Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Świetne zdjęcia Warszawy
Mizantrop • 2013-02-18, 12:33
Ludzie z podziwem oglądają zdjęcia Nowych Jorków, Londynów i innych Hong Kongów, a sami mamy nie gorsze widoczki. Kilka zdjęć Warszawy o poziomie światowym

Warszawa nocą:

Świt:

Złote tarasy:

Plac zamkowy:

Pałac Kultury i Nauki:

W źródle znajduję się jeszcze kilkanaście innych fotografii więc zapraszam zainteresowanych

źródło

podpis użytkownika

Popieram Islamizacje Europy!

Zgłoś
dumad 2013-02-18, 16:40
pierwsze zdjecie robi wrażenie ale fotograf poszedł na łatwiznę ucinając to co brzydkie i wstawił w fotoszopie odbicie lustrzane

podpis użytkownika

Bóg zesłał mnie na Ziemię, żebym wk🤬iał ludzi
Zgłoś
Konto usunięte 2013-02-18, 16:52
Jak na serialach w tvnie:D a Pragi za c🤬ja nie pokażą
Zgłoś
Konto usunięte 2013-02-18, 16:55
Niby miasto a same wieśniaki...
Zgłoś
Konto usunięte 2013-02-18, 17:01 1
Mondus napisał/a:

Wybaczcie mi użytkownicy sadola, że wdaję się w polemikę z kamyk69 ale:

Urodziłem się w Warszawie, wychowałem się na Lubelszczyźnie, sentymentalnie związany jestem z morzem a obecnie mieszkam na Śląsku i nigdzie, nawet w Sosnowcu nie ma tak zapatrzonych w siebie i własną nieomylność ludzi jak w Warszawie. Przykro mi że przez takich ludzi jak Ty, opinia o Warszawiakach jest taka a nie inna. W Twoich oczach mogę być wieśniakiem o małym rozumku ale to tylko świadczy o Tobie - jak bardzo ograniczony i ubogi intelektualnie jesteś.

matikiller - "stolyca" to zaakcentowane "mazurzenie" słowa "stolica".

Może, gdybyś nie wychował się na Lubelszczyźnie, a w Warszawie, to posiałdbyś tą niezwykłą umiejętność czytania ze zrozumieniem

Przykro mi
Zgłoś
Konto usunięte 2013-02-18, 17:18
szkoda tylko, że na każdym zdjęciu (odnosząc się do linku) jest niemalże to samo miejsce, ewentualnie z różnych perspektyw. nie ma się czym chwalić
Zgłoś
mooop12 2013-02-18, 17:20
ramzei napisał/a:

"Świetne" "Warszawa" te dwa słowa jakoś do siebie nie pasują...

Boli dupa że w swojej wsi nie masz co zwiedzać, co?
Zgłoś
garota 2013-02-18, 17:20 2
Dobra a ja powtórzę to co jest normalne i co już nie raz pisałem. Atakujecie to co jest ważne w tym kraju. Naprawdę każda stolica ma to do siebie że jest mniej lubiana przez inne miasta a już nie piszę o miasteczkach i wsiach. Mam rodzinę na wsi i w lublinie i tak samo p🤬lili ludzie. Tak samo mnie chcieli nap🤬lać na wsi bo jestem z Warszawy i z ich dziewczynami chodzę. I widzicie, zazwyczaj o warszawie gadają źle faceci A czemu, a bo legia, a bo kasa, a bo chłopaki z Warszawy są pewni siebie i się nie op🤬lają...a dziewczyny do nas lgną. Czemu? Pewnie dlatego że tak jak ktoś powyżej pisał, Warszawiacy uważają się za pępek świata, że są wzorami cnót itd itp. Tacy też są i tacy właśnie wyrabiają opinię Warszawie bo oni chcą zawsze zabłysnąć. Ale przeciętny Warszawiak jak ja sra na takie p🤬lenie bo wie że w interesach a na nich świat się kręci, to i tak każdy hejter, frajer wrzucający zdjęcia zniszczonej Warszawy (patrioci? k🤬a cebulaki) będzie musiał wpaść do wawy. I będzie przemykał ze spuszczoną głową po mieście. A wróci do siebie i "ale syf, frajerzy, r🤬ałem ich panny )". Ehhh ludziska życzę Wam wszystkim dobrze, ale czasem żałuję że nie mogę Wam wszystkim skuć mordy....
Zgłoś
ejdzbikej 2013-02-18, 17:32
RurkazKremem napisał/a:

tak, urodziłam się w Warszawie i mieszkam w niej od dwudziestu-paru lat. A Tobie i innym wieśniakom po prostu żal dupkę ściska. tylko wstyd się przyznać.

Do ciebie i wszystkim tobie podobnych:
Zalezy od osobistych preferencji. Ja mieszkam w karpaczu i bycmoze jestem 'wiesniakiem spinajacym dupe' ale za c🤬ja nie zamienilbym go na warszawe. Mam dookola gory, lasy, nature, domek pośród drzew i inne duperszmity i czuje sie w tym otoczeniu zajebiscie.

W warszawie mieszkalem rok, myslalem ze mnie c🤬j strzeli, smrod, spaliny, hałas, wszechobecny pęd, pośpiech, stres- no na c🤬j mi to. I co z tego ze na zdjeciach wyglada ladnie skoro w rzeczywistosci c🤬jem wieje?
Pozdrawiam,
Wieśniak spinający z żalu dupe.

PS. Każdy kto tu zarzuca wieśniakom z prowincji zazdrość w odpowiedzi na ich pogarde do stolicy jest takim samym ubogim w umysł wieśniakiem i szerokość pod którą mieszka nie ma z tym nic wspolnego. Udeż w stół a nożyce się odezwą
Zgłoś
Marshal 2013-02-18, 17:35
Zdjecia fajne ale przedstawiaja miejsca ktore kazdy zna.
Stara Praga albo jakies konkretne zakatki Starego Miasta a nie Zamek.

A co do pojazdu na Warszawe. Na sadolu to juz taka tradycja, ze jak ktos zamiesci cos fajnego o Warszawie to odrazu robi sie masa hejtu i pojazdu jacy to my zli jestesmy. Ciekawe tylko, ze nie widzialem tekstow typu "oo jacy my zajebisci jestesmy" tylko caly czas "jakie oni to c🤬je" - i to tak odrazu - pierwszy komentarz potrafi taki byc.... to swiadczy o Was nie nas.

EDIT:
do Pana wyzej
No widzisz a ja nie zamienilbym Warszawy na nic innego i kropka.
Ale ja przynajmniej nie ublizam mieszkancom innych miast.
A ze jest jak jest. No coz nikt Ci tutaj nie kazal byc prawda? przybyles do miasta ze swojej wlasnej woli, wiec cos Cie tutaj popchnelo...
Zgłoś
ejdzbikej 2013-02-18, 17:44
Marshal napisał/a:

Zdjecia fajne ale przedstawiaja miejsca ktore kazdy zna.
Stara Praga albo jakies konkretne zakatki Starego Miasta a nie Zamek.

A co do pojazdu na Warszawe. Na sadolu to juz taka tradycja, ze jak ktos zamiesci cos fajnego o Warszawie to odrazu robi sie masa hejtu i pojazdu jacy to my zli jestesmy. Ciekawe tylko, ze nie widzialem tekstow typu "oo jacy my zajebisci jestesmy" tylko caly czas "jakie oni to c🤬je" - i to tak odrazu - pierwszy komentarz potrafi taki byc.... to swiadczy o Was nie nas.

EDIT:
do Pana wyzej
No widzisz a ja nie zamienilbym Warszawy na nic innego i kropka.
Ale ja przynajmniej nie ublizam mieszkancom innych miast.
A ze jest jak jest. No coz nikt Ci tutaj nie kazal byc prawda? przybyles do miasta ze swojej wlasnej woli, wiec cos Cie tutaj popchnelo...

To swiadczy zarowno o "Was" jak i o "nas" ci ktorzy tutaj jadą po stolicy dla samego jechania nie roznia sie mentalnie niczym od tych ktorzy w odpowiedzi jadą po 'prowincji'.
Poprostu swoj na swego trafil.
Zgłoś
tigerqaz 2013-02-18, 17:45 1
Cytat:

Świetne zdjęcia Warszawy

Nie oszukujmy się i poczekajmy na zdjęcia jak już wstanie dzień...

podpis użytkownika

Statystycznie wypada jedna śmierć na jednego człowieka.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-02-18, 17:51
pytanie do warszawiaków: gdzie chowacie słomę kiedy robią zdjęcia?
Zgłoś
aopia 2013-02-18, 17:57
ramzei napisał/a:

"Świetne" "Warszawa" te dwa słowa jakoś do siebie nie pasują...

Bo jesteś zakompleksionym, małomiasteczkowym burakiem i zdjęcia z Warszawy pokazują w jakiej brzydkiej Łodzi albo Katowicach mieszkasz.

Przepis na piwa - pojedź na Warszawę. Wielcy k🤬a patrioci, którzy jadą na swoją stolicę.
Zgłoś
garota 2013-02-18, 18:06
johnnybgoode napisał/a:

pytanie do warszawiaków: gdzie chowacie słomę kiedy robią zdjęcia?

Zajrzyj mamie pod materac to zobaczysz ciećwierzu
Zgłoś
aopia 2013-02-18, 18:59 1
I w dupie mam osoby, które piszą: "Ooo byłem w Warszawie(przejazdem pociągiem w tunelach), mieszkałem(przez rok), urodziłem się tam(jak miałem pół roku to wyjechałem)" i potem wyciągają jakieś wnioski, że wieśniaki, że mania wyższości, że nie tak ładnie i tak dalej. Prawda jest taka, że musisz mieszkać w tym mieście trochę dłużej i zobaczyłbyś, że nie ma takiego pospiechu, żyje się tutaj tak samo jak w innych miastach. A z tym, że Warszawiacy gardzą innymi. To nieprawda. Ale jeśli jakiś ślązok napluje mi na szybę, bo mam WZ na rejestracji, to niby k🤬a z jakiej racji mam go lubić?
Po prostu. Wszędzie mogą mieszkać ludzie nie mili, są ładniejsze części miast i brzydsze ale stolicę powinniście szanować, bo to tak jakbyście srali na naszą flagę. Byłem w wielu miastach w Polsce, mieszkałem też w kilku i jeśli chodzi o zadbanie, to Warszawa stoi na przodzie zdecydowanie. Ale jest to okupione wyższą ceną życia. Oczywiście, ktoś mi k🤬a zaraz pokaże jakieś zdjęcie rozj🤬ej kamienicy z Waliców albo z Ząbkowskiej. Ale jeśli chodzi o stosunek ładnych miejsc, do brzydkich, Warszawa stoi bardzo wysoko.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie