Główna Poczekalnia (4) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 1:07
Skarbówka nie śpi! Skarbówka czuwa!
konto usunięte • 2014-03-18, 1:05
Witam! Panowie i Panie
Sytuacja z dzisiaj
Po rozmowie ze znajomą, aż musiałem się zarejestrować i to napisać! (tak mam ból dupy!)
Historia prawdziwa! No to jak już napisałem rozmawiałem z koleżanką, która pracy sie nie boi! Dziewczyna wyjechała do NL aby zarobić sobie jakiś grosz ponieważ w domu się nie przelewa... Większość pewnie wie jak to jest, nadgodziny itp często dostaje się w koperte no i tak było tym razem! Panna zap🤬lała od pon-pt + brała dodatkowe prace w weekendy aby kupić sobie mieszkanie. Po 3 latach takiego zap🤬lania wróciła do PL, kupiła sobie mieszkanko za nie takie duże pieniądze, oczywiście do remontu (w małej mieścinie oczywiście) i teraz UWAGA!! Skarbówka po ok roku, 1,5 r stwierdziła, że coś jest jednak nie tak.. bo jak to k🤬a tak młoda osoba mogła się dorobić na mieszkanie?! Teraz musi się poważnie tłumaczyć skąd miała hajs, co, gdzie, kiedy itd! A co jeszcze lepsze stwierdzili, że ma zapłacić zaległy podatek... (przykład Pan Stefan zarobił 50 tys zł, kupił mieszkanie za 70 tys zł i teraz Skarbówka stwierdziła, że oj🤬 ich na 20 tys zł ponieważ nie przedstawił tego jako dochód) DAJCIE K🤬A MAŚĆ!

i jeszcze wstawie to bo lubie!
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
gupichuj 2014-03-18, 14:12 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-18, 14:13 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
gupichuj 2014-03-18, 14:23
Nie zesraj się
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-18, 14:26
Zgłoś
Sonal 2014-03-18, 15:06 1
ASAKKU napisał/a:

Skąd ty wziąłeś te bzdury??? A gdzie masz taki wymóg niby??? Przecież chyba wiem jak sam zeznawałem w sprawie darowizny, którą "przekazałem" do ręki...

Po co zmyślasz:
art. 4a ust. 1 pkt 2 ustawy o podatku od spadków i darowizn (t.j. Dz.U. z 2009 r. nr 93, poz. 768 z późn. zm.) jednym z warunków całkowitego zwolnienia z opodatkowania darowizny otrzymanej od członków najbliższej rodziny jest "udokumentowanie otrzymania środków pieniężnych dowodem ich przekazania na rachunek bankowy nabywcy albo jego rachunek prowadzony przez spółdzielczą kasę oszczędnościowo-kredytową lub przekazem pocztowym"
Dotyczy to darowizn otrzymanych od małżonka, zstępnych, wstępnych, pasierba, rodzeństwa, ojczyma i macochy
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-18, 15:24
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-18, 15:27
Zgłoś
Sonal 2014-03-18, 15:28
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-18, 15:42
Zgłoś
Sonal 2014-03-18, 15:49
Aquado napisał/a:

up:
zebranie jest nielegalne w i karalne w Polsce...

ja dam wam darmowa rade prawna na przyszlosc, ktora warto znac. W takim przypadku zeznaje sie, ze pieniazki ma sie z prostytucji. Tak z prostytucji wlasnie, z dawania dupy w Polsce. Dla czego tak?? Prostytucja w Polsce jest nielegalna, ale nie KARALNA!! Wiec mozna was cmoknac w dupe. Pamietam sprawe jednego goscia z Polski, ktory wytlumaczyl sie tak z 15 MILIONOW, za ktore kupil zameczek

Ja tylko dla formalności: Aquado - zrobiłeś z siebie idiotę. Mam tylko nadzieję, że Twój zawód nie polega na dawaniu innym rad (i to odpłatnie) bo żal mi Twoich klientów.

To ja Wam jeszcze podam - może zeznać, że w latach 2000- 2008 pracowała na czarno i zarobiła miliony - a te lata się już przedawniły. Ale znów kłania się kwestia dowodowa.
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-18, 18:57
@Nutzz

Robię identycznie tylko że z skrillem i netllerem. Pozdrawiam kolegę
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-18, 20:28
Zgłoś
petru23 2014-03-18, 20:53 1
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-18, 22:22
buahahahahaha
miala jakakolwiek robote w normalnym kraju, odlozyla kase i wrocila do tego burdelu ma za swoje, moze to ja czegos nauczy
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-18, 22:26
@UP
Nazywasz ten kraj burdelem i wyśmiewasz jedyną opcję i poglądy ludzi, którzy widzą alternatywę dla tego całego syfu.
Ot logika wyp🤬ka spod Jasła, który "swoje wie".
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem