Główna Poczekalnia (2) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 3 minuty temu
Sramnawas 2025-01-06, 21:46
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
szubiennica2 2025-01-06, 21:48
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Janusz_k 2025-01-06, 21:50 2
Zgłoś
Kidl3r 2025-01-06, 21:50
Mirek19850509 napisał/a:

Pies to nawet już umie wodę spuszczać sam ! I szczać na stająca.i obszczac spodnie , to jest choroba , prostatę się leczy i leci bez Bryzgania ;/

Choćbyś stanął na tym zarąbistym kanarku to nie ma luja w twojej wsi że kropla nie odskoczy. Zapytaj sie kolegów z powakacji państwowych jak to robi całe więzienie. Już czytania obsługi tego kosmicznego urządzenia nie będę Ci wspominał bo to ponad Twoje możliwości.
Zgłoś
szubiennica2 2025-01-06, 21:50 1
Swoją drogą, ciekawym rozwiązaniem było by użycie napędu elektrycznego zasilanego silnikiem spalinowym
Zgłoś
metyoo 2025-01-06, 21:55
szubiennica2 napisał/a:

Swoją drogą, ciekawym rozwiązaniem było by użycie napędu elektrycznego zasilanego silnikiem spalinowym

to się nazywa hybryda, no ale nobel za spostrzegawczość twój!
Zgłoś
BigLebovsky 2025-01-06, 21:56 4
Wiedziałem że na sadolu jest dużo z🤬bów,ale nie miałem pojęcia że aż tylu. Fanatycy elektryków zaczynają mi jakąś nawiedzoną sektę przypominać.
Zgłoś
szubiennica2 2025-01-06, 21:57
metyoo napisał/a:

to się nazywa hybryda, no ale nobel za spostrzegawczość twój!

No właśnie mi nie chodzi o typową hybrydę. Chodzi mi o auto wyłącznie napędzane silnikami elektrycznymi do których prąd będzie produkował silnik spalinowy
Zgłoś
metyoo 2025-01-06, 22:09
szubiennica2 napisał/a:

No właśnie mi nie chodzi o typową hybrydę. Chodzi mi o auto wyłącznie napędzane silnikami elektrycznymi do których prąd będzie produkował silnik spalinowy

przecież tłumaczę ci, że te rozwiązania nazywają się hybrydą i są już na rynku
Zgłoś
Kidl3r 2025-01-06, 22:11
BigLebovsky napisał/a:

Wiedziałem że na sadolu jest dużo z🤬bów,ale nie miałem pojęcia że aż tylu. Fanatycy elektryków zaczynają mi jakąś nawiedzoną sektę przypominać.

A fanatycy spalinówek to lepszy sort? Elektryki mają niezaprzeczalne zalety dotyczące wyników.
Już hybrydy sie sprawdziły, kiedyś śmiano się z priusa, a teraz nawet Ferrari jest priusem.
Toyota RAV-4 to najlepiej sprzedające się auto na świecie. A w pierwszej 10 sprzedawalności aut na świecie są 4 elektryki.
Pierwsze auto było elektryczne.

Pewnie Cię przeraża że babcia w Fiat 500 w seledynowym kolorze wciągnie Twoje Paseratti po chiptuningu na światłach.
Zgłoś
TwójCzarnyPan 2025-01-06, 22:14
szubiennica2 napisał/a:

To się nazywa lokomotywa.

Poważnie. Taki napęd jest w użyciu w dieslowskich lokomotywach od dziesiątek lat. Chodzi o to, że przy napędzie czysto mechanicznym ze względu na masę składu skrzynia biegów musiałaby ich mieć przynajmniej kilkanaście i ciągle paliłoby się sprzęgło. A tak, nie ma skrzyni, ani sprzęgła. Jest diesel, generator i silniki elektryczne przy kołach.

W aucie byłoby to bez sensu.
Zgłoś
smc 2025-01-06, 22:14 4
BigLebovsky napisał/a:

Iphone, Tesla, MacBook i LBGT to styl życia. Nie wygrasz z nim.
Zgłoś
BigLebovsky 2025-01-06, 22:20 2
Zgłoś
Kidl3r 2025-01-06, 22:20
metyoo napisał/a:

przecież tłumaczę ci, że te rozwiązania nazywają się hybrydą i są już na rynku

Masz częściową raję, są różne odmiany hybryd. Przykładowo typ Toyota seria 5 używa przekłądni planetarnej do sterowania wyboru mocy z napędu spalinowego i elektrycznego. Efekt jest taki że sinik spalinowy częściowo napędza auto, częściowo ładuje akumulator, częściowo napędza się auto z silnika elektrycznego lub auto jedzie przez krótki czas na samej elektryce. Przedmówca ma na myśli by silnik jako agregat ładował akumulator a napęd był całkowicie elektryczny. Oczywiście jest słabodoedukowany bo to rodzi jedynie większe straty. By ten sam obrót silnika spalinowego przekładać na prąd w akumulatorze by potem wykorzystywać go do napędu. Same straty.... Ale gdzieś może to stosują.
Zgłoś
metyoo 2025-01-06, 22:22
Kidl3r napisał/a:

Masz częściową raję, są różne odmiany hybryd. Przykładowo typ Toyota seria 5 używa przekłądni planetarnej do sterowania wyboru mocy z napędu spalinowego i elektrycznego. Efekt jest taki że sinik spalinowy częściowo napędza auto, częściowo ładuje akumulator, częściowo napędza się auto z silnika elektrycznego lub auto jedzie przez krótki czas na samej elektryce. Przedmówca ma na myśli by silnik jako agregat ładował akumulator a napęd był całkowicie elektryczny. Oczywiście jest słabodoedukowany bo to rodzi jedynie większe straty. By ten sam obrót silnika spalinowego przekładać na prąd w akumulatorze by potem wykorzystywać go do napędu. Same straty.... Ale gdzieś może to stosują.

poczytaj o hybrydach e-power
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem