📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
57 minut temu

już widzę jak pod grunwaldem mają miecze z 50hf które są gibkie jak pały zomo, wyważone na "0". niestety 3/4 wojów nie posiadało miecza a a ci którzy mieli coś z rąk mistrza to było podobne do ncv1 wyważone 14-23 cm od jelca , bo nie po to robiono grań, zbrocza czy strudziny żeby się wiło jak dildos
Takafura napisał/a:
Słownik PWN: płatnerz «od średniowiecza do XVIII w.: rzemieślnik wyrabiający metalowe zbroje, tarcze i hełmy, a także białą broń»
Bronią zajmował się zbrojmistrz:p
Chyba błąd w tytule. "Testowania" jest tylko 12 sekund. Dałem cudzysłów bo to nie testowanie a zwykłe walenie w opony,
Niech startuje w wykutych w ogniu. Widziałem już odcinek z polskim kowalem "Trollskim" nie dał rady wygrać. Może okaże się lepszym kowalem i powalczy o tytuł.
Tom9310 napisał/a:
Bronią zajmował się zbrojmistrz:p
a pistoletami pistoleteusz
Karboksylator napisał/a:
a pistoletami pistoleteusz
pistoletami zajmował się rusznikarz.
bardzo żałuję, że tamte czasy, jeśli chodzi o walkę między ludźmi, bezpowrotnie minęły, ponieważ to były prawdziwe sprawdziany nie tylko siły, ale umiejętności, techniki, wytrzymałości, sprytu i inteligencji.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie