Teraz karaluch to jest oficjalna nazwa żołnierza Federacji Rosyjskiej.
Albo babki Tuska

A do dziś niektórzy na karaluchy mówią też "prusaki".
Jacy niektórzy? Zdecydowana większość. Jest jeszcze karaczan i nie mam na myśli Jarosława.
Jacy niektórzy? Zdecydowana większość. Jest jeszcze karaczan i nie mam na myśli Jarosława.
Żadna większość bo to zależy od tego w której części Polski mieszkasz. A poza tym jak ktoś chce być bardzo pedantyczny to technicznie rzecz biorąc prusak i karaluch to są inne gatunki
Żadna większość bo to zależy od tego w której części Polski mieszkasz. A poza tym jak ktoś chce być bardzo pedantyczny to technicznie rzecz biorąc prusak i karaluch to są inne gatunki
Wiem, karaluchów nie ma w Polsce z wolnego wybiegu, jednak często spotykam się z tym określeniem.
Mieszkam w najważniejszej części Polski, w stolycy, więc mam w dupie Twoje zdanie, jest jak mówię.

dawno temu słowo "szwab" znaczyło też "karaluch". A do dziś niektórzy na karaluchy mówią też "prusaki". Co ciekawe kiedyś w Polsce na karalucha mówiono też "francuz"
Ja to wiem. Chodziło o szwabów podrzucajacych karaluchy przez granicę.
dawno temu słowo "szwab" znaczyło też "karaluch". A do dziś niektórzy na karaluchy mówią też "prusaki". Co ciekawe kiedyś w Polsce na karalucha mówiono też "francuz"
franca to jest choroba weneryczna i jest Karaczan prusak
To pytanie do starszych 😂
Pamiętacie pierwszą reklamę w tv Prusakolep?
To pytanie do starszych 😂
Ej, ale z tymi "starszymi", toś się Pan zagalopował... 😃
Lata 90' to były piękne czasy... Nic z tego nie pamiętam, ale nigdy tego nie zapomnę, parafrazując za Lemmym...😈
Kto wtedy wchodził w życie, ten niejedno widział...😏
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie