam nielegali to jak... no k🤬a równie dobrze mogliby ich zakwaterować na Akropolu w Atenach albo w Monaco. Ja p🤬lę co tu się dzieje w tym kraju.
Zgłoś
Bul_od_bytu 2025-03-01, 14:23 3
@WąsatyZbój: Dla ukraińca ogarnąć sobie lewe kwity z meldunkiem w PL to sprawa prosta jak zesrać się w spodnie. Przecież już przerabiamy to z 800+
W krajach UE, które wymieniłeś to owszem, Polak dostanie emeryturę lub wyrównanie, ale pod jednym warunkiem.
Staż pracy i okres składkowy w tymże kraju. W zależności gdzie to ten okres wynosi od 8 do 15 lat. U nas 1 miesiąc.

W żadnym kraju na świecie, nikt nie wpadł na pomysł aby rozdawać prawa emerytalne obywatelom obcego państwa na takich warunkach jak u nas. NIGDZIE
Mam wrażenie, że większość polskiego motłochu nawet nie ma pojęcia co się w naszym prawie odp🤬la.
Upadliniec w PL zostaje lekarzem na WŁASNE OŚWIADCZENIE i nie odpowiada przed izbą lekarską. K🤬a, nawet pielęgniarka, która pojechała z PL do UK wycierać obsrane dupy to musiała na miejscu potwierdzić swoje kwalifikacje egzaminem i znajomością języka.
W PL wystarczy powiedzieć, że jest się lekarzem z upadliny.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie