Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
sos z habanero
Konto usunięte • 2012-10-26, 22:48
jacek testuje mój sos własnej roboty , sos na początku jest słodki to zasługa mango ale po chwili habanero wkracza do akcji,
habanero jest jedną z najmocniejszych papryk na świecie



film sie rozkręca tak samo jak papryczka
Zgłoś
Avatar
SooT 2012-10-26, 22:50 73
Jak przetrawi to wspomni jeszcze habanero
Zgłoś
Avatar
markop4321 2012-10-26, 22:53 19
k🤬a co za debil ostrego się odrdzewiaczem nie popija
Zgłoś
Avatar
JedzMojLagier 2012-10-26, 22:55 3
up@ nie panikuj przeciez to hoop cola

podpis użytkownika

'Who you are is not fixed for all of eternity. A man could forge himself anew if he so wanted.'
Christopher Paolini
Zgłoś
Avatar
Konto usunięte 2012-10-26, 22:56 1
Dawno się tak nie uśmiałem, Piwo!
Zgłoś
Avatar
Konto usunięte 2012-10-26, 23:05
kropelka do kieliszeczka czystej, mniam
Zgłoś
Avatar
Konto usunięte 2012-10-26, 23:06 18
ja tam lubie ostre żarcie nie jestem masochistą ale kocham czuć płynny ogień także możesz zapodać przepis na sos
Zgłoś
Avatar
djoshin 2012-10-26, 23:12 1
podobny do majora franka burnsa z serialu m*a*s*h
Zgłoś
Avatar
Konto usunięte 2012-10-26, 23:17
Prawdziwi sadyści
Zgłoś
Avatar
Konto usunięte 2012-10-26, 23:24 36
przepis

Składniki :

pomidory około kilo ,6 ładnych dorodnych pomidorków

ocet balsamiczny lub winny (tylko nie spirytusowy bo sp🤬oli cały smak)

oliwa z oliwek extra virgin

czosnek 5 ząbków

2 ładne mango

habanero około 0.5kg

sól, pieprz(świeży mielony), Bazylia,oregano

sposób przyrządzenia:

pomidory parzymy obieramy ze skóry kroimy na kawałki i do gara, paprykę ciachamy w drobny kawałki i do gara, czosnek miażdżymy i do gara ,mango kroimy na kawałki i do gara, dolewamy 2 lub 3 łyżeczki oliwy i octu walimy przyprawy oczywiście tak z wyczuciem i niech się p🤬li tak na wolnym ogniu aż wszystko zmięknie, po tym zabiegu trzeba nasz sosik potraktować blenderem, jak już wszystko zmiksujemy gotujemy jeszcze chwile, doprowadzamy do wrzenie i wekujemy w słoiczkach, proponuje małe słoiczki bo sos po otwarciu może stać w lodówce około tygodnie i szkoda żeby się zepsuł!!!
Zgłoś
Avatar
Konto usunięte 2012-10-26, 23:34 5
"połkłeś h🤬ju wcześniej" hahahha standard
Zgłoś
Avatar
BrunerOvned 2012-10-26, 23:39 3
hyp3 napisał/a:

przepis

Składniki :

(...)

sól, pieprz(świeży mielony), Bazyleja,oregano



Skąd żeś to wykopał?

podpis użytkownika

Teraz spróbuj sobie wyobrazić, że Twój stary dyma Ciebie w dupę. A ty stoisz przodem do lustra i patrzysz w odbicie...
Zgłoś
Avatar
Konto usunięte 2012-10-26, 23:45
miała być bazylia rozpedziłem się
Zgłoś
Avatar
melemele89 2012-10-26, 23:51 1
ja za 5 PLN się podejmę
Zgłoś
Avatar
pavo247 2012-10-27, 9:20
Niebo w gębie, piekło w dupie
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie