Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 1:39
Kambi5 Wczoraj 14:23 4
Gościu jechał pod prąd, a i tak będą komentarze że winny pedalarz.
Zgłoś
wojwod Wczoraj 14:48 2
Kupiłby chińskiego elektryka i wszystko byłoby ok. Zachciało się amerykańskiej motoryzacji
Zgłoś
Papix Wczoraj 15:22 8
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
janusz_biznesu Wczoraj 15:31 3
Papix napisał/a:

Przecią

Co zrobił?😵‍💫
Zgłoś
Papix Wczoraj 15:37 3
janusz_biznesu napisał/a:

Co zrobił?😵‍💫

No przeciął jak strzała aż "ł" zgubił po drodze czego nie rozumiesz ? 😅
Zgłoś
Loookas79 Wczoraj 16:46 1
coś słabe te hamulce miał po drugie czy sama tesla jako komputer nie zablokuje takiej jazdy ???
Zgłoś
Jabollo Wczoraj 17:10 2
Kambi5 napisał/a:

Teslą na prąd, pod prąd można podobno.
Wina pedalarza.
Zgłoś
smc Wczoraj 17:32 1
Kambi5 napisał/a:

No przecież zawsze winny pedalarz.
Zgłoś
janusz_biznesu Wczoraj 17:43
Papix napisał/a:

No przeciął jak strzała aż "ł" zgubił po drodze czego nie rozumiesz ? 😅

No i to jest wytłumaczenie..🤓
Zgłoś
SHOGUN_SCINA_BLYSKAWICZNIE Wczoraj 18:56 1
Loookas79 napisał/a:

coś słabe te hamulce miał po drugie czy sama tesla jako komputer nie zablokuje takiej jazdy ???

Jako "ekspert" i posiadacz Tesli model 3 Performance się wypowiem: To zależy. XD Typ sam prowadził auto (gdyby miał włączony adaptive cruise control z lane assist, bo by tak nie skończył), widocznie miał wyłączone hamowanie awaryjne (też mam to wyłączone, bo kilka razy mi auto przyhamowało niepotrzebnie i mogło by to spowodować więcej szkód niż potencjalnych korzyści).

Co do samego hamowania - był trochę rozpędzony, samochód waży 1800kg, a światła stop w Tesli palą się nie tylko kiedy naciskasz na hamulec ale także po zdjęciu nogi z gazu, w momencie kiedy włącza się z automatu hamowanie regeneracyjne - czyli takie powiedzmy hamowanie silnikiem. Jest to jednak hamowanie dosyć słabe. Myślę że to właśnie mogło się tu stać - kierowca mógł nawet nie wcisnąć pedału hamulca.
Zgłoś
mun66 Wczoraj 18:59
Kambi5 napisał/a:

winny pedalarz. Po pasach się nie jeżdzi.
Zgłoś
gixi Wczoraj 19:48 1
Google kiepsko tłumaczy chińskie znaczki. Ale chyba tam była rodzinka 4osobowa i przynajmniej dwie osoby nie żyją. Chyba. Chińskie znaczki.

Swoją drogą szukając znalazłam szczątkowe (nie drążę tematu) artykuły o tym, że federalni czy ktoś tam wszczął ponownie śledztwa z powodu wadliwej autonomicznej jazdy (Full Self-Driving) tych aut. W tym z powodu: jazdy pod prąd, nie zatrzymywania się na czerwonym świetle i powodowanie wypadków... Podobno jest to bardzo częste a tesla nie zgłasza wypadków. Może to jeden z tych przypadków? Już pomijając inne "zdarzenia". Ja bym się nie chwaliła posiadaniem tego sprzętu, wręcz strach obok tego jechać a co dopiero w środku ;-P Tylko z Chin wyświetliły się mi dwa takie osobne wypadki jak wyżej w ciągu dwóch dni i to bez szczególnego szukania...
Zgłoś
ibrahim Wczoraj 20:42
SHOGUN_SCINA_BLYSKAWICZNIE napisał/a:

Jako "ekspert" i posiadacz Tesli model 3 Performance się wypowiem: To zależy. XD Typ sam prowadził auto (gdyby miał włączony adaptive cruise control z lane assist, bo by tak nie skończył), widocznie miał wyłączone hamowanie awaryjne (też mam to wyłączone, bo kilka razy mi auto przyhamowało niepotrzebnie i mogło by to spowodować więcej szkód niż potencjalnych korzyści).
Co do samego hamowania - był trochę rozpędzony, samochód waży 1800kg, a światła stop w Tesli palą się nie tylko kiedy naciskasz na hamulec ale także po zdjęciu nogi z gazu, w momencie kiedy włącza się z automatu hamowanie regeneracyjne - czyli takie powiedzmy hamowanie silnikiem. Jest to jednak hamowanie dosyć słabe. Myślę że to właśnie mogło się tu stać - kierowca mógł nawet nie wcisnąć pedału hamulca.

Jak można w ogóle wsiąść do takiego chvjostwa, a jeszcze tym jeździć?
Zgłoś
SHOGUN_SCINA_BLYSKAWICZNIE Wczoraj 22:31 3
ibrahim napisał/a:

Jak można w ogóle wsiąść do takiego chvjostwa, a jeszcze tym jeździć?

Jako "ekspert" i posiadacz Tesli model 3 Performance się wypowiem: do srodka wchodzi sie przez przez drzwi. Jest ich piec, kazdym da rade wsiasc do srodka, ja zazwyczaj uzywam prawych przednich drzwii (od strony kierowcy - mieszkam w UK), ale na upartego mozesz wsiadac przez tylne jesli chcesz.

Jak tym jeździć: normalnie, tak samo jak twoim Matizem w LPG, tylko że nie masz pedalskiej gałki do masowania w środkowej konsoli i jest też o jednego pedała mniej. Brak jazgotu sinlnika na pół miasta rekompensuje 500 koni mechanicznych mocy oraz 660 niutonometrów momentu obrotowego dostępnych od zero rpm, co sprawia że wygrywasz na wszystkich światłach, niemalże się teleportujac a "setka" tudzież 60 mil pojawia się na wyświetlaczu po 3 sekundach, Na autostradzie zmiana prędkości z 70 do 90 mil na godzinę to kwestia paru sekund a nie dni kalendarzowych, jak to jest w twoim przypadku. Ogólnie to jeżdżąc tym jest mi niemalże żal kierowców spalinowek. Niemalże, bowiem zawsze sobie przypominam o tym że to zawistne małostkowe p🤬deczki, które koniecznie muszą wypalić swoją comiesięczną tonę gazów cieplarnianych, swoje domy ogrzewają spalając platikowe butelki z kaucja, jeżdżąc muszą kniecznie masować te swoje gałki na wysoki połysk, a jak ich gaszę jak pety na światłach to jeszcze potrfia mi się popłakać że im zniszczyłem ego.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem