W Czechach kierowca ciężarówki popędzał auto jadące przed nim, m.in. świecąc światłami oraz jadąc "na zderzaku". Wreszcie wyprzedził poprzedzające auto, którym okazał się nieoznakowany radiowóz policyjny. Skutek - mandat 4500 koron i 6 pkt karnych.
Ciekawe. ile by dostał Polak.
DeLux napisał/a:
K🤬a 6-8 dych miesięcznie na ciężarówce? Gdzie mogę się zapisać?
Na zachodzie 12-15 tysięcy netto, jak dobrze poszukasz to i więcej. W stanach walmart daje 110.000 dolarów rocznie na start dla nowego kierowcy.
podpis użytkownika
"Najlepszą formą obrony jest atak" - Adolf Hitler
radek225 napisał/a:
Wiesz, nie zesrałem się tylko napisałeś tak, jak typowy korposzczur, czy pracownik innej branży nie związanej z transportem. Nie wiedziałem, że jeździłeś dużymi. Masz rację, ta praca niszczy fizycznie i psychicznie człowieka, dlatego ja z kierowcami nie rozmawiam w ogóle na parkingach, odezwę się na promie jak mam kogoś w kajucie bo muszę. Tak, jestem w trakcie przekwalifikowywania się i za 1.5 roku będę wykonywał całkowicie inną pracę, nie związaną z ciężarówką, transportem.
Tak zrób! 👏🏻
Nie poddawaj się, a zobaczysz jak odmieni się Twoje życie. Bo w transporcie można p🤬lca dostać, pomijam aspekt fizyczny, gorzej z psychiką, ta robota wypala człowieka od wewnątrz.
Ja jeszcze do tego miałem wypadek osobowy z udziałem pieszego, niby nic a w człowieku siedzi... Bo o stłuczkach z osobówkami nie wspominam, chleb powszedni. 😉
Powodzenia i życzę pełnego sukcesu. 💪🏻
radek225 napisał/a:
(odpowiedź)
Dokładnie tak . Moralna zgnilizna przerabia mózg na papkę, a później widzisz skutki: dzieci gotowane w samochodach jak warzywa, topione w jeziorach, szklane odłamki pod stopami i rodzic-zombie, który zamiast wychowywać, chlusta piwskiem i agresją.
Wczoraj wystarczyło, że powiedziałem gówniarzowi „zostaw kaczki”, a tatuś-alkomat natychmiast przyssał się brzuchem do mojej klaty. Jedno zdanie o tym, że jest nawalony i żeby ogarnął własne dziecko. I rura mu zmiękła, rodzinna ewakuacja. To pokazuje, że odwaga i trzeźwy kręgosłup wciąż budzą respekt.
Jest nadzieja, bo zawsze zostaną ludzie, którzy nie cofną się o krok, gdy cham idzie z łapami. Każdy taki moment to maleńkie zwycięstwo cywilizacji nad rynsztokiem.
W moim wymarzonym kraju za coś takiego zawisnąłby na stryczku.
takiego c🤬ja to powinni z godzinę przytrzymać na tym poboczu, jak mu się tak spieszyło .
Jestem kierowcą zawodowym i jeżdżę po czechach i oni serio jeżdżą jak poj🤬i a to jest najlepszy przyklad.
htp napisał/a:
Ciekawe. ile by dostał Polak.
Polak w Czechach to pewnie dożywocie.
podpis użytkownika
Jest akcja - zabieramy banderowcom tablice rejestracyjne z samochodów
Chciał być 2 minuty szybciej w domu ale niestety się nie udało.
radek225 napisał/a:
Taki butloszczoch zarabia przeważnie 3, 4x tyle co ty i potrafi jeździć 10x lepiej od większości debili na drogach. Jak widze, co nieraz osobówkarze odp🤬lają to większość ludzi jeżdżacych kiblami, motorkami i samochodami nie powinna mieć prawka. Najbardziej lubię, jak jadę ciężarówką, wyprzedza mnie osobówkarz, wp🤬la się tuż przed zderzak i od razu do zjazdu z autostrady. Nie mogłeś tłuku j🤬y jechać za mną kilkuset metrów, by zjechać zaraz z autostrady? Brak kierunku przy zjeździe z ronda to już standard i nawet gliniarze potrafią go nie włączać. W większości kierowcy dużych znają pord i go stosują, chociaż tutaj też k🤬siarzy przyspieszających w momencie kiedy zaczynasz takiego wyprzedzać nie brakuje. Dlatego uciekam z tego zawodu, by ludzie nie postrzegali mnie przez pryzmat butloszczocha i bym nie musiał użerać się z niedzielnymi p🤬dami za kółkiem oraz frustratami życiowymi w dużych. Nie zapominaj też, że wszystko czym się otaczasz, dosłownie wszystko - żarcie w lodówce, cegły w twoim domu lub płyty w bloku w którym mieszkasz, ubrania, sprzet który masz, części z których składa się twój samochód oraz twój samochód - wszystko to było kiedyś w jakiejś ciężarówce. Woź długie rury, płyty wiórowe, drewno dostawczakami albo solówkami, która pomieści kilka palet zamiast 33 palet.
Za żadna kasę nie chciałbym takiej pracy, 24h w j🤬ej śmierdzącej budzie i przepoconych gaciach
Tak zgadza się - w Czechach jak i w Polsce idioci jada na zderzaku... Najchetniej przez bagażnik wyciągneli by mi tylna kamerę! W Niemczech jak widzą kamerę od razu robia odległość no chyba, że ponownie jedzie za mna - jak pisałem wyżej + Rumini!
wyjątkowo niski mandat jak na przekraczanie ciągłej , poganianie światłami i spowodowanie zagrożenia życia temu białemu busowi, tym bardziej ze zayebany butloszczoch wiózł gaz albo paliwo. Powinien dostać mandat z 10 razy większy i odebranie uprawnień na ADR bo kiedyś kogoś tępak zaj🤬y zabije, ale nie ma co się spodziewać po śmierdzącym oszczanym szoferaku rozumu
Czyli u nich policja jest taka sama jak u nas, czekaja az cos grubszego odjebie, powinni go zawinac przed wyprzedzaniem… ale ich c🤬j obchodzi czy kogos zabije czy nie, jebac policje
Kierowcy zawodowi:
W 2023 roku spowodowali 2,8% wypadków drogowych, co oznacza, że ich udział w ogólnej liczbie wypadków jest niższy niż w przypadku kierowców pojazdów osobowych, podają statystyki Rzeczpospolitej.
Ich wypadki są jednak często bardziej tragiczne w skutkach, z większą liczbą ofiar śmiertelnych i obrażeń.
Praca kierowcy zawodowego, zwłaszcza w transporcie ciężarowym, wiąże się z dużym obciążeniem psychicznym i presją czasu, co może wpływać na ryzyko wypadku.
Zwykli kierowcy:
W 2023 roku spowodowali 91% wszystkich wypadków spowodowanych przez kierujących, co stanowi zdecydowaną większość.
Mimo mniejszego ryzyka w przeliczeniu na jeden wypadek, ich duża liczba na drogach sprawia, że to właśnie oni stanowią główny czynnik ryzyka.
Wśród tej grupy wypadki powodowane są przez różne czynniki, takie jak błędy w ocenie sytuacji, nadmierna prędkość, nieuwaga i inne.
Czynniki wpływające na bezpieczeństwo:
Do wypadków przyczyniają się też warunki atmosferyczne, stan nawierzchni dróg oraz stan techniczny pojazdów.
Szczególnie niebezpieczne są drogi dwukierunkowe jednojezdniowe, gdzie dochodzi do największej liczby wypadków.
Autostrady i drogi ekspresowe, mimo większego natężenia ruchu, charakteryzują się relatywnie niskim wskaźnikiem wypadków.
Ważną rolę odgrywają również czynniki indywidualne, takie jak wiek kierowcy, doświadczenie za kierownicą, stan zdrowia, a także przestrzeganie przepisów ruchu drogowego.
ufok
2025-06-27, 19:18
radek225 napisał/a:
Taki butloszczoch zarabia przeważnie 3, 4x tyle co ty i potrafi jeździć 10x lepiej od większości debili na drogach.
A srać do reklamówki potrafisz bo to podobno w Tirach level hard