Toyota stoczyła się z miejsca parkingowego na środek ulicy Bukowińskiej. Kierowcy innych samochodów omijali ją lewym pasem. Obojętni nie zostali natomiast policjanci. Wzięli sprawy w swoje ręce i wepchnęli samochód z powrotem na miejsce parkingowe.
Całą sytuację sfilmował internauta Marcin: "Pani zaparkowała auto i poszła do sklepu. Najprawdopodobniej nie zaciągnęła hamulca i auto stoczyło się na jezdnię" - relacjonuje.
Kierowcy po prostu omijali samochód. Aż do chwili, gdy podjechał do niego radiowóz. Załoga nie wzywała holownika, na który trzeba by czekać. Dwaj mundurowi zaparli się solidnie o asfalt i wepchnęli samochód na miejsce parkingowe.
Gdy już tam stał, podłożyli pod koło blokadę, żeby nie stoczył się znowu. Na koniec, całkiem słusznie zadowoleni z dobrze wykonanej roboty, akcję zakończyli przybijając solidną "piątkę".
To chyba pierwszy filmik od nastu lat, za który piwko leci dla Policji z czystym sumieniem.
@up
A co, to Twoje auto bylo?
podpis użytkownika
7% złagodzi Kiepskich życie
j................w
2014-03-24, 17:29
Dobre Psy, dać im kostkę cukru
oto w jaki prosty sposób można zaoszczędzić Państwowe pieniądze...
btw. piwko dla Panów., i oby tak dalej.
C................0
2014-03-24, 17:31
I właśnie taka powinna być Policja u nas w kraju. Zimny browar dla tych panów po służbie !
n................l
2014-03-24, 17:35
Och, obroncy interetu, napiszcie jeszcze JP albo coś innego błyskotliwego.
Są psy, i policjanci. I tak już na tym świecie jest i będzie.
A ja bym wezwał holownik i przyj🤬 srogim mandatem. Niech się nauczy c🤬a.
e................n
2014-03-24, 17:49
@up p🤬lisz k🤬a. Pan nieomylny. Każdemu się może zdarzyć chociaż nie powinno. Zawsze bieg albo ręczny.
A policja taka właśnie powinna być i straż miejska. Mają pomagać i robić coś pożytecznego. A nie k🤬a srać mandatami na lewo i prawo tylko.
b................e
2014-03-24, 17:50
"No! To piąteczka i idziemy wj🤬 tępej szmacie mandat!"
MocnyFull napisał/a:
@up
A co, to Twoje auto bylo?
Napisałabym, że Twojego starego, ale on nawet test ciążowy by oblał a co dopiero prawo jazdy.
Ja ostatnio byłem u kumpla w robocie (holownikiem jest) i se gadamy o cyckach a tu dzwonio do niego że auto sie skulgało na jezdnie i trzeba zabrać bo bloczy innych. To c🤬j mówie przejade sie, zobacze jak to wygląda. Jestemy na miejscu jakaś laska płacze, auto na dachu leży, pies sra. No to sie pytamy łot de fok?
A ona że rękawa nie zaciągła i sie skulgało. To oj🤬a nam pały i postawiliśmy na cztery auto i odjechaliśmy.
podpis użytkownika
Życie to zupa, a ja mam widelec
J................S
2014-03-24, 17:53
przybili piątkę i wzięli się za wypisywanie mandatu
D................4
2014-03-24, 18:00
Raz policja zrobiła coś dobrego i już wielkie poruszenie. Taki jest ich zasrany obowiązek, żeby chronić i pomagać a nie tylko wlepiać mandaty.
tego filmiku tu nawet nie powinno być, bo takie zachowanie policji powinno być powszechne, niestety w naszym kraju powszechne jest wpieprzanie mandatów i zarabianie na fotoradarach...