Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Typ sp🤬ala autem spod Biedronki, gdzie 10 policjantów nie potrafi go zatrzymać.
Strzelają w opony — pocisk się odbija i... rani czterech funkcjonariuszy.
Gość kończy w rzece.
To nie film. To polska policja w akcji.

Treść powyższa przeklejona z x

[ Dodano 2025-06-06, 14:13 ]

Gdyby się ktoś zastanawiał jak się zakończyła akcja ze Śląska to
chyba akcja zakończona powodzeniem.
Jesteśmy w dobrych rękach

tu by się przydał tatuś od syna w bmw (co rozj🤬 5 aut) szybciej by zrobił z nim porządek od policji i to bez broni jeszcze.
Zmieniono 5 razy Zgłoś
Bladziochreturn 2025-06-07, 21:39
evilmatt napisał/a:

K🤬a jacy eksperci się wysrali w komentarzach. Jeden by kierowcę wyjął gołymi łapami przez rozbitą szybę kiedy auto by było w ruchu, drugi by go od razu odj🤬 z broni żeby nie uciekał itd. itp. A według mnie to funkcjonariusze popełnili jeden zasadniczy błąd, którego konsekwencje były później. Nie pomyśleli lub bali się o pojazdy służbowe (szukanie przez przełożonych winnego żeby było z czego fure naprawić, bo firma nie ma hajsu i połowa floty stoi niesprawna) żeby go porządnie zablokować. Mieli by go zablokowanego, to gdy stał prostopadle do ściany z wybitymi szybami i zgazowanym ryjem, to kwestią krótszej lub dłuższej chwili było by wyjęcie go z auta. Nie zablokowali, to miał miejsce na nabranie impetu i przebijanie się. Kiedy zaczął się przebijać, to włączyło się durne strzelanie w opony i rykoszety, a zdeterminowany typ i tak się przebił uszkadzając pojazdy. Mnie osobiście musiało by mocno poj🤬 żebym wpadł na pomysł próbować unieruchomić pojazd przy pomocy broni krótkiej o ile nie strzelam w kierowce do czego przesłanek tu nie bardzo było, a jakby były to i tak zj🤬y wymiar sprawiedliwości zrobiłby ze mnie bandytę 🤣

Jak nie umieja sobie poradzic, to wyp🤬alac do sprzatania ulic. We lbach tylko wczesniejsza emeryturka.
Zgłoś
f3zby 2025-06-07, 23:42
evilmatt napisał/a:

K🤬a jacy eksperci się wysrali w komentarzach. Jeden by kierowcę wyjął gołymi łapami przez rozbitą szybę kiedy auto by było w ruchu, drugi by go od razu odj🤬 z broni żeby nie uciekał itd. itp. A według mnie to funkcjonariusze popełnili jeden zasadniczy błąd, którego konsekwencje były później. Nie pomyśleli lub bali się o pojazdy służbowe (szukanie przez przełożonych winnego żeby było z czego fure naprawić, bo firma nie ma hajsu i połowa floty stoi niesprawna) żeby go porządnie zablokować. Mieli by go zablokowanego, to gdy stał prostopadle do ściany z wybitymi szybami i zgazowanym ryjem, to kwestią krótszej lub dłuższej chwili było by wyjęcie go z auta. Nie zablokowali, to miał miejsce na nabranie impetu i przebijanie się. Kiedy zaczął się przebijać, to włączyło się durne strzelanie w opony i rykoszety, a zdeterminowany typ i tak się przebił uszkadzając pojazdy. Mnie osobiście musiało by mocno poj🤬 żebym wpadł na pomysł próbować unieruchomić pojazd przy pomocy broni krótkiej o ile nie strzelam w kierowce do czego przesłanek tu nie bardzo było, a jakby były to i tak zj🤬y wymiar sprawiedliwości zrobiłby ze mnie bandytę 🤣

moim zdaniemm ten co strzelal powinien byl strzelic kierowcy w nogi i by bylo po sprawie
Zgłoś
blackburn Wczoraj 2:14
Ale nie raz nie dwa, bylo mówione. Strzelanie w opony jest walkowane na szkółkach i szkoleniach jak amen w pacierzu. Po drugie, w policji nie ma kasy na tusz aby ci odciski pobrać, a ty chcesz aby byli wykwalifikowani funkcjonariusze? Wolne żarty.... Co w policji nie zrobisz przed szereg to jesteś j🤬y. Chodzisz na strzelnicę? Rambo. Masz kamizelkę? Komandos. Chodzisz na siłkę, Schwarzeneger. A jak, załączysz to w kupę i jeszcze nie daj Boże od czasu do czasu myślisz i się odszczekniesz, to już jesteś pozamiatany od posterunku z trzema osobami do powiatówki. Jeszcze się nie spotkałem z tym aby nie znaleźli w stosunku do funkcjonariusza jakieś ksywki lub przyjebki.
Zgłoś
Riben Wczoraj 9:55 1
evilmatt napisał/a:

A widzisz, że szyba nie jest całkiem wybita, tylko jest klejona i się tylko wj🤬a do środka utrudniając jeszcze wsadzenie łapy do środka żeby SPRÓBOWAĆ odblokować drzwi o ile kierowca nie miał jakiegoś guziora, który to uniemożliwia. Z resztą samo wsadzanie gołej łapy do poruszającego się chaotycznie pojazdu brzmi jak gwarancja pocharatania jej przez szkło.

No tak, jak mieliby sobie zrobić ziazi to lepiej nie, lepiej się postrzelić.
Zgłoś