Główna Poczekalnia (1) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 17:07
trololololoo #3a
matiqq • 2012-11-28, 20:34
Żyjem sobie w trudzie, znoju-orzę ziemie, grzebie w gnoju! jestem panem W całej wsi bo mam AŁDI W TDI. Wszyscy we wsi mnie szanują, gdy zajadę swoją furą... Laski piszczą, kury gdaczą kiedy w AŁDI mnie zobaczą! gdy zajadę zaś pod kościół wszyscy mówią TO jest gościu... WÓZ wymiata Fordy, Fiaty, widać we wsi kto bogaty, a sam znaczek TDI wszystkim się po nocach śni .Idę orać bo już czas, zanim ZAZDROSC ZEŻRE WAS. Wy se siedźta i czytajta, mego WOZA podziwiajta!!! bo to auto cud techniki, Niemce robią super bryki!.

PS.nienawidzę Diesla w osobówkach. Ciągniki siodłowe, busy oczywiście ale nie oso.!
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
artiee 2012-11-29, 10:38
No a ja spalam jakbym nie cisnął do 10 l LPG przy silniku 1.8 i wyrosłem z objeżdżania.
Zgłoś
Mentorstajl 2012-11-29, 10:58
@up a ten,kiedy planujesz kapitalke ?
Zgłoś
dr777 2012-11-29, 11:06
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-29, 11:08
W swoim samochodzie mam zrobione na LPG ponad 195tys. km z czego pierwsze 115tys. km zrobili rodzice a resztę ja, nie zanosi się na razie na remont silnika a nawet jeśli za jakiś czas po prostu się rozleci to sorry ale i tak się opłacało, na tym dystansie już licząc dodatkowe przeglądy, wymianę pompy wodnej i listwy wtryskowej oszczędność to prawie 40tys. zł na eksploatacji.
Dla mnie ścisłowca to wystarczająca korzyść z LPG
Rodzice mają diesla i w bezpośrednim porównaniu koszt 100 kilometrów wychodzi podobnie ale na starcie w salonie musieli dopłacić do diesla prawie 10tys. zł w stosunku do benzyny o porównywalnej mocy no i irytuje wąski zakres użytecznych obrotów, jak się turbina włączy to rzeczywiście fajnie wciska w fotel ale co chwile trzeba wahlować biegami no i ze względu na koszty napraw np. ja używanego diesla bym nie kupił a póki jestem studentem nie stać mnie na nowe auto.
Zgłoś
pietryna 2012-11-29, 11:09
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
xon123x 2012-11-29, 11:14
Diesel jest zajebisty bo ma moc pod górkę benzyna nie ma szans xd z większym silnikiem nawet ;p
Zgłoś
Danielek91 2012-11-29, 11:15 13
Wciąż zadziwia mnie ludzka zazdrość to w jaki sposób wyśmiewa się posiadaczy samochodów osobowych z silnikiem diesla pod maską, stwierdzenia takie jak: klekot,traktor,gnojówa kiedyś mnie irytowały bo sam jeżdżę samochodem wyposażonym w silnik wysokoprężny TDI ale dziś to powód już tylko do śmiechu z zacofanych pajaców zazwyczaj jeżdżących 2 litrowymi benzynami w gazie bo taniej. W mojej okolicy jest mający bardzo dobrą opinię mechanik który zna się na Swojej robocie i nie przyjmuje na warsztat żadnego samochodu z instalacją lpg dlaczego? "Nawet dobre zapalniczki są na benzynę" lub "Naprawiam samochody a nie kuchenki gazowe"

Drodzy użytkownicy samochodów benzynowych wasze pojęcie o silniku wysokoprężnym kończy się na traktorze dziadka ewentualnie na przejażdżce golfem kolegi SDI i tu muszę was wszystkich zaskoczyć. Samochody z jakim silnikiem wygrywają wyścig Le Mans od 2006r? Już daję odpowiedź oczywiście chodzi o jednostki wysokoprężne, teraz przejdźmy z pięknego toru na dzikość pustyni Dakar jedyny rajd na świecie o którym słyszał każdy, TAK tu też od kilku lat wygrywają Diesle Zdziwieni? Śmieszą mnie wasze wolnossące silniczki benzynowe o mocach 150KM (przy 6000obr/min) z momentem obrotowym równym 200Nm, Zaraz pojawi się obrońca i powie że są różnego rodzaju doładowane jednostki benzynowe TSI, Tak są generują z 1,4TSI aż 180KM (przy przy 6200 obr/min) oraz morderczy moment 184 Nm, (przy 2000-4500 obr/min) o żywotności tych silników lepiej nie mówić Dla porównania coś podobnego nie wyskocze tutaj z Ałdi Q7 V12 TDI (500 KM, przy 3750 obr/min oraz 1000 Nm, przy 1750-3250 obr/min)bo nie o tej półce mówi myśli zwykły sadol zjadacz chleba! Napiszę o najbardziej popularnej jednostce wysokoprężnej w Polsce 1.9TDI.
Silnik prosty pospolity niezawodny z niewielkim apetytem na paliwo:) są różne wersje mocowe. Mogę coś powiedzieć na ten temat gdyż jak wcześniej pisałem sam jestem użytkownikiem pojazdu z silnikiem wysokoprężnym 1.9TDI o oznaczeniu BPX Seat Ibiza Cupra 6L moc 160KM(przy 3750 obr/min) oraz (330 Nm, przy 1900 obr/min) do tego spalanie które przy tej mocy jest wręcz śmieszne! Do tego nie muszę dolewać co 100km, 2litrów oleju silnikowego bo to benzynka i ona bierze olej
REASUMUJĄC
Zapomnijmy o tym, że diesel jest za głośny i jeździ na gnojówce, świadomość że pierdzi na wyprzedzonych kierowców benzyniaków, sprawia, że jest wart grzechu!
Zgłoś
kierownik1607 2012-11-29, 11:23
Zgłoś
Kimarco 2012-11-29, 11:25
Gdybym miał do wyboru: Benzyna+ gaz, a Diesel. Wybieram to drugie. zwłaszcza, że te nowsze diesle są naprawdę mocne i sie zbierają.
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-29, 11:29
Co to ma być? Nowa odmiana forumowego vloga?
Zgłoś
DarkFalcoN 2012-11-29, 11:31 2
Przyznaj się, gdybyś miał kasę to jeździłbyś v8 5l.
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-29, 11:37
jestem zwolennikiem aut na benzynę gaz i diesel niemniej jednak uważam, i nigdy się z tego nie wycofam że AUDI z całym szacunkiem dla tej marki pisze się przez U a nie przez Ł cyt; Dla porównania coś podobnego nie wyskocze tutaj z Ałdi Q7
ha ha ha
Zgłoś
nostres 2012-11-29, 11:37 1
rozmowa na wyższość diesla czy benzyny jest taka sama jak rozmowa pt. co było pierwsze - jajko czy kura.
Zgłoś
Sin_69 2012-11-29, 11:41 1
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-29, 11:41
O wyższości świąt bożego narodzenia nad świętami wielkanocy :-\
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem