Cytat:
Przed 9 rano w Kończycach Małych doszło do śmiertelnego wypadku z udziałem motocyklisty. Fiat prowadzony przez 80-cio letniego kierowcę z Kończyc Wielkich, jechał ul. Jagiellońską od strony Cieszyna. W pewnym momencie kierowca skręcił w lewo w stronę sklepu. W samochód osobowy wjechał nadjeżdżający z przeciwnej strony motocykl. Niestety, motocyklista zginął na miejscu. Był to 27-latek mieszkaniec Hażlacha. - relacjonuje aspirant Rafał Domagała rzecznik cieszyńskiej policji. Kierowca fiata był trzeźwy, nie odniósł obrażeń.
Wstawiam ku przestrodze bo wiem, ze na tym forum jest tez sporo motocyklistow. Jeszcze nie rozpoczalem sezonu, ale jak widze takie przypadki to odechciewa sie wsiadac na sprzeta. Ciekawi mnie czy jechal zbyt szybko(napewno nie jechal 50km/h i moglo go w tym miejscu oslepic slonce) czy to wina tego dziadka ktory wymusil na nim pierwszenstwo. Jak sie nie podoba to wyjebac w p🤬dziec i sorki za brak polskich znakow.
Zrodlo
racja, przemyslalem sprawe
wojtuswww napisał/a:
A tam, hard sie wzbogaci o nowe wstawki. Do obiadu w sam raz
[
"Fiat prowadzony przez 80-cio letniego kierowcę"... dlaczego ten człowiek jeszcze miał uprawnienia? takim wystarczy zafundować prysznic z dwoma kurkami - woda (niebieski) i gaz (czerwony), jak nie doczyta to problem sloved ]
Dziadek pewnie w lusterku motocyklisty wypatrywał.
M................l
2014-03-18, 20:29
A może motocyklista zap🤬lał ?? Oj nie raz nie dwa widziałem szajbusów na motorach co wyprzedzali w takich miejscach że powinni dostać po ryju a nie mandat... Wymuszenie pierwszeństwa to jedno ale gdyby jechał tą 50km/h to co najwyżej by miał porządnego siniaka. Musiał drzeć jak dzik po polu...
t................t
2014-03-18, 20:35
"relacjonuje aspirant Rafał Domagała" - domagała, domagała, aż Rafała spłodziła (wyr🤬ała)

.
Masakra, żebym sie musiał z sadola dowiadywać, co sie stało 3 km od mojego domu (ta jestem wsiokiem)....nerd poziom master..
a moze a może ten dziadek ma wine i tyle
Zap🤬lał czy nie zap🤬lał, jego winy tutaj nie było. Ślepy starzec go zabił.
n................6
2014-03-18, 23:06
komentarze cebulaków których nie stać na motocykl za 3 2 1
m................s
2014-03-18, 23:54
dziadek pewnie argumentowal: jo panie jechal i skrecic chcial a tu ten diabol z naprzeciwka pedzil. paaanie z 500 jechal! ja to mam prawo jazdy od 70 lat, zdawalem egzamin na fordzie T i nigdy wypadku nie miolem, to nie moze byc moja wina
A................r
2014-03-19, 1:34
Demondemidi napisał/a:
"Fiat prowadzony przez 80-cio letniego kierowcę"... dlaczego ten człowiek jeszcze miał uprawnienia? takim wystarczy zafundować prysznic z dwoma kurkami - woda (niebieski) i gaz (czerwony), jak nie doczyta to problem sloved ]
Tobie powinni byli taki po narodzeniu zafundować.
Mój Tatko ma 55 lat -ma już słabszy refleks niż te 15 lat temu, jeździ wolniej, upewnia się 3 razy zanim skręci, bo wie, że już nie jest młodziakiem co wszystko widzi na drodze. Kierowcy po 50ce powinni przechodzić porządne badania lekarskie [nie podpieczątkowanie przez kolegę lekarza] co 3 lata, a po 65ce co roku, a może i nawet co pół. Bo te ślepe dziadki w starej skodzie są nie mniej niebezpieczni niż świeżo upieczeni posiadacze prawa jazdy.