Główna Poczekalnia (4) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 10:59
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
blendziooh 2013-01-13, 17:29 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Moby_Dick 2013-01-13, 17:29
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-13, 17:29
K*rwa. Zestresowałem się tym wszystkim - ide zapalić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-13, 17:36 2

Zgłoś
konto usunięte 2013-01-13, 17:40 1
Zgłoś
dth 2013-01-13, 17:42 2
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-13, 17:47
wszyscy jacys tacy spieci
Zgłoś
dajerym 2013-01-13, 17:51 2
Zgłoś
masterwow 2013-01-13, 18:02
a e-papierosy?
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-13, 18:05 4
Zgłoś
dth 2013-01-13, 18:05
@up
Cytat:

A propos wolności, której tak bronią palacze... To, że nie będziesz palił to nie jest brak wolności, brakiem wolności jest to, że musisz coś zrobić - żeby móc funkcjonować. A prawda jest taka, że musimy srać, szczać i jeść, reszta jest (a raczej powinna być) naszym świadomym wyborem.

Jeśli będę chciał być wolny od nałogu, to z własnej decyzji, a nie dlatego, że jakiś pryszczaty gimnazjalista twierdzi, że fajki śmierdzą i są niezdrowe. Źle rozumiesz "wolność której bronią palacze". Tu nie chodzi o to, że palą, bo czują że dodaje im to wolności (jak to absurdalnie brzmi w ogóle). Chodzi o to, że palą i nikomu nic do tego. Jak będą chcieli to rzucą, jak nie, to nie. Nikt nie ma prawa mi mówić co mam robić, bo to naruszanie mojej wolności. Brakiem wolności jest też kiedy chcesz coś zrobić, a ktoś Ci na to nie pozwala ; )
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-13, 18:07
ha a ja nie palę od miesiąca:) hy hy hy
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-13, 18:09
ganja pomaga rzucic szlugi (chociaz jezeli ogarniacie jakis chemiczny syf to lepiej zostac przy szlugach i rzucac silna wola)
Zgłoś
!Timon 2013-01-13, 18:14
Zgłoś
angler 2013-01-13, 18:16 5
A ja z kolei uwielbiam posty palaczy typu: 'moje życie, moje zdrowie' 'co Wam do tego na co wydaje pieniądze'.

Po jakimś czasie się okazuje, że dostaje raka krtani i resztę życia będzie oddychał przez rurkę i wtedy wielki poszkodowany, bo musi w kolejce na leczenie czekać, bo NFZ ma go w dupie. I lituj się nad takim, bo go życie dotknęło tragicznie, a Ciebie nie. Więc obchodź się jak z jajkiem, bo w przeciwnym razie będziesz bezduszny itd itp.

Tu nie chodzi o wyższość niepalących nad palącymi. Chodzi o to, że jakby tego nie argumentować papierosy są jednym z czynników które powodują najwięcej zachorowań na nowotwory. I lepiej byłoby dla palących gdyby to rzucili. Nie dlatego, że ja nie lubię przebywać w towarzystwie, bo jeśli mi to przeszkadza to się zwyczajnie oddalam. Ale dlatego, że bez tego będziecie dużo zdrowsi, a jest wiele ciekawych rzeczy na które można wydać kilka groszy miesięcznie.

Ja np. pasjonuje się wędkarstwem co jest sporą dziurą budżetową. Ale wolę wydać kilkanaście złoty na jakąś nową zabawkę niż piwo, czy papierosy. Bo wierzcie lub nie. To jak żyjemy teraz odbije się na nas za kilkanaście lat i wtedy nikogo nie będzie obchodziło czy palisz czy nie. Zwyczajnie będzie Wam ciężko złapać oddech.

Dla przykładu. Włóżcie sobie jakiś plastikowy worek na chwilę na głowę i zobaczcie jak po pewnym czasie będziecie się dusić z braku tlenu. Tak samo będzie gdy paląc zatkacie sobie kanaliki płucne. Mniej ich będzie, mniej tlenu będziecie dostarczać organizmowi co przejawiać się będzie uczuciem duszności. O tym jak działają papierosy na raka już nie będę pisał, bo i tak nikt tego nie przeczyta.

Czy w to wierzycie czy nie papierosy to nic dobrego i ja zawsze każdego będę namawiał, żeby nie brał tego do ust.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem