Główna Poczekalnia (5) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 19:25
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
mp0011 2014-05-22, 12:25 19
...a wszyscy górnicy, nafciarze, elektrownie na bezrobocie. Nie ma szans, dopóki jest choć baryłka ropy do gdzieś do wyciśnięcia z piasku...
Zgłoś
ProVVe 2014-05-22, 12:49
Dokładnie tak jak wyżej... Chyba, że oni już wykupili akcji i jebneli zaporową cenę... W innym wypadku sobie poczekamy... Już czekamy od 2006
Zgłoś
karinawaw 2014-05-22, 12:55 2
@mp0011 prędzej by się wyczerpały zasoby węgla na świecie niż to by weszło do porządku dziennego.

Ogólnie pomysł mi się wydaje genialny. Mam nadzieje ,że google to podchwyci. To jedyna firma która się nie boi drogich, innowacyjnych i dziwnych projektów. Jak chociażby projekt Google Loon, internet dla całego świata. A powiedzmy sobie szczerze ,że żyjemy w takich czasach gdzie trzeba każdą możliwą energię i miejsce na ziemi wykorzystać w 100 procentach.
Zgłoś
konto usunięte 2014-05-22, 13:12 4
Powodzenia. Brudasy przerzucą się z torów na rozbieranie dróg.
Zgłoś
plonk 2014-05-22, 13:55 91
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
cholder 2014-05-22, 14:09
W Polsce może podkreślam może za 200 lat.
Zgłoś
tomsson 2014-05-22, 14:12 2
@plonk

Wystarczy część energii przekazać na podgrzanie takiego panela i nic sie nie zamrozi i nie rozsadzi. Wszystko da się zrobić tylko musi to się komuś opłacać.
Zgłoś
konto usunięte 2014-05-22, 14:16
@up LOL czlowieku ogarnij się.
W dupie mam, czy będą potrzebne mikrokontrolery czy nie, wiem, że to nie technologia na dzisiaj, ale na pewno jest to pomysł dobry, ale za jakieś 100 czy 200 lat.
Zgłoś
plonk 2014-05-22, 14:21 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
mp0011 2014-05-22, 14:25 2
@plonk

Generalnie masz rację, ale takie podejście blokuje możliwość wszelkiego rozwoju technologicznego. Każda technologia musi przejść przez okres "niemowlęcy" aby się rozwinąć.

Gdyby tak samo marudzili przy wymyślaniu pociągów (o boże, ile to pali węgla!) jeździli byśmy dalej furmankami.

Zamarzanie w zimę? Te panele mają system własnego, darmowego ogrzewania.
Płytki, chipy i ledy? Nie wszystkie panele muszą je mieć. Większość może tylko łapać światło.
Baterie? starczy jedna duża na 500m. Szkodliwe? Teraz powstały nowe, węglowo-węglowe baterie, bez szkodliwych materiałów... Poza tym, nie ma nawet potrzeby gromadzenia energii w bateriach, jeżeli jest ona dostarczana bezpośrednio do linii przesyłowych oraz do zasilania samochodów czy pociągów. Gdyby wyłożyć tym tylko np. tory, starczyłoby do napędzania tramwajów czy pociągów...
Zgłoś
plonk 2014-05-22, 14:33 1
@mp0011 - ja nie twierdzę, że to zły wynalazek. Twierdzę, że nie nadaje się do tego o czym jest mowa w spocie.
Z chęcią bym sobie taki podjazd w domu zrobił, zeby nie musieć tego odśnieżać.
Widzisz, spot mówi o tym, że drogi staną się ekologiczne (?) i bezpieczne. Brednia. Co więcej - zimowa noc, opady śniegu, droga podgrzewana. Co z tego wychodzi? No po mojemu to mgła.

Pomysł na prawdę nie jest głupi, ale absolutnie nie nadaje się na drogi publiczne. Byłby fajnym, bo ja wiem? Deptakiem nad morzem, rykniem jakiegoś bezzabytkowego miasta kreującego się na nowoczesne, itd.
Zgłoś
konto usunięte 2014-05-22, 14:37
tylko czekać aż zostanie to w Polsce wprowadzone nigdy
Zgłoś
konto usunięte 2014-05-22, 14:40 4
Zgłoś
konto usunięte 2014-05-22, 14:40 3
Złodzieje już szykują się do zdzierania paneli.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem