0:13 k🤬a hitlera słyszę
Medyczna Marihuana jest TAŃSZA w aptece niż u dilera ok 15-30zł/g !

podpis użytkownika
Chcesz LEGALNIE 90g MM na własny użytek? >> Wbijaj na naszą grupę MM <<Medyczna Marihuana jest TAŃSZA w aptece niż u dilera ok 15-30zł/g !
Ale oszczędzili 200$ na drwalu. A 200 dolarów to 200 dolarów!
-Ernest Hemingway
podpis użytkownika
Każdy myślący człowiek jest ateistą.-Ernest Hemingway
k🤬a przecież wbijając kliny z tej strony to było bardziej niż pewne, że jebnie w przeciwną, tym bardziej że drzewo proste jak k🤬a słup!
jacek44 napisał/a:
k🤬a przecież wbijając kliny z tej strony to było bardziej niż pewne, że jebnie w przeciwną, tym bardziej że drzewo proste jak k🤬a słup!
To nie tak. Najpierw podcinasz drzewo wycinając klin prostopadle do kierunku obalania, zaczynasz ścinać drzewo nigdy, ale to przenigdy w takich ryzykownych operacjach nie przecinając tzw. zawiasy. Te kliny wbijane siekierą w rzaz ścinający nie wpływają w 1 % na kierunek.
Ps. Mam kurs II stopnia na pilarkę, z teorii jestem nadal dobry, gorzej z praktyką

@takafura
znam to raczej ze strony praktycznej ale i tak nigdy nie mam pewności, gdzie poleci drzewo
mało jest pilarzy, którzy powalą drzewo tam gdzie chcą
Co do tego filmu: o ile nie jest to ustawka to "pilarz" miał nikłe pojęcie o tej robocie. Pień prosty, brak gałęzi; napatrzyli się na discovery, kliny, c🤬je muje, a nie podcięli pnia tam gdzie trzeba
znam to raczej ze strony praktycznej ale i tak nigdy nie mam pewności, gdzie poleci drzewo
mało jest pilarzy, którzy powalą drzewo tam gdzie chcą
Co do tego filmu: o ile nie jest to ustawka to "pilarz" miał nikłe pojęcie o tej robocie. Pień prosty, brak gałęzi; napatrzyli się na discovery, kliny, c🤬je muje, a nie podcięli pnia tam gdzie trzeba
Takafura napisał/a:
To nie tak. Najpierw podcinasz drzewo wycinając klin prostopadle do kierunku obalania, zaczynasz ścinać drzewo nigdy, ale to przenigdy w takich ryzykownych operacjach nie przecinając tzw. zawiasy. Te kliny wbijane siekierą w rzaz ścinający nie wpływają w 1 % na kierunek.
Ps. Mam kurs II stopnia na pilarkę, z teorii jestem nadal dobry, gorzej z praktyką![]()
to coś chyba słabo uważałeś na tej teorii albo podczas oglądania filmu, bo zobacz gdzie ten klin jest podcięty
Idealnie w środek dachu

podpis użytkownika
Aut vincere, aut mori.
moim zdaniem ten dom byl do wyburzenia dlatego specjalnie drzewo polozyli ten dom zeby przy okazji go roz🤬bac