Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:50
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2012-12-20, 18:36 13
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
kamuha 2012-12-20, 21:04 4
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Spalecidom 2012-12-20, 21:24
Jak to wszystko spokojnie i ładnie wygląda ... a teraz to co jest to masakra
Zgłoś
wisnia9202 2012-12-21, 0:11 5
@kamuha
Co ty pierdzielisz za głupoty ? 20 lecie międzywojenne to okres największego rozkwitu Polskiej gospodarki! W latach 20 Piłsudski już zadbał o to! Zdobyte ziemie, technologia! Najlepsze okręty!
I sam powiedział - beze mnie na wojnę nie idźcie bo przegracie.

Honor uratowaliśmy nie wchodząc w układ z Adolfem ale za jaką cenę ? Wszystko to co w tym filmiku widzisz zostało zbombardowane a Polska do teraz boryka się z konsekwencjami tej decyzji = patrz rząd.

Szkoda II RP, która moim zdaniem była najlepszym okresem w historii naszego kraju.
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-21, 0:21
Wg mnie II RP była jedynym prawdziwie polskim państwem od czasu rozbiorów. Nikt nie miał wątpliwości w imię czego to wszystko, dziś nie można tego samego powiedzieć. Przynajmniej ja tego nie czuję.
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-21, 0:21 1
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-21, 0:24 1
Ładnie to wszystko wygląda, a w 1:18 prawie jak Nowy Jork Warto zastanowić się, jak mogłaby wyglądać chociażby Warszawa, gdyby nie II wojna światowa i komunizm.
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-21, 0:36
Zgłoś
malvo 2012-12-21, 0:42 1
Tutaj Wrocław wrzuciłę jakby kto chciał : sadol.pl/wroclaw-przed-wojna-vt161728.htm
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-21, 0:48
Zgłoś
Kaciaj 2012-12-21, 2:54 2
Cytat:

Teraz bardzo widać bezsens i głupotę w wybuchu Powstania.

Zgłoś
dex123 2012-12-21, 3:06
Jedna rzecz mi się podoba, a mianowicie Polacy i Ż__zi żyli jak brat z bratem.
Polak w Warszawie wtedy to był człowiek z wyższych sfer, a Ż__zi byli biedni ale pracowici i uczciwi.
Nienawiści wśród zwykłego ludu nie było, tylko politycy/pieniacze próbowali wiatr zasiać.
Mówi się, że wojnę myśmy wygrali ... Gówno prawda. Wygrali zachodni i wschodni alianci.
Ale niemcy tej wojny wcale nie przegrali, udało im się nienawiść w nas, Polakach zasiać.
Kiedyś nie było ważne czy Polak-Ż__ czy Polak-Katolik czy Polak-"Ślązok" czy Polak-"Górol"
Polak był Polak a naród był zjednoczony i silny mimo podziałów u władzy.
A teraz ... Teraz jak jest to sami widzicie ...
Zgłoś
anonymousm 2012-12-21, 7:25
up
Ty masz fantazję.
Niestety nacjonalizmy rozrywały przedwojenną Polskę. Obóz koncentracyjny w Berezie Kartuskiej piłsudczycy otworzyli dla nacjonalistów ukraińskich, ale ONR też zaraz zaczął być wysyłany do obozu. Podobnie jak opozycjoniści z innych ugrupowań, chociażby legendarny premier z PSL Wincenty Witos. Tam musieli żreć własne gówno, byli bici i gw🤬ceni.
II PR zaczęła się od zabójstwa prezydenta Narutowicza - pod pretekstem, ze wybrany został m.in. głosami mniejszości narodowych.
Niestety nasza nienawiść jest produkcji krajowej i sami musimy się z nią zmierzyć.
Zgłoś
raf999 2012-12-21, 11:56
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem