Główna Poczekalnia (3) Soft (3) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 20:09
Skarbówka nie śpi! Skarbówka czuwa!
konto usunięte • 2014-03-18, 1:05
Witam! Panowie i Panie
Sytuacja z dzisiaj
Po rozmowie ze znajomą, aż musiałem się zarejestrować i to napisać! (tak mam ból dupy!)
Historia prawdziwa! No to jak już napisałem rozmawiałem z koleżanką, która pracy sie nie boi! Dziewczyna wyjechała do NL aby zarobić sobie jakiś grosz ponieważ w domu się nie przelewa... Większość pewnie wie jak to jest, nadgodziny itp często dostaje się w koperte no i tak było tym razem! Panna zap🤬lała od pon-pt + brała dodatkowe prace w weekendy aby kupić sobie mieszkanie. Po 3 latach takiego zap🤬lania wróciła do PL, kupiła sobie mieszkanko za nie takie duże pieniądze, oczywiście do remontu (w małej mieścinie oczywiście) i teraz UWAGA!! Skarbówka po ok roku, 1,5 r stwierdziła, że coś jest jednak nie tak.. bo jak to k🤬a tak młoda osoba mogła się dorobić na mieszkanie?! Teraz musi się poważnie tłumaczyć skąd miała hajs, co, gdzie, kiedy itd! A co jeszcze lepsze stwierdzili, że ma zapłacić zaległy podatek... (przykład Pan Stefan zarobił 50 tys zł, kupił mieszkanie za 70 tys zł i teraz Skarbówka stwierdziła, że oj🤬 ich na 20 tys zł ponieważ nie przedstawił tego jako dochód) DAJCIE K🤬A MAŚĆ!

i jeszcze wstawie to bo lubie!
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Jack Daniel's 2014-03-18, 9:47 2
motoguru, płacisz podatki, bo jesteś idiotą. Ale ok, niech Cię dalej Tusk na podatkach r🤬a w dupę. Tam wyżej w postach masz maść. Użyj, bo będzie potrzebna.
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-18, 9:48 3
Ja osobiście uważam, że każdy rachunek/faktura wystawiona firmie zagraniczniej nie powinna być opodatkowana pod warunkeim, że zarobione pieniądze wyda się w Polsce. Przecież to czysty zysk dla PL, skoro zagraniczny kapitał wydam na pączki i piwo w lokalnym sklepie. Ale zapłacić podatek trzeba, pieniądze i tak wydam w PL, więc dupsko aż piecze.
Zgłoś
KlinikaAborcyjna 2014-03-18, 9:50 21
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Sonal 2014-03-18, 9:57 7
Jak jesteś głupi jak koleżanka - to co się dziwić?
Miała obowiązek składać co roku PIT-36 + ZG - nie składała. Więc co się teraz dziwi, że US się upomniał?
Mogła składać - nie miała by problemu.
Ja na jej miejscu twierdziłbym, że w tamtym okresie jej miejscem (w sensie rezydencji podatkowej) były NL - wtedy nie musiałaby składac PITa. Tylko to nie przejdzie, jak w PL miała np. jakiś majątek itp co wg stanowiska fiskusa przesądza, że jej ośrodkiem życiowym była Polska (a więc miejscem zamieszkania), a tam pojechała tylko do pracy.
Po drugie: jaki jej podatek wyszedł - jak na takie okoliczności jest tzw. ulga abolicyjna i podatek z PIT wychodzi zero.
Więc albo Ty, albo koleżanka - ciulacie nas tu zdrowo. Chyba, że podatek od ukrytych dochodów - 75%?

ASAKKU napisał/a:

Niech szybko znajdzie ludzi, którzy zeznają, że dali jej jako darowiznę np: 5000-10000 tys. (trzeba sprawdzić jaka jest kwota wolna od podatku), sporządzasz umowę darowizny (z datą wsteczną ofc) i po ptokach, mogą jej skoczyć
Z tego co pamiętam to rodzice chyba mogą więcej dać w darowiźnie.
...

Źle kombinujesz - warunkiem zwolnienia darowizny pieniężnej jest jej przekazanie przelewem - a tego wstecznie już się nie da zrobić.
To by było zbyt proste gdyby można to było załatwić głupim oświadczeniem hahaha
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-18, 9:58 9
córka niejakiego donalda kupiła mieszkanie za ponad milion skąd ona na to miała w tak młodym wieku chyba ze złota z ambergold
Zgłoś
Sonal 2014-03-18, 10:00
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
janniezbedny23 2014-03-18, 10:02 1
Zgłoś
Extraordinary_Gentleman 2014-03-18, 10:02 1
Zgłoś
Hasek 2014-03-18, 10:02 1
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-18, 10:11 2
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-18, 10:19 8
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-18, 10:25 1
Nie no wiadomo że każdy za granicą chce wyciągnąć jak najwięcej unikając podatku.
Laska nie pomyślała, tak to już jest w życiu za niewiedzę się płaci.
CO do pokazania listy klientów, wystarczy powiedzieć że była Tirówka, choć jakby chciała nawet w tym temacie się wybić mogła odmówić podania danych swoich klientów tłumacząc się że księża duża wagę zwracają na dyskrecje

A co do podatku to chodzi o dochodowy, a nie od wzbogacenia BO dochodowy jest 18% a od wzbogacenia 2% od wartości.

Jak zaniżamy cenę mieszkania za która kupiliśmy na urząd 5 lat na sprawdzenie i podważenie ewentualnie. Wtedy idziemy i tłumaczymy że mieszkanie do remontu było i dobrze wtedy mieć zdjęcia w jakim stanie było bądź rachunki zakupu materiałów.
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-18, 10:27
Sonal napisał/a:

warunkiem zwolnienia darowizny pieniężnej jest jej przekazanie przelewem

Skąd ty wziąłeś te bzdury??? A gdzie masz taki wymóg niby??? Przecież chyba wiem jak sam zeznawałem w sprawie darowizny, którą "przekazałem" do ręki...
Zgłoś
kavkaz 2014-03-18, 10:35 1
Rozumiem, że dziewczyna robiła tam na czarno. Wynika stąd, że o jej zatrudnieniu i wynikających z tego faktu przychodach nie posiadał informacji zarówno fiskus holenderski jak i polski. Z uwagi na to, że obydwa kraje są członkami Unii, tak naprawdę formalnie nikt nie wiedział, gdzie koleżanka przebywa, a w jej "aktach" najpewniej widnieje miejsce zamieszkania na terytorium Polski (posiada na terytorium Polski centrum interesów osobistych lub gospodarczych), stąd też podlega obowiązkowi podatkowemu od całości swoich dochodów. W związku z zakupem mieszkania powstał obowiązek podatku od czynności cywilnoprawnych, który z pewnością zapłaciła (na umowie sprzedaży koleżanka pewnie występowała jako strona czynności prawnej - kupiła mieszkanie na siebie). W urzędzie skarbowym, jakiś cioł z początku nie przyglądnął się sprawie, skąd kobita miała kasę na mieszkanie. Zapłaciła PCC za przyrost majątku, a po czasie, czyli po wspomnianym 1,5 roku jakoś to wyszło, że osoba, która zapłaciła PCC, bo kupiła mieszkanie jakoś nie płaciła wcześniej podatku dochodowego, czyli kasę miała z lewych źródeł. Jako, że termin przedawnienia w Ordynacji podatkowej wynosi 5 lat, US miał prawo upomnieć się o swoje.
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-18, 10:52
dokładnie jedynym tłumaczeniem sie co da efekt jest to że hajs miała z prostytucji. wtedy bedzie wszystko jasne skąd miała bendżelon na mieszkanie i skąd wziął sie ból dupy
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem