Żyjem sobie w trudzie, znoju-orzę ziemie, grzebie w gnoju! jestem panem W całej wsi bo mam AŁDI W TDI. Wszyscy we wsi mnie szanują, gdy zajadę swoją furą... Laski piszczą, kury gdaczą kiedy w AŁDI mnie zobaczą! gdy zajadę zaś pod kościół wszyscy mówią TO jest gościu... WÓZ wymiata Fordy, Fiaty, widać we wsi kto bogaty, a sam znaczek TDI wszystkim się po nocach śni .Idę orać bo już czas, zanim ZAZDROSC ZEŻRE WAS. Wy se siedźta i czytajta, mego WOZA podziwiajta!!! bo to auto cud techniki, Niemce robią super bryki!.
PS.nienawidzę Diesla w osobówkach. Ciągniki siodłowe, busy oczywiście ale nie oso.!
podpis użytkownika
@Kupie głośniki niskotonowe do Altus 110, w ilości sztuk 2. PW!
taki jeden c🤬l się kreci audicą po wiosce w której mieszkałem i z tego co wiem to ostry wp🤬l mu się szykuje...
Największy zmyślacz jaki żyje na świecie + plotkarz + pedał .
A i jeszcze te disco polo w jego aucie..
Jak pojadę tam w odwiedziny to będę musiał go nagrać na sadola
podpis użytkownika
Bóg zesłał mnie na Ziemię, żebym wk🤬iał ludzi
crloooss masz na myśli Audi 80 b4? Też takie mam 1.9 tdi, maszyna nie do zajechania

Dzięki temu trzyma tak wysoką cenę jak za 19 letnie samochody. Za swoją dałem 7 tysi...
[@quote] matiqq napisała:
śmierdzą, walą i stukają a to tego kompletny brak mocy. [@/quote]
czyli zupełnie jak ty
[@quote] matiqq napisała:
a ja się wożę BMW e38 740 (4.4 300KM), żoncia ma santa fe, a niedawno sprzedałem e32(3.0 218KM) i e39(2.2 170KM). [@/quote]
a potem się obudziłeś podczas moczenia nocnego jak zwykle pobiegłeś do komputera włączyłeś simsy i wszystko znów było tak jak opisujesz?
D................y
2012-11-29, 8:55
"passtuch - jedno słowo a tak wiele znaczy
zaraz wam mechanik wszystko wytłumaczy
passtuch to jest perła, ideał dizajnu
rózni się nie wiele, ciutkę, od kombajnu
kultowa już buda, przed liftem i po
b5 się rozumie - prestiż to jest to!
czy to w tedeiku czy też jest w benzynie
zaszpanuje każdej, wiejskiej blond dziewczynie
sołtysowi z wólki morda już się cieszy
bo handlarz mu ciągnie, passacika z Rzeszy
będzie w tedeiku, po dziadku lekarzu
sołtys dumny chodzi, zamiata w garażu
dziewięć dziewięć rocznik (model dwa tysiące)
jeżdżony był tylko w słoneczne miesiące
pali trzy literki - cztery jak jest zima
jedyny mankament - do nabicia klima
rozrząd wymieniony, filtry, płyny, paski,
z zazdrości z burmistrzem wynikły niesnaski
szyby w oryginale, w elektryce cały
"czeki" bardzo rzadko się w nim zapalały
sto trzydzieści "koła" szafa pokazuje
przebieg oryginalny - z tym nie dyskutuje
czemu tak wytarty, mieszek i fajera?
poradzimy sobie - lśniąca czerń markera
passtuch znakomicie opał toleruje
chociaż ropy na wsi nigdy nie brakuje
przyspieszenie takie że aż w fotel wgniata
objadę każdego w japońcu wariata
to było największe, marzenie życiowe
by nabyć passtucha, można sprzedać krowę
już passtuch w garażu, można go oblewać
wieśniackie pokrowce szybko przyodziewać
by gnojem z gumowcy, środka nie pobrudzić
za fajerą passka nie można się nudzić
kredyt na passtucha wziąć było warto
bo passtuch to passtuch! Volkswagen DAS AUTO!"
No i nieśmiertelne:
"Poznasz chłopa z polskiej wsi po napisie TDI"
Cytat:
matiqq napisała:
śmierdzą, walą i stukają a to tego kompletny brak mocy.
czyli zupełnie jak ty
Cytat:
matiqq napisała:
a ja się wożę BMW e38 740 (4.4 300KM), żoncia ma santa fe, a niedawno sprzedałem e32(3.0 218KM) i e39(2.2 170KM).
a potem się obudziłeś podczas moczenia nocnego jak zwykle pobiegłeś do komputera włączyłeś simsy i wszystko znów było tak jak opisujesz?
90% postów w tym temacie to opowieści gimbazy o autach swoich starych
czyli 80% z tego to tedeiki, pozostałe 20% to benzyny z czego 15% to benzyny o pojemności do 1.6
idźcie wszyscy w c🤬j do lodówki
a dla autora postu krata pysznego czeskiego browaru:) np svijanego ;]
chudziutki napisał/a:
crloooss masz na myśli Audi 80 b4? Też takie mam 1.9 tdi, maszyna nie do zajechania
Jasne, że nie do zajechania skoro cały czas stoi w szopie
w................o
2012-11-29, 9:06
pietreksz napisał/a:
Nie zapominajmy o żywotności silników, tu ropniak wypada lepiej. Z kosztami napraw też nie przesadzajcie, jak ktoś nie mam dwóch lewych rąk i potrafi korzystać z internetu to większość napraw sam sobie zrobi, budowa dizla jest prosta jak budowa cepa.
Ciekawi mnie jak samemu zregenerujesz turbinę, pompę czy wtryski... No chyba że w swoim garażu masz urządzenia do prób przelewowych, wyważarkę do turbin i takie tam.
wydrunio napisał/a:
Ciekawi mnie jak samemu zregenerujesz turbinę, pompę czy wtryski... No chyba że w swoim garażu masz urządzenia do prób przelewowych, wyważarkę do turbin i takie tam.
tata a marcin powiedzial, że jego tata ma kolege co turbiny naprawia
@wydrunion - tak na prawdę to różnica pomiędzy TDI a PB w przypadku koncernu VW-AUDI to jedynie pompa wtryskowa.
W PB też masz koło dwumasowe oraz turbinę. Naprawa/regeneracja kosztuje tyle samo.
dr777 napisał/a:
@wydrunion - tak na prawdę to różnica pomiędzy TDI a PB w przypadku koncernu VW-AUDI to jedynie pompa wtryskowa.
W PB też masz koło dwumasowe oraz turbinę. Naprawa/regeneracja kosztuje tyle samo.
Co ty p🤬lisz? Zasłyszałeś takie rewelacje od kolegi na imprezie? Ja p🤬le, rozj🤬eś system, zaraz po moim kumplu który stwierdził, że w WRC się dieslami ścigają
Skąd Wy się k🤬a bierzecie na świecie? Kosmici chyba jednak istnieją
D................y
2012-11-29, 9:34
Nie doprecyzował ale trochę racji ma, TSI mają bezpośredni wtrysk paliwa, turbinę i koło dwumasowe.
e................3
2012-11-29, 9:38
Także mam dosyć tych silników, klekotów, choćby to była klasa średnia czy premium to te silniki
chodzą jak w traktorach. Benzyna, zapach benzyny to jest to !
Dżony napisał/a:
Nie doprecyzował ale trochę racji ma, TSI mają bezpośredni wtrysk paliwa, turbinę i koło dwumasowe.
Niedoprecyzował

.
Ale suszarka wtryski i zamach to osprzęt w sumie a nie silnik....
Nie wiem jak na tej podstawie można porównywać konstrukcje
@matiqq
Czyli mówisz że nie zamieniłbyś swojej bryki na bmw m550d?
A tak na marginesie : Co jest z wami k🤬a nie tak? Gościu pisze, że ma bmw, a nie ferrari, dla was to nie do ogarnięcie, że ktoś tak bogaty może wchodzić na ten portal. Z drugiej strony wszyscy jesteście tak bogaci, że każdy ma z was v8 pod maską, a tdi czy gaz to jest oznaka biedy. Ale w Polsce jest bieda, i nie dziwię się że ludzie chcą jeździć jak najtaniej.
Nie wiem o co wam chodzi.Moje zdanie : mam a4 b5 1.9 afn tj. 110 koni - jeżdżąc normalnie (w granicach 120) mieszcze się w 6 litrach ON.Dla porównania kolega ma 1.8 benzynke i jemu pali 10 - 11.Dodam że swoim klekotem go objeżdżam.Wniosek ? Logiczne że diesel ;]