dyskusja tradycyjnej ślaskiej patologii w scenografii familoków i hasioków*
*mile widziany hejt prosto z śląska - popizgamy z tego niedowładu mowy...
K🤬a co za jełop. Jak Najman k🤬a. Biją go A on nie oddaje. Takie ślunskie KSW.
Prawdziwi Ślązacy walczyli w powstaniach śląskich o swoje prawo do życia w Rzeczypospolitej. Dzisiejsze "ślunzoki" to nic innego jak popłuczyny po bolszewickich spadochroniarzach przywiezionych na żołdackich bagnetach.
hfbnmiuytp napisał/a:
Prawdziwi Ślązacy walczyli w powstaniach śląskich o swoje prawo do życia w Rzeczypospolitej. Dzisiejsze "ślunzoki" to nic innego jak popłuczyny po bolszewickich spadochroniarzach przywiezionych na żołdackich bagnetach.
Nie wrzucaj wszystkich do jednego wora. Na Śląsku jest tylko nieliczna grupka z🤬bów jak np. RAŚ. Reszta to normalni ludzie.
Zazwyczaj najwięcej do powiedzenia o Śląsku mają ludzie którzy widzieli Śląsk tylko w tv.
remi1982 napisał/a:
Skąd w Tobie tyle nienawiści do śląska? Byłeś kiedyś na śląsku i wp🤬l zebrałeś?
Kiedyś go dostawca na węglu wyc🤬jał
podpis użytkownika
Ja, nieosoba niechcąca dwójmyśleć co dzień popełniam myślozbrodnię. Jedynym dwa plus słusznym plusczynem jest użycie nowomowy zamiast staromowy w opisie.
Aktualnie czekam na zatwierdzenie z Miniprawd i dalsze instrukcje od Wielkiego Brata.
A ja myślałem, że Kulczyk umarł a on się po prostu stoczył na Śląsku
Slązacy w komentarzach mają ostry ból dupy.
Konto usunięte
2018-06-17, 20:06
remi1982 napisał/a:
Nie wrzucaj wszystkich do jednego wora. Na Śląsku jest tylko nieliczna grupka z🤬bów jak np. RAŚ. Reszta to normalni ludzie.
Zazwyczaj najwięcej do powiedzenia o Śląsku mają ludzie którzy widzieli Śląsk tylko w tv.
Przecież o tym pisałem, właśnie RAŚ to "ślunzoki" czyli bolszewickie popłuczyny, reszta mieszkańców Śląska to po prostu Polacy-Ślązacy (na takiej samej zasadzie jak Polak-Wielkopolanin, Polak-Kujawianin), którzy Polskę mają w sercu od pokoleń.
Eclipse tak piszesz o dubie hala to umówcie się na małe lizanko, albo daj sobie spokój, bo pod każdym tematem jakieś odwołanie do jego dupy
Cóż za gentleman, nie oddał, a jej starania skwitował uśmiechem. W Warszawie pewnie by elokwentnie powiedział, że zraniła jego uczucia po czym by się rozpłakał piszą kredą „nie dla nienawiści na ulicy”, a Krakowie dostałaby od niego kosę między żebra.
No cóz, sadistic to chyba jeden z nielicznych portali na którym są, zarówno etnolodzy, historycy, i masa innych profesji, nie pomijając z🤬bów umysłowych. A co do śląska to nie ma w Polsce drugiej takiej krainy, wiym co godom, paciuloki pieruńskie, ciul wom do rzyci gorole. Nawet Samsung ma w wyborze jezyków śląski wbudowany.
Konto usunięte
2018-06-17, 21:37
Moje Miasto takie piękne <3
HAL9000/2 napisał/a:
'
odpowiem ci dość rzeczowo; na śląsku byłem nie raz, wp🤬lu też nie dostałem.
Mój ból dupy leży właśnie w ich gwarze... a dokładnie w przekonaniu przeciętnego hanysa że jego gwara jest zrozumiała i taka zabawna... no k🤬a co jest zabawnego w języku który jest ledwo zrozumiały w reszcie kraju i brzmi w ustach dorosłych ludzi jakby im rozwój umysłowy zatrzymał się w wieku 6 lat?
I przede wszystkim natrętne promowanie tego kalectwa na resztę kraju - tylko po co? Kaszubi mają też swoją gwarę ale nie wchodzą z nią wszędzie butami... hanysy muszą
P🤬lisz jak zwykła dz🤬ka. Prawie w każdym europejskim kraju są różne dialekty mniej lub bardziej śmieszne. Tak też u nas inaczej mówią na śląsku, inaczej w Nowym Targu czy jeszcze inaczej na kresach wschodnich. A niechęć do Śląska to dziecko socjalizmu. W PRLu mentalne wieśniaki z poza śląska twojego pokroju nie mogli znieść że są utrzymywani przez Śląsk. I zamiast przyjechać na Śląsk, zatrudnić się do ciężkiej roboty na kopalni albo hucie i godnie zarabiać to woleli jątrzyć jad z warszawy albo ze swojej wiochy.
Jestem rodowitym Ślązakiem ale nawet by mi nie przyszło do głowy hejtować albo wyśmiewać się z górali i ich mowy. A wiecie dlaczego? Bo nie jestem mentalnym wsiurem.
@Spiderowski
Czekałem na argument jak to Śląsk ratował Polskę na garbie biednego górnika. Jakie to k🤬a oklepane.
Nie czytam wszystkiego bo wiekszosc to buraki ze slUNDSKA chcialem tylko napisac ze kiedys do nich nic nie mialem do czasu az zapytalem sluNDZOKA przez iternet oczywiscie (jakis tam c🤬jowy strimer) czy woli Polske czy Niemcy, zapytalem poniewaz ciekawila mnie odpowiedz nie mialem na celu nikogo zniewazytc urazic niestety ten burak zaczal wyzywac mnie i moją matke nie mial zadnego argumentu dlaczego tak robi a co gorsze inne buraki z czatu zaczeli isc w jego strone i yzywac polske, polaków od kurew i ze nie maja honoru. Wlasnie dlatego slundzakowi bym nawet do mordy nie naplul mam uraz do tego buractwa PRAWIE kazdy z nich to mirek wychowany pod kloszem kompleksow potrafiacy sie tylko oburzac i wcale bym sie nie zdziwil ze cebula i typowe postepowanie januszostwa wywodzi sie ze slundzka bo tam nawet koty sp🤬falaja stamtąd na slowacje siema