W Hiszpanii tez już jest na receptę estaralaultima.com/2008/08/sativex-extracto-de-cannabis-ya-se-receta-en-espana/
Dobra a tak po polskiemu??
Co to i do czego ?
Jedziesz? Nie masz za co pić.
Co to i do czego ?
podpis użytkownika
Piłeś? Nie jedź.Jedziesz? Nie masz za co pić.
mua napisał/a:
Co to i do czego ?
dla ćpunów co se marihuane wstrzykują

@ up
Cannabis Sativa to po polskiemu najzwyklejsze zielsko (marichunaen)
, a w tych fiolkach jest dość sporo ekstraktu z niego.
Cannabis Sativa to po polskiemu najzwyklejsze zielsko (marichunaen)

podpis użytkownika
Look down at me and you see a fool. Look up at me and you see a god. Look straight at me and you see yourself.

mua napisał/a:
Dobra a tak po polskiemu??
Co to i do czego ?
Sativex może być stosowanego w objawowym leczeniu bólu neuropatycznego w przebiegu stwardnienia rozsianego (SM) u dorosłych.
Preparat może też znaleźć zastosowanie jako leczenie wspomagające u dorosłych pacjentów z zaawansowanym nowotworem, odczuwających średni i silny ból pomimo stosowania największych tolerowanych dawek opiatów.
Stwardnienie rozsiane, jadłowstręt,charłactwo .
Podobno do końca 2012 roku, ten lek ma zostać wprowadzony na polski rynek. Jednak nie ma się co spuszczać, że legalnie zajaracie - jest w formie aerozolu. Ciekawszym lekiem jest Bedrocan. Zwykłe, naturalne topy:
Więcej: konopialeczy.pl/readarticle.php?article_id=85
Oczywiście u nas nielegalny, bo marihuanina to narkotyk, nie zabawa. Ludzie wstrzykujo jo sobie w żyły i umierajo.
Fazi
Mój c🤬j dłuższy niż twoje zwoje mózgowe.
Pih

Więcej: konopialeczy.pl/readarticle.php?article_id=85
Oczywiście u nas nielegalny, bo marihuanina to narkotyk, nie zabawa. Ludzie wstrzykujo jo sobie w żyły i umierajo.
podpis użytkownika
Nie zapomnij o grzebieniu, ty p🤬lony jeleniu.Fazi
Mój c🤬j dłuższy niż twoje zwoje mózgowe.
Pih
nie ma też się co podniecać tym aerozolem bo znając życie będzie najbardziej kontrolowanym lekiem w polsce
Medyczna Marihuana jest TAŃSZA w aptece niż u dilera ok 15-30zł/g !
podpis użytkownika
Chcesz LEGALNIE 90g MM na własny użytek? >> Wbijaj na naszą grupę MM <<Medyczna Marihuana jest TAŃSZA w aptece niż u dilera ok 15-30zł/g !

Nawet jakby był ten lek w Polandii to i tak pewnie 10x droższy niż pełnowartościowe, "smaczne" zielsko.
Ale k🤬a nie, nie i h🤬j. Tak sobie powiedziało społeczeństwo i p🤬lony rząd. Zero marychy. K🤬a jak ja bym sie cieszył jak by ten lek pomógł mojemu nauczycielowi z zawodowych. Ale k🤬a nie, niech zap🤬la na leki na które jak się chwalił wydaje ponad 5 tysi miesieczne, a te k🤬y tylko żerują na nim i ma zap🤬lać. A j🤬e nieroby idą do urzędu pracy i maja kase na co chcą i ZUS opłacony bo przecież nie mają z czego żyć i im się należy. K🤬a jego mać, co za kraj.
Marihuana to biała śmierć. A po co to komu? a komu to potrzebne? A po co?
Kapitan oczywisty zaatakował.
Riv1 napisał/a:
THC - Tetrahydrokannabinol
Kapitan oczywisty zaatakował.

vanpurek napisał/a:
@ up
Cannabis Sativa to po polskiemu najzwyklejsze zielsko (marichunaen).
To nie jest po naszemu najzwyklejsze zioło. Sativa to nie indica, ma mniej (przynajmniej ta niekrzyżowana) thc, nie kopie tak jak normalna konopia indyjska (chyba, że się wypali z jakieś 5-10 razy więcej top niż indyjskiej). Mniejsza ilość thc jednak dalej powoduje wzrost apetytu (łaknienia), zmniejsza odruchy wymiotne, delikatnie blokuje receptory bólu. W (niektórych) stanach przepisuje się wyciąg z indiki (!) dla rakowców na chemii aby nie rozwalać im wątroby morfiną i innymi lekami. Sativex jest chyba dla chorych na sm. Francuska firma farmaceutyczna Abbott chciała kiedyś wprowadził lek z większą dawką d9-thc dla rakowców właśnie ale zrezygnowała z wynalazku (czytałem o tym na hyperreallu chyba).