Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Geraldinio 2025-06-29, 22:42 5
darek1234 napisał/a:

Z moją pierwszą żoną, zanim nią została, poszliśmy na polankę do lasu w Boże Ciało. W trakcie okazało się, że jest to Boskie Ciało i tak zostało do dziś... Z żoną byłą się nie widuje, ale wspomnienia zostają

Ja swoją pierwszą laskę stuknąłem w połowie kolacji wigilijnej u niej u rodziców, także ten...

czekam na oburzenie prawicowych religijnych ekstremistów, (których przywódcy w pis, konfie i ordo iuris dokonują sobie aborcji, r🤬ają cudze żony i biorą rozwody kościelne, bo są wyjątkami) za 3...2...1...

podpis użytkownika

Si vis pacem, para bellum.
Zgłoś
ufok 2025-06-29, 23:16 6
SofijaMerengue napisał/a:

takie pokolenie mamy a to w wiekszosci wina zasranych lewakow ktorzy niszcza chrzescijanskie wartosci jak rodzina czy dom niestety tak to teraz wyglada i nie zanosi sie na to zeby to sie zmienilo.

Lewak wchodzi do ciebie na chatę i niszczy ci wartości?
To uważaj aby w nocy ci gwintu w dupie nie zerwał
Zgłoś
trawa 2025-06-29, 23:48 2
Geraldinio napisał/a:

Ja swoją pierwszą laskę stuknąłem w połowie kolacji wigilijnej u niej u rodziców, także ten...

Ja pierwszą stuknąłem jak się jeszcze nie zanaiśmy ,a jej siostra zaprosiła mnie do domu pograć na C64.
Tak że teges
Zgłoś
Geraldinio 2025-06-29, 23:49 5
ufok napisał/a:

Lewak wchodzi do ciebie na chatę i niszczy ci wartości?
To uważaj aby w nocy ci gwintu w dupie nie zerwał

Pomyśl sobie jakie oni muszą mieć zestresowane i sp🤬olone życie. Lato, burza, wychodzi słońce, a tu k🤬a tęcza! Chowają się w piwnicach? zakrywają dzieciom oczy, żeby się nie zaraziły?

[ Dodano 2025-06-30, 00:06 ]
trawa napisał/a:

Ja pierwszą stuknąłem jak się jeszcze nie zanaiśmy ,a jej siostra zaprosiła mnie do domu pograć na C64.
Tak że teges

Piękne czasy, mi się na C64 nie udało zar🤬ać, kupiłem w 1990 na giełdzie komputerowej i nie umiałem jeszcze głowicy śrubokrętem w magnetofonie regulować, było tylko buzi i laska poszła zawiedziona.
Zastanawiam się, czy żyją jeszcze ludzie, którzy wiedzą, o czym napisałem...

podpis użytkownika

Zgłoś
trawa Wczoraj 0:10 1
Jeszcze trochę Nas jest.
Zgłoś
smc Wczoraj 1:02
No, gdzieś jeszcze mam kasety z grami...
Zgłoś
Sokole_Oko Wczoraj 1:28 1
Szkoda że jej mocniej nie przyp🤬olił...

podpis użytkownika

Nie ma ze boli Ma boleć i c🤬j !
Zgłoś
Zpider Wczoraj 6:42
zatrzymajcie tą karuzelę śmiechu 🥱🥱🥱
Zgłoś
Goliat777 Wczoraj 7:06 2
Jeb w ten głupi łeb 😆 ..nie ma takiego siedzenia w telefonie.
Zgłoś
JoSeed Wczoraj 8:57 5
Nie sądzę, że lewactwo/prawactwo wyrządziło jakiekolwiek krzywdy w domach rodzinnych naszego społeczeństwa.

Obserwuję matki od lat... z roku na rok są coraz bardziej nieporadne, uzależnione od innych (nie wyķąpie dziecka bo nie ma męża, a on to zawsze robi), co gorsza... wyedukowane na ambitnych stronach netu dla madek....

Paznokcie u niemowlaka najlepiej obgryzać, będą lepiej rosnąć. Dziecko się kąpie co 3-5 dni, żeby mikrobiomu nie zmywać, siusiaka lub p🤬ki się nie myje, bo tam... dobre bakterie... 🤦‍♀️

Przyłażą z pierdołami na oddzial... a bo jakiś taki niewyraźny, a bo 3 dni temu gorączkował i właściwie to warto by to było sprawdzić (po co isc do POZu), a bo zakasłał 1,5 raza...

Jak już leżą w salach ze swoim dzieckiem w 90% przypadków jedyną rozrywką i matki i z musu dziecka jest TV lub komórka...
Nawet młode niemowlęta mają telefony przy łebkach i mamunie puszczają debilną muzykę - cała doba w hałasie, bo na noc obowiązkowo szumiś.
Kiedy to dziecko ma mieć luz od bodźcow?

Bardzo niewiele matek zajmuje sie, zwlaszcza swoimi starszymi pociechami (2-4latka)...
Czasem, nieliczne czytają dzieciom książki, kolorują razem obrazki, lepią z plasteliny, są klocki, maty do "walania się " po podłodze...

Najlepiej nie robić nic i tylko nap*dalać, jaka to tutaj nuda i że ciężko utrzymać dziecko w sali, dlatego musi popier*alać po całym korytarzu....
Zgłoś
smc Wczoraj 9:49 2
No, to już nie te czasy co kiedyś.

Dzieciak kończył 13 lat, robiło się postrzyżyny i zap🤬lał ze starym na polowanie na mamuta, do pracy w kopalni
węgla w Anglii, albo do Berlina na jumę ze starym cyganem.
Zgłoś
Geraldinio Wczoraj 9:59 1
smc napisał/a:

No, gdzieś jeszcze mam kasety z grami...

ale z tego co pamiętam, Ty jesteś z rosji, więc tam na kasetach z lat 90' się cywilizacja zatrzymała... xd

[ Dodano 2025-06-30, 10:07 ]
JoSeed napisał/a:

(...)

z moją 3 letnią córką gdy dostała wirusa rota i się odwodniła (lekarz po wezwaniu karetki powiedział, żeby nie dawać dziecku wody, nie będzie miała czym rzygać, dziś chyba bym mu za te słowa wyj🤬, choć jestem niesamowicie spokojnym człowiekiem) no więc z córką w szpitalu spędziłem 3 dni siedząc na krześle obok łóżka i co jakiś czas byłem op🤬lany przez pielęgniarki, gdy mi głowa na pościel spadła. NIKT nie zaproponował prywatnego łóżka, choć była taka opcja jak się potem dowiedziałem, ale to byłaby dodatkowa robota dla pielęgniarek, więc nie miały w tym interesu.

To żaden przytyk do Twojej pracy Joseed, po prostu kiedyś było inaczej, teraz standardy się pewnie zmieniły, poza tym nie wszędzie jest taka znieczulica i patologia.

podpis użytkownika

Zgłoś
JoSeed Wczoraj 10:27 2
Geraldinio napisał/a:

ale z tego co pamiętam, Ty jesteś z rosji, więc tam na kasetach z lat 90' się cywilizacja zatrzymała... xd
z moją 3 letnią córką gdy dostała wirusa rota i się odwodniła (lekarz po wezwaniu karetki powiedział, żeby nie dawać dziecku wody, nie będzie miała czym rzygać, dziś chyba bym mu za te słowa wyj🤬, choć jestem niesamowicie spokojnym człowiekiem) no więc z córką w szpitalu spędziłem 3 dni siedząc na krześle obok łóżka i co jakiś czas byłem op🤬lany przez pielęgniarki, gdy mi głowa na pościel spadła. NIKT nie zaproponował prywatnego łóżka, choć była taka opcja, ale to byłaby dodatkowa robota dla pielęgniarek, więc nie miały w tym interesu.
To żaden przytyk do Twojej pracy Joseed, po prostu kiedyś było inaczej, teraz standardy się pewnie zmieniły, poza tym nie wszędzie jest taka znieczulica i patologia.

Podstawowy błąd, że zakazał pić... TRZEBA dziecko poić, malutkimi porcjami, często.

To prawda, pamiętam tamte czasy. Sama siedziałam na fotelu takim ogrodowym, plastikowym, jak moja córka była w szpitalu.

Dziś jest luksus... matki/ojcowie mają wygodne łóżka lub co najmniej miękkie leżanki. Oczywiście my dostalismy je w darze od tego paskudnego WOŚP (jak zresztą 90% innego sprzętu, na ktorym pracujemy).
Także dzisiaj rodzic ma w szpitalu czasem lepsze warunki, niż w domu...
Zgłoś
Geraldinio Wczoraj 11:07 3
JoSeed napisał/a:

(...)
Dziś jest luksus... matki/ojcowie mają wygodne łóżka lub co najmniej miękkie leżanki. Oczywiście my dostalismy je w darze od tego paskudnego WOŚP (jak zresztą 90% innego sprzętu, na ktorym pracujemy).
Także dzisiaj rodzic ma w szpitalu czasem lepsze warunki, niż w domu...

WOŚP to jeden z wielu powodów dla których jestem niewierzącym i niepraktykującym katolikiem. Jak wiele zła trzeba w sobie mieć, żeby
Owsiaka atakować?? to jest jak Ministerstwo Zdrowia 2.0 tylko z efektywniejszym zarządzaniem i lepszym logo, bo serduszkiem, a nie zygzakiem kończącym się linią ciągłą oznaczającą śmierć

podpis użytkownika

Zgłoś
JoSeed Wczoraj 11:15 2
Geraldinio napisał/a:

WOŚP to jeden z wielu powodów dla których jestem niewierzącym i niepraktykującym katolikiem. Jak wiele zła trzeba w sobie mieć, żeby
Owsiaka atakować?? to jest jak Ministerstwo Zdrowia 2.0 tylko z efektywniejszym zarządzaniem i lepszym logo, bo serduszkiem, a nie zygzakiem kończącym się linią ciągłą oznaczającą śmierć

Zgadzam się.
Ale powiem tak: NIKT, kto nie korzysta z dobroci darów tej fundacji NIE MA PRAWA na nią pluć.
Tylko w mojej Klinice, dzieki WOŚP mamy:
- leżanki/łóżka dla 100% rodziców,
- 100% łóżek niemowlęcych i dla starszych dzieci,
- 90% sprzętu (pulsoksymetry, kardiomonitory, pompy infuzyjne, pompy przepływowe, ba!, głupie statywy na kroplowki),
-100% sprzętu do diagnostyki i leczenia schorzeń pulmonologicznych (pletyzmograf, bronchoskopy + myjnia, spirometry, sprzęt do WTO).

W ostatnich 5latach - oprócz sprzętu z WOŚP, dostaliśmy... uwaga! 8 kardiomonitorów z UMED Łódź. Wszystko.

Takich Klinik u mnie w placówce są dziesiątki. W całej PL tysiące, dziesiątki tysięcy.
Teraz pomyślcie, czy naprawdę warto pluć na ludzi, ktorzy niosą dobro.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie