👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 12:03

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
CrookerS napisał/a:
LPG do DIESLA ale zapomnial o instalacji
Nie wszystkie busy czy ciężarówki są z silnikiem diesla, szczególnie w regionach o niższych temperaturach np. Syberia, ze względu na wytrącanie się parafiny z paliwa. Mnie natomiast zastanawia inna rzecz, po kiego otworzył maskę do tankowania?
tarcer123 napisał/a:
CNG, LPG czy jeszcze co innego?
podobno dwupierdzian kapusty
35i napisał/a:
Nie wszystkie busy czy ciężarówki są z silnikiem diesla, szczególnie w regionach o niższych temperaturach np. Syberia, ze względu na wytrącanie się parafiny z paliwa. Mnie natomiast zastanawia inna rzecz, po kiego otworzył maskę do tankowania?
Zauważ, że sąsiedni samochód ma otwarty bagażnik w czasie takowania a następny biały też maskę. Chyba u nich zawory do takowania gazy nie maja wyjścia na zewnątrz.
bercisko napisał/a:
Zauważ, że sąsiedni samochód ma otwarty bagażnik w czasie takowania a następny biały też maskę. Chyba u nich zawory do takowania gazy nie maja wyjścia na zewnątrz.
tzw. zawór wstydu schowany
mkv91 napisał/a:
Butla CNG wybuchła
Też mi się tak wydaje, w LPG niema takiego ciśnienia a gaz skroplony nie zrobi takiej rozp🤬uchy.
Fajnie otwarło konserwę. Tak się kończy odginanie blaszki od pływaka Janusze.
35i napisał/a:
spodziewał się, że jebnie więc wietrzył zawczasu
diesla też można przerobić na gaz, tyle, że jest to mniej opłacalne
polecam odpalić pierwszy lepszy onlinowy kalkulator lpg i tam jedno z pierwszych pytań jest o rodzaj silnika
(benzyna wtrysk pośredni, benzyna wtrysk bezpośredni i uwaga: DIESEL)
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie