Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Stój bo strzelam!
ElDiablo • Wczoraj 9:38
Czyli polska policja w akcji

Na parkingu przy markecie w Bolkowie (woj. dolnośląskie) policjanci interweniowali w sprawie kradzionego auta. Gdy kierowca próbował uciekać, funkcjonariusze użyli broni. Jeden z nich został ranny w łydkę.
Zmieniono 3 razy Zgłoś
weźsięogarnij Wczoraj 18:49
p🤬licie, to nie ameryka i moim zdaniem Policjanci zrobili co mogli,
ostrzeżenie, szyby wybite, ostrzeżenia, strzały w koła, świetna blokada aby nie wyjechał, a potem mam nadzieję kulki w nogi
jestem pewny, że akcja z sukcesem.............a ja krata piwa dla policjantów

[ Dodano: 2025-06-06, 19:02 ]
Korc🤬ała napisał/a:

Patałachy z milicji jak coś się odjebie nie wiedzą co robić, najlepiej pijaczka ścignąć za picie w miejscu publicznym.

w każdej robocie zdarzają się wypadki, no chyba , że sam w pokoju jesteś przez osiem godzin,
ale nawet wtedy możesz się poparzyć gorącą wodą z czajnika, gdy herbatę robisz
Zgłoś
Scaryferi Wczoraj 19:03
Fachowcy sadolowi to jak powinni zainterweniowac ? Serio niech ktoś napisze bo sam się zastanawiam co bym zrobił ? Kula w łeb ? No nie bardzo, miałbym tam wleźć jakoś przez szybe i się z szarpać , a może ma kosę i da w żebro ? No jak?
Zgłoś
weźsięogarnij Wczoraj 19:04
ramonawielun napisał/a:

Polska policja potrafi co najwyżej złapać pijanego rowerzystę, o ile ten się przewróci…

to jeździj autem, wtedy cię nie złapią

[ Dodano: 2025-06-06, 19:06 ]
drjosefmengele napisał/a:

Tak mogli krzyczeć
Stoj, strieliat' budu!!!! (o ile tak to sie pisze)

pomyliłeś portale sadistic,ru
Zgłoś
Wyjcio Wczoraj 20:26
ramonawielun napisał/a:

Stój bo strzelam - obiecanki cacanki

A ja się nie dziwię, nie ma za bardzo jak próbować go postrzelić, przez okno gdzie gościu jest w pozycji siedzącej, gdzie ma celować tak, żeby go nie zabić?
Odj🤬by chwasta, a poszedłby siedzieć w naszym kartonowym kraju, to nie USA, gdzie c🤬jek z Lexusa zarobiłby kilka kulek i nie byłoby problemu.
To że nasza policja nie wie jak działać w takiej sytuacji świadczy tylko o tym, że u nas w kraju jest względnie spokojnie i nie ma u nas takich "akcji" na co dzień.
W USA taka sytuacja to chleb powszedni więc wiadomo, że policja ma wyrobione schematy i doświadczenie plus do tego jest bardziej chroniona prawem.
Ja w sumie z dwojga złego wolę nasze podwórko, czyli mało takich ekscesów i policja, która nie może strzelać w każdej sytuacji jak w USA, na ten moment tego nie potrzebujemy.
Z resztą w tym momencie dawanie naszej policji jakiejś większej swobody w działaniu to zły pomysł, bo odbije się to na zwykłych obywatelach.
Zgłoś
Peruun Wczoraj 20:33 1
Smutne jest w tym wszystkim to, że prawo jest tak zj🤬e, że gdyby go odstrzelili poszło by siedzieć od razu za przekroczenie uprawnień, nieadekwatne zastosowanie środków przymusu bezpośredniego do zaistniałej sytuacji. A tak mamy postrzelenie (rykoszet) w kolegę....
Zgłoś
legionetrangere94 Wczoraj 20:48
Czemu nie wybili okna od strony kierowcy ? wtedy można delikwenta paralizatorem popieścić i gazem
Zgłoś
piteer Wczoraj 21:14
Korc🤬ała napisał/a:

Patałachy z milicji jak coś się odjebie nie wiedzą co robić, najlepiej pijaczka ścignąć za picie w miejscu publicznym.

Czemu się bulwersujesz? Chętnych do policji coraz mniej, wymagania obniżają, nikt z nich nie będzie kozaczył bo mają jak większość wszystko w dupie.
Zgłoś
Robertuss Wczoraj 21:20
Tamten gazem psikal z zapalniczki,czy miał taki z biedronki za 12.99??
Zgłoś
Wiewór Wczoraj 22:48
Mega robota. Skradzione auto rozj🤬e. Biedronka rozj🤬a. Ranny policjant. Służba godna zaufania.

podpis użytkownika

Każdy myślący człowiek jest ateistą.
-Ernest Hemingway

Zgłoś
Szary_Jeleń Wczoraj 22:59
O ja p🤬lę, ile specjalistów i znawców w temacie tym razem

podpis użytkownika

Wszystkie moje posty mają charakter czysto humorystyczny.
Zgłoś
Adamlosss Wczoraj 23:38 2
W12 wydział upośledzonych
Zgłoś
Traba Wczoraj 23:41 1
"policjantem jesteś, k🤬a."
Policja po takim czymś powinna być samorozwiazana.
Na c🤬j ona jest? Po c🤬j Ja płacę za to, za co? Aby mandat dostać, a Oni nie potrafią prostych tematów ogarnąć? Poza postrzeleniem się?

[ Dodano: 2025-06-06, 23:42 ]
piteer napisał/a:

Czemu się bulwersujesz? Chętnych do policji coraz mniej, wymagania obniżają, nikt z nich nie będzie kozaczył bo mają jak większość wszystko w dupie.

Tz że poszły największe mendy aby tylko za śmieszne pieniądze przesiedzieć do szybszej emerytury?
Zgłoś
Morfi717 Wczoraj 23:53 1
Prof_Dr_Wiktor_Traktor napisał/a:

Smutno się na to patrzy, że taka grupa policjantów szamocze się jak grupa nastolatków ze szkoły średniej za stołówką. No k🤬a w c🤬j smutne. To powinno się dziać automatycznie pach pach pach i mają gościa, a tutaj. Poziom szkoleń, indolencja jest wielka. A teraz niech wjadą do nas ukraińcy, czeczeny, kazachy, którzy będą chcieli robić "swoje interesy". Piździet, policja sp🤬oli z podkulonym ogonem

nie "niech wjadą" tylko już wiechali. wystarczy poczytać co sie odp🤬la na marywilskiej
Zgłoś
DuszeKdominik Dzisiaj 1:02
W Polsce policjanci po użyciu broni palnej idą na l4 o psychiatry biorą prawnika i czekają na rozprawy/dochodzenia prokuratorskie (wiem coś na ten temat 'od srodka') najczesciej za nich na przesłuchaniach odpowiada prawnik w imieniu policjanta i sprawy ciągną się nawet po rok w samej prokuraturze...

To prokurator decyduje czy mógł użyć broni czy nie, a nie policjant który (wiem jakie jest wasze zdanie) wie lub powinien wiedzieć czy ma prawo jej użyć bo był do tego szkolny, (obecnie IMO nie mamy takiej patologii w Polsce jak jeszcze 20 czy 30 lat temu w firmie gdzie wielu miało jeszcze zaszłości z innej służby)

IMO policjant powinien decydować sam o tym czy było to właściwe (jeśli sam stwierdza że było zagrożenie życia jego wlasnego/partnera/osób postronnych, czy inne niebezpieczeństwo) i musiał użyć broni to tak właśnie było...

To tak jak w przypadku kiedy leci na niego gość z maczeta to nie może użyć broni palnej dopóki nie użyje tonfy, paralizatora, gazu lub "chwytów obezwladniajacych" lub dopóki nie zostanie zraniony... Czaicie gość ma dostać maczeta, zanim będzie mógł użyć twardego środka.... A i tak wtedy prokurator bada sprawę...
Zgłoś
zxc1234 Dzisiaj 4:12
@DuszeKdominik:
skoro sa takie prawne ograniczenia co do uzycia broni, policja nie jest odpowiednio przeszkolona,, policjant boi sie uzyc broni, nie potrafi uzyc bron a jeslii juz uzywa robi krzywde sobie lub koledze albo osobie postronnej to nalezy im ta bron zabrac.
Zanim dojdzie do tragedii.
w miedzyczasie wyposazyc formacje w srodki nieletalne, taser czy cos, wyselekckjonowac i szkolic w obsludze broni wyselekcjonowane jednostki coby sie North Hollywood shootout nie powtorzylo
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie