Siedząc na tronie naszła mnie dziwna myśl. Świadkowie Jehowy wierzą między innymi, że do Edenu wejdzie 144'000 ludzi. I nie więcej, nie ma miejsca. Więc po co, do k🤬y nędzy, robią sobie dodatkową konkurencję?
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2014-01-26, 21:58
Yyy....
Ty weź może częściej siadaj na tronie bo twoje przemyślenia są naprawde zajebiste
Te 144'000 nie do Edenu tylko nieba. Do edenu cała reszta ludzkości. Jak już coś wrzucasz to chociaż najpierw sprawdź ile w tym prawdy.
Eden, raj, niebo, ogród niebieski to jedno i to samo. Zresztą, w 'jehowych' książeczkach jest mowa właśnie o Edenie.
To taki wyścig jest! te 144k które będą najbardziej efektywne w pukaniu wejdą do tego ich raju

A cąła reszta do Ikei na dział z drzwiami
Może lepiej wróć do podstawówki i naucz się polskiego...
konto usunięte
2014-01-27, 9:58
@zulekbury weź wiecej już do mnie nie pukaj .
Jakiś miesiąc temu postanowiłem z nimi pogadać i właśnie zagadnąłem o te 144k. Otóż, te 144 tysiące ma rządzić na ziemi jako "rząd Boży" po ponownym przyjściu Chrystusa. Ów rząd ma władać pozostałymi ludźmi.
nikt nie wejdzie do edenu, bo eden nie istnieje
konto usunięte
2014-01-27, 11:56
Moja babcia jest świadkiem i zawsze mi nie pasowało to że w niebie jest ograniczona liczba miejsc, więc zapytałem jej o co chodzi z tymi 144k. Powiedziała mi że te 144 tysiące będzie w niebie, jako aniołowie a reszta ludzi będzie żyć w raju na Ziemi. Jak miałem jakieś 8 lat, to pamiętam jak mówiła że ludzie pójdą do nieba jako 'ptactwo niebieskie'. Chodziło o aniołów oczywiście, a ja jako szczyl wyobrażałem sobie że ludzie się pozmieniają w niebieskie gołębie.
konto usunięte
2014-01-27, 20:37
grey_warden napisał/a:
Siedząc na tronie
Zwykły sracz a nie tron.
Ale pomarzyć zawsze można:)
A coś się teraz uczepił Jehowych? Przecież i tak wiadomo, że ani Boga ani Jahwe ani tam żadnych innych fąfli nie ma...
konto usunięte
2014-01-27, 20:45
ci co najwięcej tu bronią tym oszołomów to pewnie są jechowcami ...
a chcą jak najwięcej ludzi w swojej orgii żeby mieć wtyki w każdym z ważnych miejsc wiem bo mam styczność z niektórymi... wierzcie mi to kur$stwo się szerzy i składa jaja