📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 9:14

focusek napisał/a:
ale ty k***a glupi jestes.... chcesz to nos, nie masz jaj poprostu zeby powiedziec pie**ole system. Powiedz w prost jestem glupi ogladam tv pis i jak beda kazali jesc gowno to zjem. Teraz morda w kubel i paszol won sadistic to nie tvp.
hmm, normalnie bym Ci odpysknął, ale w sumie nic by to nie dało.
Jeszcze raz więc. Czy napisałem: noś bo politycy/policja każe? Nie. Napisałem: noś bo cały świat naukowy każe.
Teraz pytanie, co jest bardziej prawdopodobne, że wszystkie renomowane periodyki naukowe twierdzą A, kilku przypadkowych kolesi twierdzi B.
Proces weryfikacji A polega w gigantycznym uproszczeniu, że największe laboratoria i autorytety robią wielkie badania i przesyłają do renomowanego pisma. To rozsyła sam tekst do wielu innych autorytetów bez powiązania z tamtymi i w pełni anonimowo z prośbą o recenzję. Kiedy Wszyscy niezależni recenzenci się zgodzą, że badanie jest wartościowe, spełnia wszystkie wymogi co do sztuki itp itd czasopismo jeszcze raz analizuje czy wszystko ok i publikuje. wtedy cały świat naukowy o tym czyta i dyskutuje. jeśli powstaną wątpliwości i te wątpliwości zostaną potwierdzone, badanie jest wycofywane.
No więc czas na twierdzenie B. na kilku filmikach na youtube widziałem jednego lekarza który we fragmencie wypowiedzi wypowiedzi zaznaczył, że się nei zgadza z decyzją rządu.
I teraz powiedz panie kolego. Gdyby miało od twojej decyzji zależeć życie twojej matki/babki/kochanki/dziecka. Wybrał byś ingfo ze źródła a czy B?
Czytając te wszelkie wypociny na temat noszenia i nienoszenia tych masek mam dziwne wrażenie, że zarówno wirusolodzy z Facebooka jak i tutejsi mają wspólną cechę - koncentracja na dupie. Ktokolwiek wypowie się inaczej niż wedle nich jest prawilne, to znaczy jak tutaj kolega wyżej napisał, że nosi i ma wywalone na resztę to od razu podnosi się wrzawa przeciwników masek o rąbaniu w dupę, o wypinaniu dupy, o zaglądaniu w dupę i cała reszta epitetów tylko o dupie. Wy macie jakąś skazę w związku z tym? Dlaczego jest to waszym głównym argumentem?
Ech ile wyrosło tych płaskoziemców, antycovidowców a za chwilę będzie wysyp jesieniar (zbierających kasztany co pomagają na wszystko).
JaTylkonaChwile napisał/a:
a wiesz, ze grypa dla niektorych jest katorga?
slyszales o raku?
choroby wiencowe?
slyszales kiedys o ofiarach wypadkow samochodowych? ofiarach powodzi? ofiarach pozarow ?
ludzie przechodza katorge na codzien i patrzac realistycznie to covid19 to jest mala p*zda przy inych chorobach
A wyobrażasz sobie, że rak, choroby wieńcowe, wypadki samochodowe, powodzie, pożary były wcześniej? A teraz mamy wirusa, nowego wirusa, który nie zabija, ale przyspiesza umieranie? I wyobraź sobie, że na te wymienione przypadki też są metody zapobiegawcze, które niektórzy mają w dupie, a potem umierają.
Myślę że wielu policjantów ma tak samo w dupie ta pandemię jak sporą część obywateli... Wiec po co ta dyskusja z nimi? oni mają taką robotę i tyle, jak któryś z niech się postawi to go wyjebia...
Jedzcie na wiejską i tam dyskutujcie. Albo do mediów bo Media od TVP po TVN czyli od skrajności w skrajność tutaj o dziwo idą po tej samej linii- wmawiają że jest jakaś pandemia
Jedzcie na wiejską i tam dyskutujcie. Albo do mediów bo Media od TVP po TVN czyli od skrajności w skrajność tutaj o dziwo idą po tej samej linii- wmawiają że jest jakaś pandemia
EksporterZła napisał/a:
Napisałem: noś bo cały świat naukowy każe.
Ahahahaha no to niezłe pierdoły opowiadasz, tak każe nosić maski powużej p3 wymieniane co pare godzin - czyli niemożliwe na budżet każdego z nas.
Nie wiem czy wiesz jak mały jest wirusek ale szaliczki i maseczki do p2 mają taki sam sens jak budowanie drewnianych płotów na komary.
ileż to razy już padły gafy w TV gdzie przyznali że maski nic nie dają, ile to już lekarzy się wygadało - ale nie, nośić jak dobry goy.
Popieram przedmówcę, masz informacje tylko z jednej strony których nie kwestionujesz i jaja to już masz przy gardle tak bardzo chcą uciec.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie