Główna Poczekalnia (8) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 5 minut temu
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
jerry280 2018-12-16, 21:00 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
jerry280 2018-12-16, 21:09
@rebeliant 100% że winny wyłącznie będzie kierowca samochodu. To że znalazłeś przepis dotyczący pieszego to jedno. Ale jest jeszcze cały szereg przepisów dotyczących "szczególnego" zachowania ostrożności i na tej podstawie kierowca odpowie przed sądem za spowodowanie wypadku z udziałem pieszego. Swoją drogą biegłemu zajmie pewnie kilka godzin analiza prędkości poruszającego się samochodu a tu bach internetowy "expert" na oko w 10 sekund robotę robi.
Zgłoś
tarcer123 2018-12-16, 21:12 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
mygyry 2018-12-16, 21:13
Zgłoś
jerry280 2018-12-16, 21:26 1
Zgłoś
~DMT 2018-12-16, 21:30 1
Wina rodziców. Dziękuję, dobranoc...
Zgłoś
jerry280 2018-12-16, 21:50
@rebeliant oddaj Ty chłopie lepiej prawo jazdy bo z takim poziomem agresji lepiej nie spotykać Cię na drodze. Panie mądry internetowy znawco wszystkiego - w takiej sytuacji normalnie myślacy kierowca dojeżdźa do przejścia z nogą na hamulcu - nie uczyli na kursie? Wyzywasz zza klawiatury wszystkich od kretynów i debili. To naprawdę świadczy o jakichś zaburzeniach albo ogromnym poziomie frustracji. Za kółko lepiej nie wsiadaj.
Zgłoś
aaaaaaaaaaaaaa 2018-12-16, 21:52 2
Zgłoś
gabriel0 2018-12-16, 22:07
Zgłoś
jerry280 2018-12-16, 22:09
@rebeliant sorki nie zwróciłem uwagi, że jesteś internetowym trolem i nie przyjmujesz nigdy żadnych argumentów bo wiesz "swoje mądrości". Jeżeli za argument hamowania przyjmujesz mniejsze zniszczenia auta o "jakiegoś cymbała" to kończe dodatkowo dyskusje bo choroby psychiczne się leczy w przeciwnym razie stan się pogłębia jak u Ciebie (zwłaszcza że wyzywania ludzi od debili nie uważasz za przejaw agresji i frustracji).
Zgłoś
jerry280 2018-12-16, 22:27
@rebeliant ale ten trol to Cię zabolał bo prawda?
Dobra to inaczej masz rację - znasz się na pracy policji, biegły sądowy to dla Ciebie pestka, do tego rozjeżdżał byś ludzi na ulicy. Gdzie mi tam do Ciebie.
Serio dobrze radzę lecz agresję póki nie jest za późno.
A ja mam nauczkę, żeby nie próbować wbić jakiegoś argumentu do tępej pały bo to się zawsze źle kończy.
Bądź sobie dalej królem właśnego sedesu.
Zgłoś
scrab 2018-12-16, 23:55 2
Zgłoś
banerr 2018-12-17, 0:01
@rebeliant Jeździj tak dalej i z takimi przekonaniami to niedługo będziesz pierdzieć w pasiaki.
Zgłoś
Takafura 2018-12-17, 0:24 2
Rebeliant_ZPF napisał/a:

Czy my oglądaliśmy ten sam film? Ten, który ja obejrzałem wprost pokazuje, że dzieciak wbiegł na pasy zza przeszkody, czyli wtargnął na skrzyżowanie w miejscu w tych okolicznościach zabronionym, a także w sposób zabroniony.

Powiem tak, diabeł siedzi w szczegółach.
Fakty:
1. Dzieciak wszedł na pierwszy pas ruchu jezdni w 100 % prawidłowo ( spokojnie, po pasach)
2. Czyli nie wtargnął na jezdnię przed jadącym autem zza przeszkody.
3. Będąc już na środku jezdni ( i pasów ) przyspieszył i zza auta wbiegł na drugi pas ruchu.

Kluczowe jest to, że dzieciak był na środku pasów gdy przyspieszył - dlatego nie ma mowy o wtargnięciu.
I druga sprawa - dzieciak był niewidoczny dla kierującego na drugim pasie. Czyli kierowca miał zasłonięte przejście dla pieszych przez inny pojazd. I w takiej sytuacji ja osobiście ( 30 lat prawko) i wielu sadoli zwalnia tak, że gdyby ktoś chciał się zabić pod moim autem lub jechał np. rowerem to zahamuję...
Powtórzę - zbliżam się do pasów i mam połowę przejścia zasłonięte - jadę zajebiście ostrożnie.
Zgłoś
BanujNasNieMichalka 2018-12-17, 3:47
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem