Główna Poczekalnia (5) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Postaw kawę Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 1:41
Geraldinio 2025-06-29, 22:42 5
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
ufok 2025-06-29, 23:16 6
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
trawa 2025-06-29, 23:48 2
Geraldinio napisał/a:

Ja swoją pierwszą laskę stuknąłem w połowie kolacji wigilijnej u niej u rodziców, także ten...

Ja pierwszą stuknąłem jak się jeszcze nie zanaiśmy ,a jej siostra zaprosiła mnie do domu pograć na C64.
Tak że teges
Zgłoś
Geraldinio 2025-06-29, 23:49 5
Zgłoś
trawa 2025-06-30, 0:10 1
Jeszcze trochę Nas jest.
Zgłoś
smc 2025-06-30, 1:02
No, gdzieś jeszcze mam kasety z grami...
Zgłoś
Sokole_Oko 2025-06-30, 1:28 1
Zgłoś
Zpider 2025-06-30, 6:42
zatrzymajcie tą karuzelę śmiechu 🥱🥱🥱
Zgłoś
Goliat777 2025-06-30, 7:06 2
Jeb w ten głupi łeb 😆 ..nie ma takiego siedzenia w telefonie.
Zgłoś
JoSeed 2025-06-30, 8:57 5
Nie sądzę, że lewactwo/prawactwo wyrządziło jakiekolwiek krzywdy w domach rodzinnych naszego społeczeństwa.

Obserwuję matki od lat... z roku na rok są coraz bardziej nieporadne, uzależnione od innych (nie wyķąpie dziecka bo nie ma męża, a on to zawsze robi), co gorsza... wyedukowane na ambitnych stronach netu dla madek....

Paznokcie u niemowlaka najlepiej obgryzać, będą lepiej rosnąć. Dziecko się kąpie co 3-5 dni, żeby mikrobiomu nie zmywać, siusiaka lub p🤬ki się nie myje, bo tam... dobre bakterie... 🤦‍♀️

Przyłażą z pierdołami na oddzial... a bo jakiś taki niewyraźny, a bo 3 dni temu gorączkował i właściwie to warto by to było sprawdzić (po co isc do POZu), a bo zakasłał 1,5 raza...

Jak już leżą w salach ze swoim dzieckiem w 90% przypadków jedyną rozrywką i matki i z musu dziecka jest TV lub komórka...
Nawet młode niemowlęta mają telefony przy łebkach i mamunie puszczają debilną muzykę - cała doba w hałasie, bo na noc obowiązkowo szumiś.
Kiedy to dziecko ma mieć luz od bodźcow?

Bardzo niewiele matek zajmuje sie, zwlaszcza swoimi starszymi pociechami (2-4latka)...
Czasem, nieliczne czytają dzieciom książki, kolorują razem obrazki, lepią z plasteliny, są klocki, maty do "walania się " po podłodze...

Najlepiej nie robić nic i tylko nap*dalać, jaka to tutaj nuda i że ciężko utrzymać dziecko w sali, dlatego musi popier*alać po całym korytarzu....
Zgłoś
smc 2025-06-30, 9:49 2
Zgłoś
Geraldinio 2025-06-30, 9:59 1
Zgłoś
JoSeed 2025-06-30, 10:27 2
Zgłoś
Geraldinio 2025-06-30, 11:07 3
JoSeed napisał/a:

(...)
Dziś jest luksus... matki/ojcowie mają wygodne łóżka lub co najmniej miękkie leżanki. Oczywiście my dostalismy je w darze od tego paskudnego WOŚP (jak zresztą 90% innego sprzętu, na ktorym pracujemy).
Także dzisiaj rodzic ma w szpitalu czasem lepsze warunki, niż w domu...

WOŚP to jeden z wielu powodów dla których jestem niewierzącym i niepraktykującym katolikiem. Jak wiele zła trzeba w sobie mieć, żeby
Owsiaka atakować?? to jest jak Ministerstwo Zdrowia 2.0 tylko z efektywniejszym zarządzaniem i lepszym logo, bo serduszkiem, a nie zygzakiem kończącym się linią ciągłą oznaczającą śmierć
Zgłoś
JoSeed 2025-06-30, 11:15 2
Geraldinio napisał/a:

WOŚP to jeden z wielu powodów dla których jestem niewierzącym i niepraktykującym katolikiem. Jak wiele zła trzeba w sobie mieć, żeby
Owsiaka atakować?? to jest jak Ministerstwo Zdrowia 2.0 tylko z efektywniejszym zarządzaniem i lepszym logo, bo serduszkiem, a nie zygzakiem kończącym się linią ciągłą oznaczającą śmierć

Zgadzam się.
Ale powiem tak: NIKT, kto nie korzysta z dobroci darów tej fundacji NIE MA PRAWA na nią pluć.
Tylko w mojej Klinice, dzieki WOŚP mamy:
- leżanki/łóżka dla 100% rodziców,
- 100% łóżek niemowlęcych i dla starszych dzieci,
- 90% sprzętu (pulsoksymetry, kardiomonitory, pompy infuzyjne, pompy przepływowe, ba!, głupie statywy na kroplowki),
-100% sprzętu do diagnostyki i leczenia schorzeń pulmonologicznych (pletyzmograf, bronchoskopy + myjnia, spirometry, sprzęt do WTO).

W ostatnich 5latach - oprócz sprzętu z WOŚP, dostaliśmy... uwaga! 8 kardiomonitorów z UMED Łódź. Wszystko.

Takich Klinik u mnie w placówce są dziesiątki. W całej PL tysiące, dziesiątki tysięcy.
Teraz pomyślcie, czy naprawdę warto pluć na ludzi, ktorzy niosą dobro.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem