Szybkie wytłumaczenie rowerzyście jak się jeździ i czemu nie warto pokazywać środkowego palca :
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
8 minut temu
hugo283 napisał/a:
Spaślak w klapkach dostałby w ryj i kopa w jaja jakby mnie tak zepchnął z roweru. Pomijając ,że nie jeżdżę na rowerze.
Chuy byś zrobił napinaczu z internetu.
Spaślak nie wytrzymał presji na beret i musiał się zatrzymać by sponiewierać o 30 kg mniejszego zawodnika.
hugo283 napisał/a:
Spaślak w klapkach dostałby w ryj i kopa w jaja jakby mnie tak zepchnął z roweru. Pomijając ,że nie jeżdżę na rowerze.
Zesrałbyś się i przepraszał
@radek225
3a. Dopuszcza się wyjątkowo jazdę po jezdni kierującego rowerem obok innego roweru lub motoroweru, jeżeli nie utrudnia to poruszania się innym uczestnikom ruchu albo w inny sposób nie zagraża bezpieczeństwu ruchu drogowego.
Tak czyta ten przepis przeciętny pedalarz.
3a. Dopuszcza się wyjątkowo jazdę po jezdni kierującego rowerem obok innego roweru lub motoroweru, jeżeli nie utrudnia to poruszania się innym uczestnikom ruchu albo w inny sposób nie zagraża bezpieczeństwu ruchu drogowego.
Tak czyta ten przepis przeciętny pedalarz.
Za palec to lepa się należała, dużo bezpieczniejsza od takiego popchnięcia, i dużo bardziej upokarzająca. I jakiś kurs na kartę rowerową czy chociażby paszport polsatu, jadą obok siebie zamiast jedno za drugim, w dosyć dużej odległości od krawężnika zamiast przy nim, jeszcze na końcu tępa baba stawia rower na środku pasa zamiast przy krawędzi czy jeszcze lepiej na chodniku. Kumulacja lepsza niż w totka.
Wyszedł wieprz, popchnął nie pomyślał wcale. I tak oto rowerzysta popełnił wykroczenie karane mandatem, a spaślak naraził siebie na o wiele większe konsekwencje.
Januszek222 napisał/a:
Wieśniak jakich w moim mieście pełno. Kvi kbr kva i inne gnoje
Wsioki wbijają do miast
Radek, pochodzisz ze wsi wiesniaczku
Mam 7 km do centrum ponad 100 tysięcznego miasta, pastuszku oderwany od pługa.
LaChupacabra napisał/a:
Spaślak nie wytrzymał presji na beret i musiał się zatrzymać by sponiewierać o 30 kg mniejszego zawodnika.
Ktoś mu zabraniał robić masy?
Art. 217
§ 1. Kto uderza człowieka lub w inny sposób narusza jego nietykalność cielesną, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
§ 2. Jeżeli naruszenie nietykalności wywołało wyzywające zachowanie się pokrzywdzonego albo jeżeli pokrzywdzony odpowiedział naruszeniem nietykalności, sąd może odstąpić od wymierzenia kary.
Ja to tu tylko zostawię
§ 1. Kto uderza człowieka lub w inny sposób narusza jego nietykalność cielesną, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
§ 2. Jeżeli naruszenie nietykalności wywołało wyzywające zachowanie się pokrzywdzonego albo jeżeli pokrzywdzony odpowiedział naruszeniem nietykalności, sąd może odstąpić od wymierzenia kary.
Ja to tu tylko zostawię
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie