Mądry gówniak!
Teraz takie czasy, że zamiast się z dzieckiem pobawić, poczytać, pobudować z klocków to tylko telefonik...
Pracuję z maluchami prawie 29 lat. Na palcach obu rąk policzę rodziców, którzy bawili się ze swoimi dziećmi, ktorzy czytali im książki...
Bardzo to smutne.
No mądry w c🤬j xD jakby to niefartownie trafiło to śmierć na miejscu i gówniak by matkę stracił, a w Azji to tak się nim zaopiekują obcy ludzie że będzie żył jak pączek w maśle, mądrala z niego...
Całe szczęście, że istnieją jeszcze prawilne prawaki, które się najebią/naćpają i za taką akcję spuszczą gówniakowi łomot, tworząc mu do końca życia traumę, co?
i to w imię boga!
o ironio
ale z tego co pamiętam, Ty jesteś z rosji, więc tam na kasetach z lat 90' się cywilizacja zatrzymała... xd
Dlatego na kasetach mam nawet nawigację w samochodzie.
Dlatego na kasetach mam nawet nawigację w samochodzie.
Nie no spoko, praktycznie, po co zmieniać technologię, skoro u was drogi od lat 70' sie nie zmieniły, więc nadal aktualne.
ps
Rudego 102 jeszcze macie na froncie, czy polski Javelin zrobił z jego dupy jesień średniowiecza?
podpis użytkownika
Si vis pacem, para bellum.Dobry powód do niemania dzieci.A wyobraź sobie, że niekoniecznie i nie zawsze
A już na pewno tego nie robiłam jak mialam pod opieką małe dziecko.

J🤬 Policję 2 też często w swoich propagandowych plakatach używał motywu tęczy. Nawet z Maryją.Pomyśl sobie jakie oni muszą mieć zestresowane i sp🤬olone życie. Lato, burza, wychodzi słońce, a tu k🤬a tęcza! Chowają się w piwnicach? zakrywają dzieciom oczy, żeby się nie zaraziły?
Tak mi kumpel tłumaczył że to architektura 64-bitowa i że coś tam coś tam nowe procki mają 16K rejestrów w jednych modelach (to C16) a 64K w drugich (to C64).Piękne czasy, mi się na C64 nie udało zar🤬ać, kupiłem w 1990 na giełdzie komputerowej i nie umiałem jeszcze głowicy śrubokrętem w magnetofonie regulować, było tylko buzi i laska poszła zawiedziona.
Zastanawiam się, czy żyją jeszcze ludzie, którzy wiedzą, o czym napisałem...
podpis użytkownika
Powiedzcie proszę że pogib.Tak mi kumpel tłumaczył że to architektura 64-bitowa i że coś tam coś tam nowe procki mają 16K rejestrów w jednych modelach (to C16) a 64K w drugich (to C64).
nieźle ci naściemniał xd c64 był 8 bitowy z grafiką 320x200 pixeli, 16 kolorów. W sumie, prawdziwy facet i tak więcej niż 8 podstawowych nie rozróżnia, więc wystarczało

podpis użytkownika
Si vis pacem, para bellum.Tak mi kumpel tłumaczył że to architektura 64-bitowa i że coś tam coś tam nowe procki mają 16K rejestrów w jednych modelach (to C16) a 64K w drugich (to C64).
nieźle ci naściemniał xd c64 był 8 bitowy z grafiką 320x200 pixeli, 16 kolorów. W sumie, prawdziwy facet i tak więcej niż 8 podstawowych nie rozróżnia, więc wystarczało
To jest tak, że nowe procki Intela mają instrukcje wektorowe, kolejne ulepszenie z serii SSE, AVX65536, zwące się AMS. I podobnie jak te poprzednie serie, te instrukcje operują na własnych rejestrach, które w sumie mają 16KB danych, a architekturalnie 64KB. Modele które fizycznie mają 64KB jeszcze nie powstały ale zestaw tych instrukcji na nie pozwala.
To mi się skojarzyło ze Złomodorem. Pewnie też jakiś jajcarz zrobi emulator Komody, który trzyma stan emulowanej maszyny właśnie w banku rejestrów AMS. Jeśli chcesz C64 a nie C16, musisz mieć nowszy procesor.
Oprócz tego
Uwaga włączamy fazę!
Więcej węgla! Ok!
Przepraszam pana, co to jest Atari?
Uwaga włączamy fazę!
Więcej węgla! Ok!
podpis użytkownika
Powiedzcie proszę że pogib.Nie no spoko, praktycznie, po co zmieniać technologię, skoro u was drogi od lat 70' sie nie zmieniły, więc nadal aktualne.
ps
Rudego 102 jeszcze macie na froncie, czy polski Javelin zrobił z jego dupy jesień średniowiecza?
A
Po co zmieniać coś, co jest doskonałe?