Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 19:16
Skarbówka nie śpi! Skarbówka czuwa!
konto usunięte • 2014-03-18, 1:05
Witam! Panowie i Panie
Sytuacja z dzisiaj
Po rozmowie ze znajomą, aż musiałem się zarejestrować i to napisać! (tak mam ból dupy!)
Historia prawdziwa! No to jak już napisałem rozmawiałem z koleżanką, która pracy sie nie boi! Dziewczyna wyjechała do NL aby zarobić sobie jakiś grosz ponieważ w domu się nie przelewa... Większość pewnie wie jak to jest, nadgodziny itp często dostaje się w koperte no i tak było tym razem! Panna zap🤬lała od pon-pt + brała dodatkowe prace w weekendy aby kupić sobie mieszkanie. Po 3 latach takiego zap🤬lania wróciła do PL, kupiła sobie mieszkanko za nie takie duże pieniądze, oczywiście do remontu (w małej mieścinie oczywiście) i teraz UWAGA!! Skarbówka po ok roku, 1,5 r stwierdziła, że coś jest jednak nie tak.. bo jak to k🤬a tak młoda osoba mogła się dorobić na mieszkanie?! Teraz musi się poważnie tłumaczyć skąd miała hajs, co, gdzie, kiedy itd! A co jeszcze lepsze stwierdzili, że ma zapłacić zaległy podatek... (przykład Pan Stefan zarobił 50 tys zł, kupił mieszkanie za 70 tys zł i teraz Skarbówka stwierdziła, że oj🤬 ich na 20 tys zł ponieważ nie przedstawił tego jako dochód) DAJCIE K🤬A MAŚĆ!

i jeszcze wstawie to bo lubie!
Zgłoś
VanHelsing 2014-03-18, 1:27 19
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-18, 1:41 5
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-18, 1:44 5
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-18, 2:02 1
Zgłoś
Fifka 2014-03-18, 2:11
Zgłoś
KrisCFC 2014-03-18, 4:24 5
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-18, 7:41
Są sposoby nawet i na skarbówkę, sposób banalny, potrzeba tylko trochę cierpliwości na to.

Ale użyć mózgu trzeba niestety więcej niż raz na jakiś czas w tym kraju... Nie wystarczy wyskoczyć z kasiory i sobie odwalić chaty.
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-18, 8:12 119
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-18, 9:05 14
Jakkolwiek głupio to zabrzmi ale najlepszym tłumaczeniem jest "prostytuowałam się", polskie państwo nie ma prawa czerpać korzyści materialnych z prostytucji i hazardu, podobną sytuacje konsultowałem ze znajomym dość dobrym prawnikiem i mówił ze nie jedną osobę w ten sposób przed jakimiś starymi podatkami wybronił.

Swoją drogą jakby nie oszukiwała na podatku to by teraz problem nie istniał a z dwojga złego wolałbym żeby to jednak nasz rodzimy urząd skarbowy to ściągnął niż ma w NL zostać
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-18, 9:24
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-18, 9:31
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-18, 9:32 2
Każdy jest potencjalnym rabusiem i bandytą w oku wielkiego państwa opiekuńczego.
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-18, 9:34 4
Polska jest jednym z niewielu krajów, gdzie liczba urzędników wzrasta zamiast spadać. Biurokracja to nasz znak rozpoznawczy. A przecież ta armia musi z czegoś żyć, a politycy muszą gdzieś swoich znajomych, krewnych i rodzinę rozmieścić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-18, 9:45 3
Witam, to mój pierwszy wpis.

No niestety tak już jest że trzeba mieć udokumentowane zarobki.
Najlepiej w takiej sytuacji zeznać że w NL dawała dupy (prostytucja jest nieopodatkowana), bo teraz będzie musiała płacić.
Najlepiej jest sie wcześnie zabezpieczyć i dać ojcu matce wpłacić kasę większą na konto w formie darowizny. Która w pierwszej grupie pokrewieństwa jest nieopodatkowana. A rodzice mający 50-60 lat mogli oszczędzać przez całe życie, wiec kwota koło 100tyś. byłaby realnie możliwa.

I pieprzenie takie że to tylko w Polsce tak jest. Niestety za granicą est to również tak.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem