📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
49 minut temu

Teuwil napisał/a:
Tak komentujecie te tatuaże, a nikt z was nie zwrócił uwagi na opis filmu i co jest głównym celem wstawienia tego filmiku.
No wreszcie...

buoba napisał/a:
Tatuaż - czyli jak zaprzepaścić szansę na dostanie normalnej pracy
Masz rację, na kasę raczej z widocznymi tatuażami nie przyjmują(w Polsce).
Ale część ludzi ma trochę wyższe ambicje i definicje normalnej pracy.
up:
tatuaż nawet widoczny(no może ten pierwszy to już nie), nie jest przeszkodą w znalezieniu pracy, poza właśnie może kasami.
A powoli to już nawet na kasach wytatuowani pracują np. w biedrze.
Ja jebe, społeczność sadistica jest zniesmaczona wytatuowanymi ludźmi. Powiedziałbym wam, na jaki popularny portal możecie się udać, ale chyba sami wiecie, gdzie wasze miejsce

@up w Biedrze nieopodal pracuje kasjerka z wydziaranym rękawem, nawet fajna

Tatuaż to są ozdoby dla marginesu społecznego. Dla podludzi. To jest niemy histeryczny krzyk błagania o okazanie zainteresowania. Ludzie, którzy są intelektualnym dnem. Uważają, że tatuaż będzie imponował innym i dzięki niemu zdobędą szacunek. Nie potrafią go zdobyć w żaden inny sposób.

Większość jest oburzona, bo nie rozumie ani nie akceptuje sztuki i różnorakich jej form. Twierdzenie, że człowiek wytatuowany przez osobę posiadającą zdolności, rusza ich zmysł estetyczny dowodzi tylko tego, że jedyne akceptowane przez nich społeczeństwo, to szara masa jednakowych ludzi, z których każdy ma to samo, nosi to samo i myśli to samo. Może pozostałość socjalizmie. W końcu w szkołach nadal przechodzimy indoktrynację, a x lat temu wyglądało to jeszcze gorzej. Przykro, że takie jednostki stanowią większość społeczeństwa.
Jak powiedział Alexis de Tocqueville: Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.
A zabraniając innej osobie robić, ze swoim ciałem tego na co ma ochotę, jest przejawem ograniczania wolności. Nikt też nie zmusza do obcowania z takimi ludźmi, co za problem odwrócić głowę i wrócić do rozmyślania co robi nasz sąsiad popołudniem w swoim garażu.
Jak powiedział Alexis de Tocqueville: Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.
A zabraniając innej osobie robić, ze swoim ciałem tego na co ma ochotę, jest przejawem ograniczania wolności. Nikt też nie zmusza do obcowania z takimi ludźmi, co za problem odwrócić głowę i wrócić do rozmyślania co robi nasz sąsiad popołudniem w swoim garażu.

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie