Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Spotkanie 2 bezmózgów
Dżepetto • 2023-09-06, 16:43
W miejscowości Jabłoń na Lubelszczyźnie doszło do potrącenia 17 latka na przejściu dla pieszych. Młodemu nic się nie stało. Zachowanie zarówno pieszego jak i kierowcy pozostawiam do oceny.

Zgłoś
Dark-Side 2023-09-06, 18:19 6
Gównoburza o to czy lepiej wpaść pod koła czy przejechać pajaca.

Obecne przepisy są wbrew logice i usypiają instynkt samozachowawczy.

Kierowca ma zachować szczególną ostrożność ale ten pajac z plecakiem wyszedł zza autobusu więc to tak jakby wtargnął na przejście. Kierowca spóźnił reakcję o sekundę ale mogło go coś rozproszyć np. stara swoim p🤬leniem lub telefon który akurat zadzwonił.

Gdzie jest zasad że pieszy ma obowiązek upewnić się że może bezpiecznie wejść na przejście. C🤬j z nim, po tym strzale się nauczy.

podpis użytkownika

Tutaj Kolekcja
Zgłoś
~Henryk_Sprężyna 2023-09-06, 18:24 4
Dyngus napisał/a:

wyp🤬alaj na ukraine

Spokojnie Andrzeju, nie denerwuj się, ja ci wszystko wyjaśnię: On pisze o tym jak powinno być, a ty o przestrzeganiu pok🤬ionych, postawionych na głowie przepisów, które mają na celu m.in. jeszcze bardziej ogłupić społeczeństwo.

podpis użytkownika

Jest akcja - zabieramy banderowcom tablice rejestracyjne z samochodów
Zgłoś
Pan_Cernik 2023-09-06, 18:25 1
motylekwbrzuchu napisał/a:

Kiedyś też tak przewiozłem gówniaka na masce. Znaczy, sytuacja nie całkiem taka sama, bo nie było tam przejścia dla karaluchów, a ja omijałem stojący autobus. Gówniak był taki zesrany, że sp🤬alał do domu aż się kurzyło.

Gówniak gówniakiem...

Teraz to możesz sobie tak cwaniakować, ale wtedy to dopiero musiałeś dostać sraczki że prawko pójdzie się na perę miechów j🤬, a może jeszcze w promocji jakiś wyrok ci dorzucą...
Przyznaj się bez bicia. Tapicerka na fotelu poszła do wymiany czy udało się ją doprać
Zgłoś
~Henryk_Sprężyna 2023-09-06, 18:45 2
Pan_Cernik napisał/a:

Teraz to możesz sobie tak cwaniakować, ale wtedy to dopiero musiałeś dostać sraczki że prawko pójdzie się na perę miechów j🤬, a może jeszcze w promocji jakiś wyrok ci dorzucą...
Przyznaj się bez bicia. Tapicerka na fotelu poszła do wymiany czy udało się ją doprać

Nie cwaniakuję. Na początku się wk🤬iłem i chciałem go op🤬lić, ale jak się podniósł, zebrał plecak i zaczął sp🤬alać, to miałem niezły ubaw. Jakby to było obecnie, to sam musiałbym sp🤬alać jak ten gówniak

podpis użytkownika

Jest akcja - zabieramy banderowcom tablice rejestracyjne z samochodów
Zgłoś
Konto usunięte 2023-09-06, 18:52 7
Siriuz napisał/a:

Ale p🤬lisz. Mam się k🤬a bać stojącego na drugim pasie busa? Bo k🤬a coś? Potem jade za takim dzbanem, który przyhamowuje bo byle cień zobaczy na jezdni lub poboczu. Nie rób k🤬y z logiki. To cymbał pieszy nie upewnił się, że nic nie jedzie i wlazł prosto pod koła.
Prawidłowe zachowanie pieszego w tej sytuacji to - zatrzymać się w cieniu busa, wychylić głowę aby upewnić się ze nic nie jedzie i dopiero wtedy ruszyć dalej. Szczególną ostrożność na jezdni ma zachowywać przede wszystkim PIESZY.

Jesteś k🤬a głupszy niż się tego spodziewałem. Żyjesz w społeczeństwie, społeczeństwie, które się opiera na pewnych ustalonych zasadach. Jest prawo, swoją drogą zj🤬e, które mówi, ze pieszy ma pierwszeństwo przed nadjeżdżającym pojazdem na przejściu dla pieszych. Znając tę zj🤬ą zasadę, gdy jedziesz samochodem i widzisz przejście dla pieszych, które zasłania Ci jakiś inny pojazd, to zwalniasz tak, by móc wyhamować, gdy jakiś kretyn bezmyślnie, bez rozglądania się, zgodnie z obecnie panującymi, ogólnie przyjętymi zasadami, wejdzie Ci pod maskę.
Zgłoś
Dyngus 2023-09-06, 18:55 3
Leesniczy napisał/a:

Jesteś k🤬a głupszy niż się tego spodziewałem. Żyjesz w społeczeństwie, społeczeństwie, które się opiera na pewnych ustalonych zasadach. Jest prawo, swoją drogą zj🤬e, które mówi, ze pieszy ma pierwszeństwo przed nadjeżdżającym pojazdem na przejściu dla pieszych. Znając tę zj🤬ą zasadę, gdy jedziesz samochodem i widzisz przejście dla pieszych, które zasłania Ci jakiś inny pojazd, to zwalniasz tak, by móc wyhamować, gdy jakiś kretyn bezmyślnie, bez rozglądania się, zgodnie z obecnie panującymi, ogólnie przyjętymi zasadami, wejdzie Ci pod maskę.

On tego nie rozumie., jego wozi PKS, MZK itd. On jest ponad nami wszytkimi bo jeździ komunikacją miejską albo z mamą na siedzeniu pasażera Leesniczy.
Zgłoś
Siriuz 2023-09-06, 19:07 2
Leesniczy napisał/a:

gdy jedziesz samochodem i widzisz przejście dla pieszych, które zasłania Ci jakiś inny pojazd, to zwalniasz tak, by móc wyhamować, gdy jakiś kretyn bezmyślnie, bez rozglądania się, zgodnie z obecnie panującymi, ogólnie przyjętymi zasadami, wejdzie Ci pod maskę

Jaka w tym logika i sens, wytłumacz mi? Dlaczego to właśnie kierowca ma uważać a nie pieszy? Dlaczego to ja mam myśleć o pieszych na jezdni a nie pieszy wchodzący na jezdnie o samochodach, które po niej jeżdżą? Przecież to jest wywracanie zdrowego rozsądku na lewą stronę.

podpis użytkownika

Kto rządzi przeszłością, w tego rękach jest przyszłość; kto rządzi teraźniejszością, w tego rękach jest przeszłość.
Zgłoś
Piecu88 2023-09-06, 19:28 8
Siriuz napisał/a:

Jaka w tym logika i sens, wytłumacz mi? Dlaczego to właśnie kierowca ma uważać a nie pieszy? Dlaczego to ja mam myśleć o pieszych na jezdni a nie pieszy wchodzący na jezdnie o samochodach, które po niej jeżdżą? Przecież to jest wywracanie zdrowego rozsądku na lewą stronę.

No k🤬a wyjątkowy przykład idioty

Jest takie coś jak PRD i poruszając się po drogach stosujemy się do niego. Ty sobie coś uj🤬eś w tej zj🤬e grzechotce że znajdując się na drodze jesteś ponad prawem
Zgłoś
Dark-Side 2023-09-06, 19:32 2
Siriuz napisał/a:

Już wystarczy by pieszy o sobie by pomyślał i nie byłoby problemu...

PedałyiUkryDoGazu napisał/a:

No k🤬a wyjątkowy przykład idioty

Jest takie coś jak PRD i poruszając się po drogach stosujemy się do niego. Ty sobie coś uj🤬eś w tej zj🤬e grzechotce że znajdując się na drodze jesteś ponad prawem

Chyba nie dotarło do Ciebie że prawo robi krzywdę pieszym...

podpis użytkownika

Tutaj Kolekcja
Zgłoś
Konto usunięte 2023-09-06, 19:35 4
Siriuz napisał/a:

Jest to ultra proste i to, że tego nie rozumiesz najbardziej mnie dziwi.
Żyjesz w społeczeństwie z określonymi zasadami. Jeśli ich nie przestrzegasz i kogoś potrącisz, to w najlepszym wypadku dostaniesz mandat, w gorszym stracisz prawo jazdy, a w najgorszym Cię zamkną do więzienia. To że ktoś się z tymi zasami nie zgadza to jedno, to że ich nie potrafi zrozumieć i nie dostrzega potencjalnych konsekwencji ich nieprzestrzegania to zupełnie coś innego.
Zgłoś
420710247365 2023-09-06, 19:46 1
Na filmie jest trzech a nie dwóch idiotów. Bus nie powinien stać tak blisko przejścia, kierowca powinien zwolnić widząc przejście i busa a pieszy powinien uważać gdzie lezie.
Polska to durny kraj, kazali pieszym przechodzić na pasach i nigdzie indziej. W Anglii można przechodzić wszędzie tylko trzeba używać oczu żeby się upewnić że można.
Zgłoś
Konto usunięte 2023-09-06, 19:52
Dlatego mam dobry zwyczaj hamować do 0 i się rozejrzeć w takich sytuacjach polecam.
Zgłoś
Dark-Side 2023-09-06, 19:57 3
bakus1233 napisał/a:

Dlatego mam dobry zwyczaj hamować do 0 i się rozejrzeć w takich sytuacjach polecam.

Ja to z domu nie wyjeżdżam dla pewności

podpis użytkownika

Tutaj Kolekcja
Zgłoś
Wodzu94 2023-09-06, 20:08
Wina zarówno pieszego wychodzącego zza busa, kierowcy niezachowujacego ostrożności jak również kierowcy busa wysadzajacego osoby w miejscu niedozwolonym zaraz za prześcieradło
Zgłoś
Lassska 2023-09-06, 20:17 2
Siriuz napisał/a:

Niestety, czy tego chcesz czy nie, ale prawo jazdy to dokument poświadczający posiadanie pewnej wiedzy i umiejętności, potwierdzonych zaliczonym egzaminem państwowym. To do czegoś zobowiązuje. Pieszy (też niby uczestnik ruchu) w przeciwieństwie do kierowcy nie potrzebuje żadnych uprawnień. Może być nim zarówno kierowca posiadający prawo jazdy z kategoriami A-Ź ale też i z🤬b o IQ na poziomie banana.

Osobną kwestią jest powszechne zachowanie sporej części pieszych, w wyobrażeniu których pierwszeństwo = nieśmiertelność.

Z punktu widzenia prawa - wina wyłącznie kierownika. Z punktu widzenia zdrowego rozsądku - wina obydwu.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie