👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:09

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Jak z Wojtyłą było na prawdę to nie wiem, ale jak wynika z ostatnich orędzi maryjnych, Kościołem w Watykanie rządzi szatan, który tylko udaje, że przemawia w imieniu Jahwe. Pielęgnujmy pana w naszych sercach, a nie na ołtarzach fałszywych proroków.
Lublin przeprasza za te wariatkę. Często na deptaku u nas stoi...
Każdy człowiek powinien w coś wierzyć, człowiek bez wiary to tylko nędzne życie, co innego to składanie kultu, moje zdanie na ten temat: RÓBTA CO CHCETA.

jestem ateistą, jestem szczęśliwy święta obchodzę jako tradycje a nie jako święto czy to takie złe?

@rockface123, nic w tym złego nie ma.
Większość naszych polskich obrzędów ma bardzo niewiele wspólnego z radowaniem się narodzinami chrystusa, więc pielęgnujesz zwyczajnie tradycję. Mam podobnie.

Areen napisał/a:
Większość naszych polskich obrzędów ma bardzo niewiele wspólnego z radowaniem się narodzinami chrystusa.
No jak by nie patrzeć to tylko jeden jest z tym związany...

Wierzę w to, że pewnego dnia nauka stanie się oficjalnie i realnie ważniejsza od zabobonów, a ludzie religijni tuż po przyznaniu się do swoich szalonych przekonań powiedzą coś w rodzaju "ale wiesz, to moja sprawa, nie zamierzam tym nikomu zaszkodzić, nie będę się z tym narzucał", zamiast stosować agresywne nawracanie. Wierzę w to bardzo mocno.
Warunek spełniony - bujajcie się, panowie KażdyMusiWCośWierzyć.
Warunek spełniony - bujajcie się, panowie KażdyMusiWCośWierzyć.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie