👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:07

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Jak ktoś tu już wspomniał, lot na pusto (delivery) do linii
i do tego cargo (zamiast siedzeń- przestrzeń ładunkowa)
i do tego cargo (zamiast siedzeń- przestrzeń ładunkowa)

1.Polacy bija brawo dla pilota w podziękowaniu za bez problemowy lot
2.To jest boeing 747-400 F Cargo nie widać dokładnie (Cargo oznacza przewóz ładunków , dostarczane zresztą przez najdłuższe ładowarki świata ale to nie jest akurat ważne)
3.Macha na boki prawdopodobnie sprawdzając skuteczność stateczników podczas lotu (a nie podstawowe tylko z ziemi)
4.Samolot należy do CargoLux
jeżeli chcecie więcej informacji które można dostrzec piszcie
(btw.Tak jarają mnie samoloty)
2.To jest boeing 747-400 F Cargo nie widać dokładnie (Cargo oznacza przewóz ładunków , dostarczane zresztą przez najdłuższe ładowarki świata ale to nie jest akurat ważne)
3.Macha na boki prawdopodobnie sprawdzając skuteczność stateczników podczas lotu (a nie podstawowe tylko z ziemi)
Szczam_Do_Zlewu napisał/a:
A nie na stateczniku pionowym przypadkiem?![]()
Ciebie starzy zrobili przypadkiem.

Założę się, że pewnie sobie piloci polewali i któryś puknął w wolant i stąd ta cała sytuacja

Kolego mylisz pojęcia
Brawa to Polacy biją po wylądowaniu
Natomiast podczas startu chórem krzyczą " ALE ODLOT !!! "
Brawa to Polacy biją po wylądowaniu
Natomiast podczas startu chórem krzyczą " ALE ODLOT !!! "

Ja pamiętam tylko:
-Passengers, we're unallowed to land at this moment.
Our plane is not prepared for such a landing equipment.
Keep yourself calm and wait for the instructions.
Zgadnijcie ile osób postanowiło "wait for the instructions"?
-Passengers, we're unallowed to land at this moment.
Our plane is not prepared for such a landing equipment.
Keep yourself calm and wait for the instructions.
Zgadnijcie ile osób postanowiło "wait for the instructions"?
LikeThis napisał/a:
1.Polacy bija brawo dla pilota w podziękowaniu za bez problemowy lot
Nie masz do końca racji:
PKT 2. Jest to akurat BOEING 747-8F Cargo a nie 747-400. 747-400 to starszy model, który już nie jest produkowany, a zastąpiły go 747-8F oraz 747-8i
PKT 3. BZDURA- macha na pożegnanie używając lotek zwanych AILERONS, statecznikiem (RUDDER) nie można przechylać samolotu na boki, a jedynie przy jego pomocy wychylać kąt natarcia LEWO / PRAWO (robi się tak np.lądując przy tzw. CrossWind czyli wietrze wiejącym poprzecznie do osi pasa) - poczytaj troszkę o awionice, a nie pisz takich rzeczy, bo są ludzie co to czytają i po co mają Cię mieć za niewyedukowanego...
Jeżeli ktoś chciałby więcej FAKTÓW zapraszam

Tak, jestę ekspertę

Pilot polał się kawą w 12 sekundzie; widać jak daje lotkami w lewo potem w prawo bo parzy. Potem temperatura spada i uspokaja lot.

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie