📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:41

darek1234 napisał/a:
Chodzi o to, że... sukienkowi, czyli księża, gonią sukienkowych transów. Ja już sam nie wiem, czy księżom chodzi o sukienkowych arabusów, czy bardziej, że są pedałami
Od lat mam z tego niezłą bekę. Kolorowy pochód ulicami miasta, z kwiatkami i śpiewaniem, dziećmi i kolesiami w długich sukienkach jest ok. bo niosą jakiś krzyżyk na czele.
Ale drugi niemal identyczny kolorowy pochód ulicami miasta, z kwiatkami i śpiewaniem, dziećmi i kolesiami w długich sukienkach jest złem, bo nie niosą jakiegoś krzyżyka na czele.
A największa różnica tylko w nazwie: 1 to boże ciało, 2 to parada równości.
Geraldinio napisał/a:
Od lat mam z tego niezłą bekę. Kolorowy pochód ulicami miasta, z kwiatkami i śpiewaniem, dziećmi i kolesiami w długich sukienkach jest ok. bo niosą jakiś krzyżyk na czele.
Ale drugi niemal identyczny kolorowy pochód ulicami miasta, z kwiatkami i śpiewaniem, dziećmi i kolesiami w długich sukienkach jest złem, bo nie niosą jakiegoś krzyżyka na czele.
A największa różnica tylko w nazwie: 1 to boże ciało, 2 to parada równości.
Z moją pierwszą żoną, zanim nią została, poszliśmy na polankę do lasu w Boże Ciało. W trakcie okazało się, że jest to Boskie Ciało i tak zostało do dziś... Z żoną byłą się nie widuje, ale wspomnienia zostają

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie