👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:05

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

W TIG nie jest obowiązkowy, zależy co i czym spawasz. A jak już bzdecimy bez sensu na konkretne zapytanie, to odpowiadajmy tak, żeby każdy zrozumiał.
Kuleczka jest po to, żebyś mógł "ustawić gaz (podawanie)" i z daleka widział, czy jeszcze jest coś w butli.
Kuleczka jest po to, żebyś mógł "ustawić gaz (podawanie)" i z daleka widział, czy jeszcze jest coś w butli.
quartz75 napisał/a:
w jaki sposób okiełznasz 150 atm bez reduktora? spróbuj podłączyć butle bezpośrednio do spawarki zdmuchnie ci to co spawaszW TIG nie jest obowiązkowy, zależy co i czym spawasz. A jak już bzdecimy bez sensu na konkretne zapytanie, to odpowiadajmy tak, żeby każdy zrozumiał.

ogólnie rzecz biorąc MMA jest najtrudniej wykonać ładny spaw- wszystko leci szybko, i nie ma czasu za dupę się podrapać, długość elektrody mocno się zmienia, i jak pod koniec nie ma problemu wykonywać precyzyjnych ruchów, tak przy 0,5m ramieniu trzeba mieć sporo wprawy żeby odpowiednio prowadzić elektrodę.
Jeśli ktoś spawał mma/mig to tigiem pospawa bez problemu, jedyny problem mogą sprawić nastawy+ trochę "know how" od majstra(15 minut opowiadania)
Jeśli ktoś spawał mma/mig to tigiem pospawa bez problemu, jedyny problem mogą sprawić nastawy+ trochę "know how" od majstra(15 minut opowiadania)

dokładnie mma , tig i maf/mig tak bym sklasyfikował poziom trudności
kolego zbijok chyba się mylisz tig to katorga oprócz ustawień samej maszyny (amperaż, wypływ gazu po,pulsy i ich częstotliwości, opadanie i narastanie, niekiedy napięcie) dobierasz grubość elektrody wolframowej tulejki i dyszy ceramicznej, odpowiedni kąt uchwytu i kąty między drutem a elektrodą, odległość elektrody od elementu spawanego, prędkość spawania, szlifowanie stożka elektrody tak aby łuk przeskakiwał z samego jej czubka, wysunięcie elektrody z dyszy, samo podawanie drutu na bieżąco trzeba wyćwiczyć samymi palcami.... ale za to mamy najmocniejsze i najładniejsze spawy oczywiście jak ktoś nie zbankrutuje od nauki

Sądząc po syfach na czole to chyba jeszcze z palnikiem nie miała do czynienia
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie