Smutne, ale prawdziwe... Rozmowy osób, które przeżyły wojnę
Ciężki okres w życiu każdego człowieka, którego spotyka wojna...
Udostępnij na Facebooku
Skopiuj link
Piwo w ciemno, mam nadzieję, że nie będę żałował
żaden filmik nie działa ale browary chyba wszyscy w ciemno walą
działają, działają. a ja muszę chyba babcię nagrać, bo też ma mocne przeżycia z wojny...
konto usunięte
2012-12-13, 18:36
o już działąją
konto usunięte
2012-12-13, 18:51
konto usunięte
2012-12-13, 22:28
spokojnie My też dożyjemy wojny, ale czy ją przeżyjemy? kto wie może juz się zaczeła 3 wojna światowa tylko,że jeszcze do Nas niedotarła!
konto usunięte
2012-12-13, 22:56
Dotarła, dotarła, tyle że walki odbywają się na innej płaszczyźnie - mianowicie już teraz rządy wydają miliardy na wirusy zdolne siać spustoszenie w systemach komputerowych wrogów. Wbrew pozorom taka forma ataku może być o wiele bardziej dotkliwa od "tradycyjnej".
konto usunięte
2012-12-13, 23:01
gdyby ktoś jeszcze nie był uświadomiony z okrucieństwem podczas IIWŚ, polecam licealną lekturę "Medaliony"...
orz1
2012-12-13, 23:47
Bez jaj Dziadek też opowiadał ,że jak niemcy weszli w 39 to normalnie cukierki z ciężarówek rzucali dzieciom, nikt tam za bardzo nie próbował tępić ludności(za bardzo ponieważ zdarzały się egzekucje), ale gdy gestapo wzięło się do roboty to dopiero w tedy zaczęły się prawdziwe represje.
Ostatnio w radiu, na jakiejś rozmowie, usłyszałem że tylko 3 województwa nie zanotowały spadku ilości ludności. Z pozostałych ludzie masowo opuszczają kraj. Szczególnie na zachód.
Cóż może i płaca lepsza, lecz wolę ścierpieć ten chory rząd, ale nadal być Polakiem, który usiłuje dźwignąć ojczyznę z błotnistego rowu do którego ją zwalono.
konto usunięte
2012-12-14, 2:44
@up No widzisz wolisz ścierpieć, ale w miejsce obecnego i tak nie znajdziesz lepszych, bo po prostu nie mają siły przebicia. A co podniesienia z błota ojczyzny to już 23 lata, a jak było tak jest, a nie każdy wierzy w kolesia na górze gdzie po śmierci trafi i będzie cholera wie jak szczęśliwy. Mam jedno życie, nie chcę go zmarnować mając wizje szklanych domów ciągle przed oczami.
konto usunięte
2012-12-14, 3:07
Ludzie, ludziom zgotowali ten los. Sanujte poległych,.wierzxechciałbym napiać wiele .................wiecie co.... speirdalam di innego kraju