👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 12:03

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Może na jakiejś planecie daleko od naszej galaktyki znajduje się stary sadol. Al tutaj go na pewno nie ma.

ja w kerbalu najdalej na księżyc dotarłem
ale załoga wróciła cało na ziemię!

cytat z opisu YT:
no tak...
Cytat:
If you can't solve a problem with rockets you can solve it with more rockets
no tak...
Prędzej na sadolu spodziewałbym się śmiesznych kotów niż KSP. Piwko

Zanim do nas doleci galaktyka Andromedy to będziemy już mieli teleporty połączone między innymi galaktykami my sami zamienimy się w "zielonych ufoludków" z technologią jaki nasz mózg teraz by nie ogarnął.

Nie mógłby wyjść w atmosferze Wenus, składa się ona z CO2 i zostałby zgniecony jak robak.
Pierwsze próbniki radzieckie zostały zmiażdżone zanim dotarły do powierzchni.
Pierwsze próbniki radzieckie zostały zmiażdżone zanim dotarły do powierzchni.

Czy taka skomplikowana konstrukcja... czy ja wiem? Robota jest bardziej pracochłonna żeby przeliczyć na potrzeby paliwa i mocy każdych silników z kolei żeby nabyć I i II prędkość kosmiczną w dwie strony i oddziaływania grawitacyjne. Tu właśnie silniki to byłby główny problem a już reszta rzeczy jak ta komora grawitacyjna co się tam obracała satelity itp to raczej rzeczy oczywiste. Ale i tak to jest wszystko takie bajkowe gdzie pierwszym przykładem już była grawitacja Wenus, drugim to jest że przy naszym napędzie jaki mamy to na ziemi już byśmy mogli tylko zeschnięte truchło pochować do ziemi. To jest wiele przykładów z wielu, ale oczywiście z roku na rok przełamujemy technologiczne bariery, jednym z przykładów jest na przykład silnik anihilacyjny(polecam poczytać dla ciekawskich
) który jest już sensowniejszym napędem, ale póki co to jeszcze projekty, pomysły, idee... Póki co to my do marsa dolećmy i wróćmy

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie