Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

No poważnie? Od trotylu ognisko po prostu mocniej się rozpali, mądralo.

Widzę, że nie załapałeś tego co napisałem, więc Ci objaśnię. Napisałem, żeby wrzucić to i to jednocześnie do ogniska, co sugeruje tekst - "...a jak wtedy odróżnimy?". Jeżeli wrzucę trotyl z nitrogliceryną do ogniska, to na pewno tylko ognień się mocniej rozpali.

Chciałeś zabłysnąć, a skończyłeś jak ISON.

gdybyś "ekspercie" wiedział cokolwiek nt. tych materiałów, to oszczędziłbyś sobie dywagacji o ognisku. Proponuję podpalić kawałek trotylu i poobserwować płomień, tak samo przebiega spalanie nitrogliceryny.
To są podstawy jeśli chodzi o pracę z m.w.

@up
gdybyś "ekspercie" wiedział cokolwiek nt. tych materiałów, to oszczędziłbyś sobie dywagacji o ognisku. Proponuję podpalić kawałek trotylu i poobserwować płomień, tak samo przebiega spalanie nitrogliceryny.
To są podstawy jeśli chodzi o pracę z m.w.
Pogrążaj się dalej.

Nie napisałem, żeby delikatnie popieścić ogniem nitroglicerynę i trotyl, tylko żeby wrzucić do ogniska. Samo wrzucenie nitrogliceryny do ogniska spowoduje eksplozję dzięki energii kinetycznej powstałej w wyniku tego wyrzucenia, ponieważ nitrogliceryna jest bardzo niestabilna. W ognisku zazwyczaj znajduje się coś twardego jak nie wiem, hmmm...drewno? Do tego trotyl podsyci powstałą w ognisku eksplozję. Dziękuję, dobranoc.

Pogrążaj się dalej.![]()
Nie napisałem, żeby delikatnie popieścić ogniem nitroglicerynę i trotyl, tylko żeby wrzucić do ogniska. Samo wrzucenie nitrogliceryny do ogniska spowoduje eksplozję dzięki energii kinetycznej powstałej w wyniku tego wyrzucenia, ponieważ nitrogliceryna jest bardzo niestabilna. W ognisku zazwyczaj znajduje się coś twardego jak nie wiem, hmmm...drewno? Do tego trotyl podsyci powstałą w ognisku eksplozję. Dziękuję, dobranoc.![]()
trotyl na wolnym powietrzu się jedynie spala

trotyl na wolnym powietrzu się jedynie spala
...a wróbel ma jedną nóżkę bardziej.

Odróżnić trotyl od nitrogliceryny.

uuuwielbiam tom i jery! To moje ulubione kreskówki z dzieciństwa!

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie