premium122 napisał/a:
Coś prądnice maja chyba słabe bo wyją jak niedorobione kojoty.
To jest zamierzone. Po to są inne częstotliwości, aby było słychać syrenę lepiej z daleka.
niepowtarzalny napisał/a:
czy w czasach gdy nawet bezdomni maja telefony komorkowe taki system ostrzegawczy to nie przezytek? za pomoca smsow obrona cywilna mogla by informowac obywateli co sie dzieje a nie wyja
U mnie 90% smsów to smsy z reklamami, od operatora itd. Zdarza się, że odczytuje je po godzinie, bo wiem, że jak ktoś ma coś pilnego do mnie to dzwoni a nie pisze i jestem pewny, że to tego typu smsy i się nie mylę.
Telefonu też nie noszę przy dupie na okrągło.
Naprawdę uważasz, że system podany przez Ciebie byłby niezawodny i skuteczniejszy niż syreny?
Niewiem czemu, ale dźwięk tej syreny zarówno w silent hill jak i na filmiku jest tak straszny, że gdybym był dzieckiem i to usłyszał, to chyba bym się zesrał ze strachu. Teraz się trochę boję, a co by było gdybym miał np. 5 lat.
Dźwięk syreny zawsze budzi respekt. No chyba że się mieszka w rejonach gdzie często są tornada - tam syreny są regularnie (raz w tygodniu? nie jestem pewien) testowane więc można przywyknąć
Silent hill???
Mnie to bardziej melodyjkę z inspektora gadżeta przypomina...
Mnie to bardziej melodyjkę z inspektora gadżeta przypomina...
Najlepsza była syrena stoczniowa jak kaczor spadł, ja pierdziu wszystkie statki i ta syrena to coś nie do ogarniecia, pracuje obok stoczni, płot w płot
Chyba stoczniowa, tak twierdzili starzy wyjadacze
Miłego oglądania. Pozdrawiam!

Chyba stoczniowa, tak twierdzili starzy wyjadacze
podpis użytkownika
WSZELAKIE, WSZYSTKIE, KAŻDY MÓJ FILM DODANY NA SERWER SADISTIC.PL JEST PODP🤬LONY ZE ŹRÓDŁA NA KTÓRYM JEST TAKA, A NIE K🤬A INNA JAKOŚĆ, WIĘC POCAŁUJCIE MNIE WSZYSCY W DUPĘ JEŚLI WAM ONA NIE ODPOWIADA.Miłego oglądania. Pozdrawiam!
Myślałem, że to normalne ale ja słyszę takie syreny jak w silent hill kilka razy w tygodniu ze straży pożarnej ale niektórzy tak dziwnie reagują na te dźwięki że to chyba coś niespotykanego
BTW, ten sygnał nazywa się Alternate Wail i jest kurewsko przerażający
BTW, ten sygnał nazywa się Alternate Wail i jest kurewsko przerażający

niepowtarzalny napisał/a:
czy w czasach gdy nawet bezdomni maja telefony komorkowe taki system ostrzegawczy to nie przezytek? za pomoca smsow obrona cywilna mogla by informowac obywateli co sie dzieje a nie wyja
Czy nadejdą również czasy, że nie będzie takich debili jak ty? Myślisz, że wiesz wszystko o świecie, ale lubię doj🤬 takim pewniaczkom jak ty. Muszę cię zdziwić, bo w ameryce już od dawien dawna jest ostrzeganie również przez SMS mądralo.

Alarmów zawsze jest parę.
Uwaga, jestę ekspertę
Akurat w Polsce nawet działają systemy powiadamiania SMS, działają syreny (przynajmniej w teorii).
Ktoś zapyta, dlaczego jeśli wprowadza się nowy system, nadal utrzymuje się stary, że to szkoda pieniędzy itd. Otóż nazywa się to backup - im więcej systemów działa i jest, tym większa szansa, że któryś w grubej c🤬jni będzie działał.
Generalnie to powiem Wam, że działam w sferze zarządzania kryzysowego i sytuacji kryzysowych, taka pogoda, czy syreny mnie nie ruszają w ogóle, bo powiedzmy, jestem do tego przyzwyczajony. Ale mówiąc szczerze, jak odpaliłem sobie ten filmik i usłyszałem taką syrenę, to prawie obsrałem się na rzadko
To protect the sheep you gotta catch the wolf.
Akurat w Polsce nawet działają systemy powiadamiania SMS, działają syreny (przynajmniej w teorii).
Ktoś zapyta, dlaczego jeśli wprowadza się nowy system, nadal utrzymuje się stary, że to szkoda pieniędzy itd. Otóż nazywa się to backup - im więcej systemów działa i jest, tym większa szansa, że któryś w grubej c🤬jni będzie działał.
Generalnie to powiem Wam, że działam w sferze zarządzania kryzysowego i sytuacji kryzysowych, taka pogoda, czy syreny mnie nie ruszają w ogóle, bo powiedzmy, jestem do tego przyzwyczajony. Ale mówiąc szczerze, jak odpaliłem sobie ten filmik i usłyszałem taką syrenę, to prawie obsrałem się na rzadko

podpis użytkownika
Sometimes good people must do bad things.To protect the sheep you gotta catch the wolf.

Słyszałem kiedyś historię o tym, jak to jest z systemem ostrzegania w Japonii. Nagle w biurze wszystkim zaczęły dzwonić telefony, ludzie popatrzyli się po sobie, nie przejęli się tym, lekko ziemia się zatrzęsła i z powrotem do roboty.
A po co patrzeć aż na Japonię. Jakiś czas temu na osiedlu jakieś zwarcie czy c🤬j wie co odpaliło syreny. Ludzie mieli serdecznie w dupie, zadzwoniłem na 112 z pytaniem "czy powinienem się martwić, że wyje syrena i wcale nie wyje testowo?" to facet mnie op🤬lił, że dzwonię z pierdołami na linię alarmową... na pytanie czy wie chociaż, jak syrena powinna trąbić podczas testu, jeszcze bardziej mnie op🤬lił, więc się rozłączyłem.
Niestety wszystko wynika ze złudnego poczucia naszego społeczeństwa o tym, że nic nam nie grozi, że wojny nie będzie, że tornad u nas nie ma, że załamania pogody nie może być, że (tu wstaw dalej co chcesz...).
To protect the sheep you gotta catch the wolf.
Niestety wszystko wynika ze złudnego poczucia naszego społeczeństwa o tym, że nic nam nie grozi, że wojny nie będzie, że tornad u nas nie ma, że załamania pogody nie może być, że (tu wstaw dalej co chcesz...).
podpis użytkownika
Sometimes good people must do bad things.To protect the sheep you gotta catch the wolf.
Biore emulator i ide do szkoly.
podpis użytkownika
Popieram KOD - Komitet Ochrony Dachowców