Tym ciotom z UE do reszty się w dupskach poprzewracało. Najpierw zabrali nam mleko, potem żarówki a teraz wprowadzają zmiany w języku polskim. Za długie żeby wklejać. Link:
wykop.pl/artykul/816591/europejski-tygodzien/
Nie jestem ksenofobem ale czy to nie jest przesada żeby szwab czy Francuz dyktował Polakowi jak ma mówić w swoim ojczystym języku?
podpis użytkownika
Nie zapomnij o grzebieniu, ty p🤬lony jeleniu.
Fazi
Mój c🤬j dłuższy niż twoje zwoje mózgowe.
Pih
_................_
2011-07-19, 14:28
mogłeś napisać o co chodzi i dać bezpośredni link, bez przechodzenia przez wykop.
ogólnie chyba chodzi o jakiś tygodzień
d................e
2011-07-19, 14:40
a nie pomyślałeś, że w Polsce mamy tylu p🤬lonych analfabetów, którzy nie wiadomo jak (czytaj po znajomości) dostają pracę w urzędach i potem odp🤬lają takie coś?
Po prostu nie znają odmiany słowa "tydzień".

No i co z takimi zrobić... Jeszcze trochę i do słownika języka polskiego wpiszą tą odmianę albo pierw na wikipedie dodadzą. heh
A może to po prostu taka nazwa "Tygodzień". Zauważcie, że zawsze jest pisany z dużej litery, czyli to nazwa własna, a jak własna, to nie żadna odmiana "tygodnia".
X................8
2011-07-19, 18:03
Nie będzie niemiec pluł Nam w twarz
u................t
2011-07-19, 18:42
@up
i dzieci nam germanił!
B................c
2011-07-25, 3:46
chyba cie poj🤬o jeśli myślisz że z sadola wejde na wykop
puryści językowi od siedmiu boleści
kiedyś miał być "świątek" zamiast "weekendu" ale nie przeszło na dłuższą metę.
podpis użytkownika
-Gdybyś kochał się z kimś po raz absolutnie ostatni... Jak by było?
-Niesamowicie smutno.
-Też tak sądzę.
-Zasmuć mnie..
zloo
2011-08-02, 14:44
ludzie jaki Niemiec, jaka Unia, jaka germanizacja... to najzwyklejsza pomyłka typu ctrl+c/v i niedokładna zmiana końcówki. Teraz najlepsze... jak unia ma się nie rozlecieć, jak te urzędnicze cepy boją się nawet poprawić tłumacza
tygodzien temu sie o tym dowiedzialem.. mozna sie przyzwyczaic
R................x
2011-08-10, 11:02
eu4yaon napisał/a:
tygodzien temu sie o tym dowiedzialem.. mozna sie przyzwyczaic
Do k🤬sa w dupie też chcesz się przyzwyczajać?
m................7
2011-08-10, 13:02
Unia to nieziemskie c🤬jstwo... jeszcze parę lat (albo i nie) i się ten szmelc rozpadnie. Prorocze słowa, wspomnicie je za jakiś czas... Ale mnie może już nie być, będę z nieba srał na takie pomysły jak "tygodzień".
Alex De Large napisał/a:
Do k🤬sa w dupie też chcesz się przyzwyczajać?
Jakis tygodzień temu Ciebie przyzwyczajałem