W ogóle nie bije się braw przy normalnym niczemu nie zagrażającym lądowaniu. Robią tak głównie POLACY nie wiedzieć czemu. Nigdy nie spotkałem się z podobnym zachowaniem w żadnych liniach lotniczych.
E tam, jak wracałem z Rzymu do Brukseli liniami SN Brussels Airliines, namówiłem parę osób (Greka, Włoszkę, Polaka, parę Belgów i coś tam jeszcze), żeby klaskali gdy wylądujemy. Zaklaskali i nie wiedzieć czemu, cały samolot się dołączył. Fajnie było, innym też się spodobało, także nie wiem co w tym złego. Najpierw chodziło mi o to, żeby narobili wiochy, ale widać, że im się spodobało. Później się okazało, że wiele nacji tak postępuje i że generalnie klaska się, żeby podziękować pilotom za lot i bezpieczne lądowanie.

i do tego cargo (zamiast siedzeń- przestrzeń ładunkowa)

2.To jest boeing 747-400 F Cargo nie widać dokładnie (Cargo oznacza przewóz ładunków , dostarczane zresztą przez najdłuższe ładowarki świata ale to nie jest akurat ważne)
3.Macha na boki prawdopodobnie sprawdzając skuteczność stateczników podczas lotu (a nie podstawowe tylko z ziemi)
4.Samolot należy do CargoLux
jeżeli chcecie więcej informacji które można dostrzec piszcie
(btw.Tak jarają mnie samoloty)
A nie na stateczniku pionowym przypadkiem?![]()
Ciebie starzy zrobili przypadkiem.
podpis użytkownika
Nie ma niemoralnych propozycji. Są tylko nieumiejętnie formułowane zachęty.

Brawa to Polacy biją po wylądowaniu
Natomiast podczas startu chórem krzyczą " ALE ODLOT !!! "
podpis użytkownika
Więcej o mnie na You Tube Na moim niekomercyjnym kanale w playlistach tematycznych.filmy innych użytkowników które mnie rozbawiły , zaciekawiły lub zbulwersowały
Kanał na Y.T "Km2bp"

-Passengers, we're unallowed to land at this moment.
Our plane is not prepared for such a landing equipment.
Keep yourself calm and wait for the instructions.
Zgadnijcie ile osób postanowiło "wait for the instructions"?
To tak jakby cały autobus klaskał kierowcy kiedy ten stanie na pętli...
No ludzie zastanówcie się trochę...
1.Polacy bija brawo dla pilota w podziękowaniu za bez problemowy lot
2.To jest boeing 747-400 F Cargo nie widać dokładnie (Cargo oznacza przewóz ładunków , dostarczane zresztą przez najdłuższe ładowarki świata ale to nie jest akurat ważne)
3.Macha na boki prawdopodobnie sprawdzając skuteczność stateczników podczas lotu (a nie podstawowe tylko z ziemi)
4.Samolot należy do CargoLux
jeżeli chcecie więcej informacji które można dostrzec piszcie
(btw.Tak jarają mnie samoloty)
Nie masz do końca racji:
PKT 2. Jest to akurat BOEING 747-8F Cargo a nie 747-400. 747-400 to starszy model, który już nie jest produkowany, a zastąpiły go 747-8F oraz 747-8i
PKT 3. BZDURA- macha na pożegnanie używając lotek zwanych AILERONS, statecznikiem (RUDDER) nie można przechylać samolotu na boki, a jedynie przy jego pomocy wychylać kąt natarcia LEWO / PRAWO (robi się tak np.lądując przy tzw. CrossWind czyli wietrze wiejącym poprzecznie do osi pasa) - poczytaj troszkę o awionice, a nie pisz takich rzeczy, bo są ludzie co to czytają i po co mają Cię mieć za niewyedukowanego...
Jeżeli ktoś chciałby więcej FAKTÓW zapraszam

Tak, jestę ekspertę

Co ciekawe Polacy zaczynają klaskać w momencie, kiedy podwozie dotknie ziemi. Rumuni zaczęli klaskać dopiero kiedy samolot się zatrzymał