Pozniej jak sie dop🤬la same to tego nie odkrecisz.
Można smaru miedzianego użyć, pomaga.
Ale z dociąganiem, tzn. z apelem umiar, to popieram.

E! Ziomeczku! Nie dop🤬laj tak tych kol! 110nm wystarczy! Pozniej jak sie dop🤬la same to tego nie odkrecisz.
To tylko tak wygląda. Gość robi to na co dzień i nie będzie nadwyrężał ramion, dlatego dociąga z grzbietu, masą ciała.
podpis użytkownika
Jest akcja - zabieramy banderowcom tablice rejestracyjne z samochodówTo tylko tak wygląda. Gość robi to na co dzień i nie będzie nadwyrężał ramion, dlatego dociąga z grzbietu, masą ciała.
Ja uzywam do tego rozkladanego klucza. Na metrowej tyczce 11kg to jak sie ledwo na tym oprzec. I wystarczy. Dzisiejsze piasty z papieru gna sie od patrzenia na nie. U mnie w okolicy juz wszyscy pseudo wulkanizatorzy uzywaja pneumat tylko do odkrecania nakretek/srubek. Bo juz kazdy wymienial na wlasny koszt up🤬lone szpilki;)
Można smaru miedzianego użyć, pomaga.
Ale z dociąganiem, tzn. z apelem umiar, to popieram.
Smarowalem.. A i tak czasami alusy jakos dziwnie puchna i sie tak dop🤬li po pol roku nakretka, ze ciezko to ruszyc..;/ Ale nie ma reguly. Raz tez juz kolo zgubilem, bo sie postanowilo odkrecic;)
Ja uzywam do tego rozkladanego klucza. Na metrowej tyczce 11kg to jak sie ledwo na tym oprzec. I wystarczy. Dzisiejsze piasty z papieru gna sie od patrzenia na nie. U mnie w okolicy juz wszyscy pseudo wulkanizatorzy uzywaja pneumat tylko do odkrecania nakretek/srubek. Bo juz kazdy wymienial na wlasny koszt up🤬lone szpilki;)
Smarowalem.. A i tak czasami alusy jakos dziwnie puchna i sie tak dop🤬li po pol roku nakretka, ze ciezko to ruszyc..;/ Ale nie ma reguly. Raz tez juz kolo zgubilem, bo sie postanowilo odkrecic;)
Smar daje się na końcówkę śruby, a klucz/pistolet dynamometryczny jest niezbędny, chyba że ktoś lubi mordować się ze śrubami pół roku później
E! Ziomeczku! Nie dop🤬laj tak tych kol! 110nm wystarczy! Pozniej jak sie dop🤬la same to tego nie odkrecisz.
Skąd wziąłeś 110 nm?
podpis użytkownika
Niezmanipulowanypodpis użytkownika
>Każdy mężczyzna w swoim życiu wypowiada te trzy kłamstwa:- Będę cię kochał wiecznie.
- Nigdy cię nie zdradzę.
- Weź do buzi, powiem ci jak będę kończył ...
Samo się nie zrobi. A może klient będzie chciał szybko odjechać i co wtedy?
Właśnie. Pomimo pozornie mało istotnej roli może się okazać bardzo ważnym ogniwem w tym łańcuchu
K🤬a, wtedy tworzy się ognisko korozji, bo on reaguje chemicznie z aluminium i c🤬j trafia wszystko.
Pamiętajcie pasusy, nie dawajcie miedzi na alusy!
Sadol uczy I bawi.
Smar miedziany na aluminiową felgę...???!!!
K🤬a, wtedy tworzy się ognisko korozji, bo on reaguje chemicznie z aluminium i c🤬j trafia wszystko.
Pamiętajcie pasusy, nie dawajcie miedzi na alusy!
Sadol uczy I bawi.
Smar łożyskowy, nie miedziany