Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Seryjny Samobójca Powraca
V................s • 2014-03-03, 19:14
Media skierowały swoje przekupne ślepia na Ukrainę i Rosję, a tymczasem w Polsce...

Za Onetem:

Nie żyje Andrzej J., b. szef spółek górniczych i główny świadek oskarżenia w jednej z największych spraw dotyczących korupcji w tej branży. Wszystko wskazuje na to, że popełnił samobójstwo. Śledztwo wszczęła katowicka prokuratura.

W trwającym od połowy 2011 r. śledztwie J. był kluczowym świadkiem. W czasie, który obejmuje postępowanie, był on szefem dostarczającej górnicze kombajny międzynarodowej firmy Voest-Alpine Technika Górnicza i Tunelowa.

Jak kilka dni temu podała ABW, łącznie w sprawie postawiono zarzuty 27 osobom, a niektórym podejrzanym grozi do 12 lat więzienia. Zgodnie z Kodeksem karnym kara od 2 do 12 lat pozbawienia wolności grozi osobie, która przyjmuje korzyść majątkową znacznej wartości albo jej obietnicę – w związku z pełnieniem funkcji publicznej.

To jedna z kilku głośnych spraw dotyczących korupcji w tej branży. We wrześniu ub. roku w Katowicach ruszył proces w największej dotąd w Polsce korupcyjnej sprawie w górnictwie, która znalazła finał w sądzie. Akt oskarżenia obejmuje 25 osób. Są wśród nich b. dyrektorzy kopalń i b. prezesi spółek węglowych.

Panie i Panowie, chciałem tu napisać coś o sławnym Seryjnym Samobójcy, ale boję się, że i mi się przydarzy samobójstwo, tak jak Lepperowi, Blidzie i wielu innym przed nimi i po nich. Ci co nazwiska pamiętają to wiedzą o co chodzi, a ci co nie pamiętają pewnie śpią spokojniej po nocach.
Zgłoś
K................i 2014-03-03, 20:06 3
Virens napisał/a:

Zgodnie z Kodeksem karnym kara od 2 do 12 lat pozbawienia wolności grozi osobie, która przyjmuje korzyść majątkową znacznej wartości albo jej obietnicę – w związku z pełnieniem funkcji publicznej

A politykom grozi, grozi i dogrozić nie może
Zgłoś
przemolll 2014-03-03, 20:08
Ja sie tylko dziwie, ze Dziurowicz nie popelnil "samobojstwa".
Zgłoś
Leet 2014-03-03, 20:09 29
Cytat:

Panie i Panowie, chciałem tu napisać coś o sławnym Seryjnym Samobójcy, ale boję się, że i mi się przydarzy samobójstwo, tak jak Lepperowi, Blidzie i wielu innym przed nimi i po nich. Ci co nazwiska pamiętają to wiedzą o co chodzi, a ci co nie pamiętają pewnie śpią spokojniej po nocach.

Taak.. tobie, jakiemuś pół anonimowemu spaślakowi sprzed monitora będą popełniać samobójstwo.
Zgłoś
Hrodgar 2014-03-03, 20:18 2
Kiedy ten samobójca dojdzie do tusków, kaczyńskich, napieralskich, pawlaków czy milerów palikotów?

podpis użytkownika

Świat bez muzyki? To nie dla mnie.

"Świat jaki znamy odchodzi jednak to przeszłość jest kluczem do przyszłości"
Zgłoś
Arturoo21 2014-03-03, 20:37 4
W Polsce rządzi mafia, nic dodać nic ująć ...
Zgłoś
l................1 2014-03-03, 21:15 2
pamiętaj żeby zamknąć okno jak już wyskoczysz
Zgłoś
T................n 2014-03-03, 21:20
Człowieku Blida?Tej pani mężu źle wytłumaczył jak strzelic do siebie z gazówki , aby się poparzyć a nie zabić. Gazówką by ją podczas przeszukania domu próbowali zabić.No majstersztyk. Po za tym nie szkoda mi tej skorumpowanej "pani polityk" ze ślunska
Zgłoś
Splifcior 2014-03-03, 21:33 1
H🤬j nie mafia. Taka cosa nostra miała jakieś zasady, a przede wszystkim nie srała do własnego gniazda. Jeżeli już rządzą w tym kraju byli agenci WSI to mogli by k🤬a dbać o swoje podwórko. Szkoda, na prawde k🤬a szkoda, że działają w ukryciu. Putin był w KGB i przejął cały k🤬idołek we własne ręce, u nas natomiast dokonała sie jakaś dziwna przemiana ustojowa z której wyszło jedno wielkie gówno. "Wy nie ruszacie naszych, my nie ruszamy waszych" - tak sie kręci karuzela od kąd żyje. Polecam posłuchać Pana Stanisława Michalkiewicza, twierdzi on, że w Polsce są dwa ośrodki władzy które prowadzą ze sobą walke. Jest to całkiem prawdopodobne biorąc pod uwage te tajemnicze zgony ludzi z najwyższej półki. Ale co ja sie tu będe rozpisywał, przecież to teorie spiskowe!

Siedzą dwie świnie w chlewie. Jedna mówi do drugiej:
- Ty wiesz co.. Ci ludzie to nas tutaj hodują żeby nas zjeść.
- Przestań już wymyślać te teorie spiskowe.
Zgłoś
D................7 2014-03-03, 21:39 1
Spiseg. Jak nic, kolejny spiseg.
Zgłoś
V................s 2014-03-03, 23:15
Leet napisał/a:

Taak... tobie, jakiemuś pół anonimowemu spaślakowi sprzed monitora będą popełniać samobójstwo.

Pół anonimowy spaślak sprzed monitora to twoja stara
Zgłoś