W miejscowości Jabłoń na Lubelszczyźnie doszło do potrącenia 17 latka na przejściu dla pieszych. Młodemu nic się nie stało. Zachowanie zarówno pieszego jak i kierowcy pozostawiam do oceny.
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:01
i jeszcze przyśpiesza zbliżając sie do pasów , wprawdzie tylko o 4 km/h, gdy w takiej sytuacji powinien zdjac nogę z gazu.
Gnój wyszedł zza przeszkody i chyba telefon w łapie oraz nie znajdował się bezpośrednio na pasach, a kierowca nie widzi całego przejścia dla pieszych i przyspiesza
Pytanie, czy pieszy znajduje się na przejściu dla pieszych?
Wiem, że wiele to nie zmienia w tej sytuacji, ale jak kierowca najedzie kołem na linię ciągłą to dostanie mandat. Tutaj pieszy znajduje się metr od "zebry", czy prawo jest równe dla wszystkich uczestników na drodze?
Wiem, że wiele to nie zmienia w tej sytuacji, ale jak kierowca najedzie kołem na linię ciągłą to dostanie mandat. Tutaj pieszy znajduje się metr od "zebry", czy prawo jest równe dla wszystkich uczestników na drodze?
Anonimowyja napisał/a:
Pytanie, czy pieszy znajduje się na przejściu dla pieszych?
Nie, pieszy jest jeszcze w autobusie
Dyngus napisał/a:
Dupe chcesz mi podcierać ? Ja się nie potrafie ZACHOWAĆ w cywilizacji technicznej ? Mam poszukać prądu ?
Brak mi argumentów na twoje argumenty.
Życie w cywilizacji technicznej wymaga pewnej podstawowej wiedzy typu:
- nie wkłada się rąk w ogień
- nie zagląda się w dziurkę włączonego wskaźnika laserowego
- nie dotykasz odsłoniętych przewodów zasilających bez upewnienia się że nie są pod napięciem
- nie wchodzisz na jezdnię nie upewniwszy się czy nie nadjeżdża pojazd
i wiele innych. To są fundamenty. Jak się na to nie godzisz to żyj poza cywilizacją i nie przeszkadzaj innym.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie